Home » Politică » Alegeri parlamentare: Vasile Dîncu își dorește ”o politică pentru oameni”

Alegeri parlamentare: Vasile Dîncu își dorește ”o politică pentru oameni”

Redactia Știri / 11.12.2016, 13:13
Alegeri parlamentare: Vasile Dîncu își dorește ”o politică pentru oameni”

Declarații după votul pentru alegeri parlamentare a dat și Vasile Dîncu, vicepremierul României. 

Vicepremierul Vasile Dîncu a votat la secţia 117 de la Colegiul Tehnic Energetic din Cluj și a spus, cu ocazia acestor alegeri parlamentare, că România este ”în ceasul al douăsprezecelea” și că trebuie schimbat modul în care se face politică.

”Am votat pentru resetarea sistemului, pentru a schimba logica sistemului politic din România, a trece de la o politică a dezbinării, a războiului politic continuu, a războiului permanent, la o politică a dezvoltării. Cred că trebuie, azi, când suntem în ceasul al douăsprezecelea, mai avem doi ani până la 100 de ani de stat naţional, trebuie să schimbăm violent modul în care facem politică, să facem un nou contract social. Cred că în acest contract social oamenii trebuie puşi pe primul loc, oamenii înaintea profitului, trebuie să ne gândim la fericirea oamenilor şi mai puţin la statistici şi la scheme de dezvoltare statistică. Am senzaţia că oamenii aşteaptă în acest moment de la politicieni altceva decât ceea ce am oferit noi până acum în 25 de ani şi cred că trebuie să coborâm la aceste vise ale oamenilor şi să începem să le punem în faţa politicii, ca principalul scop al politicii”, a afirmat, legat de alegerile parlamentare, Vasile Dîncu, la ieşirea de la vot.

Dîncu a mai făcut apel la valorificarea resurselor românești și la înoarcerea ”României acasă”.

”Cred că este un moment în care trebuie să valorificăm ceea ce are bun România, resursele noastre, ca România să se poată întoarce acasă, să se poată întoarce acasă şi cei care sunt acasă dar nu se simt bine în acest moment acasă. O politică pentru oameni, ăsta cred că este scopul politicii noastre în viitor şi acesta este proiectul în care cred. Am votat singurul proiect care a fost în această campanie electorală, singurul proiect de dezvoltare a României”, a adăugat Dîncu.

Înainte de a afla care sunt rezultatele la alegerile parlamentare 2016, merită menționat faptul că, într-un sondaj IRES, PSD ocupă o poziție fruntașă. Mai exact, PSD ar urma să înregistreze 44% din votul românilor, pe locul doi fiind PNL cu 27%. USR s-ar situa pe poziția a treia, dar ar urma să primească numai 7% din voturi.

Dacă nu ați ieșit încă la vot, dar vă pregătiți să faceți acest lucru, avem acest articol în care vă spunem unde se votează și ce acte sunt necesare cu ocazia acestor alegeri parlamentare.