Home » Politică » Ce condiții are Elena Udrea în penitenciar, cum arată locul în care își va petrece următorii ani și ce restricții există aici

Ce condiții are Elena Udrea în penitenciar, cum arată locul în care își va petrece următorii ani și ce restricții există aici

Manolică Anca / 17.06.2022, 15:41
Ce condiții are Elena Udrea în penitenciar, cum arată locul în care își va petrece următorii ani și ce restricții există aici

Elena Udrea a fost adusă de autoritățile bulgare la Vama Giurgiu, fiind predată polițiștilor de frontieră. De aici, aceasta a fost condusă la Penitenciarul de Femei Târgşor din județul Prahova, acolo unde își va ispăși pedeapsa de 6 ani de închisoare primită în dosarul Gala Bute. În ce condiții va trăi Elena Udrea în penitenciar și ce restricții dure există aici.

Elena Udrea a fost încarcerată la Penitenciarul din Târgșor

Fostul ministru al Turismului fugea din România pe 7 aprilie 2022, chiar în ziua în care a primit verdictul în dosarul Gala Bute. Aceasta ea fost condamnată la șase ani de închisoare cu executare pentru luare de mită şi abuz în serviciu, decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie fiind definitivă. Dar nu este prima dată când fuge din țară, în 2018 cerând azil politic în Costa Rica.

De data aceasta, ea a fost reținut în Bulgaria, în momentul în care se pregătea să treacă frontiera în Grecia, prin la vama Kulata. După aproape două lungi de proces, Curtea de Apel din Sofia a admis cererea autorităților române privind extrădarea fostului ministru al Turismului.

Nicio încercare a sa de a înduioșa autoritățile nu a reușit și iată că, la șase zile de la pronunțarea sentinței, Elena Udrea a fost adusă în țară pentru a-și ispăși pedeapsa, la Penitenciarul de Femei Târgşor din județul Prahova.

Nu îi este deloc străin acest loc

Dar pentru fosta blondă de la Cotroceni acest loc nu este unul nou. Elena Udrea a mai petrecut anterior trei luni la acest penitenciar, din februarie până în mai 2015, atunci când s-a aflat în arest preventiv în același dosar, Gala Bute.

Penitenciarul Târgșor
Penitenciarul Târgșor

În următorii șase ani, Elena Udrea va trebui să se supună unor reguli stricte în penitenciar. Îi va fi permis să primească de acasă doar două seturi de lenjerie de pat, albe, și pături gri sau albastre. De asemenea, mai poate deține un radio cu baterii și un televizor, nu smart și nu cu o diagonală mai mare de 71 de cm.

În cazul în care mobila și accesoriile din camera de detenție nu sunt suficiente pentru ea, fostul ministru al Turismului și Dezvoltării Regionale mai poate primi de acasă câteva mici rafturi din plastic, un lighean cu diametrul de 50 centimetri şi veselă din plastic sau metal (câte o bucată din fiecare).

Care sunt obiectele interzise pentru Elena Udrea la penitenciar

Conform Administraţiei Penitenciarelor, Elena Udrea are restricții și în ceea ce privește vestimentația. Îi este permis să aibă doar șapte piese de lenjerie intimă, șapte maiouri, zece perechi de ciorapi, trei rochii şi trei fuste, cinci tricouri, trei cămăşi, o eşarfă, o haină de iarnă şi un pardesiu, cinci batiste, două perechi de papuci sau sandale și două basmale. Bijuteriile din metale preţioase sau cu pietre preţioase nu sunt nici ele permise.

Elena Udrea nu are voie să dețină în Penitenciarul Târgșor un parfum cu mecanism de pulverizare. Poate avea doar la o sticlă de cel puțin 200 de mililitri, pe care o poate achiziționa doar de la magazinul penitenciarului, alături de alte produse de igienă personală.

În plus, fostul ministru nu poate avea un uscător de păr cu putere mare, ci unul de cel mult 500 W. Alte ustensile de coafat nu sunt permise, pentru că închisoarea are o frizerie şi un coafor unde au acces deţinutele, cu anumite restricţii.

Pe lista lucrurilor interzise se numără și lămâile și derivate ale acestora (sare de lămâie sau Helas). Acest aliment este interzis în spatele gratiilor pentru că se consideră că este folosit ca ingredient de administrare a heroinei, drogul cel mai des întâlnit în îmchisori.