Home » Politică » Ce planuri are George Simion, liderul AUR, pentru România și ce spune despre relația cu Diana Șoșoacă

Ce planuri are George Simion, liderul AUR, pentru România și ce spune despre relația cu Diana Șoșoacă

Manolică Anca / 08.02.2021, 12:29
Ce planuri are George Simion, liderul AUR, pentru România și ce spune despre relația cu Diana Șoșoacă

George Simion, liderul partidului AUR, are planuri mari pentru viitorul României și declară război atât președintelui României, cât și coaliției ce se află la guvernare, PNL-USR-PLUS-UDMR. Iată cum și ce are de gând să facă, dar și ce spune acesta despre relația cu senatoarea Diana Șoșoacă.

Ce planuri are George Simion pentru România

Liderul AUR pare mai încrezător ca niciodată, anunțând că are mai multe planuri de investiție în folosul cetățenilor, inclusiv un spital pe care să îl construiască împreună cu Vlad Voiculescu. Însă, totodată pare să declare război președintelui României și coaliției de guvernare PNL-USR-PLUS-UDMR. Recent, acesta a declarat în direct la RTV că „vom incerca schimbarea majoritătii parlamentare și demiterea lui Iohannis” prin „întrebări, interpelări, moțiuni simple, moțiuni de cenzură”.

„Toate aceste lucruri le vom face gradual, este important că suntem o voce, că datorită sutelor de mii de oameni am ajuns în Parlament și nu stăm doar să țipăm în stradă, putem să ne folosim și de pârghiile parlamentare (..) Am văzut un ministru al mediului, pe doamna Doina Pană otrăvită cu mercur, mafia este mare, cea din domeniul pădurilor, dar noi luptăm până la capăt fără frică. Dacă ne era frică nu ajungeam în Parlament fără securiști și bani în spate.”, a declarat acesta.

Senatoarea Diana Șoșoacă
Senatoarea Diana Șoșoacă

Ce spune despre relația cu Diana Șoșoacă

Co-preşedintele Alianţei pentru Unirea Românilor, a vorbit în cadrul emisiunii „Subiectiv” de la Antena 3, cum sunt apreciate la nivelul conducerii partidului conduita şi declaraţiile publice recente ale Diana Şoşoacă. Astfel, acesta a spus că nu are nimic ce să îi reproșeze senatoarei cu privire la petrecerea cu ocazia aniversării soțului ei, „cu excepţia faptului că unii participanţi nu ştiau versurile de la „Treceţi batalioane române Carpaţii” şi le citeau de pe tabletă”.

„Am văzut nişte oameni care se simt bine şi ar fi bine să trecem mai departe, pentru că sunt 14 morţi în urma incendiului de la Matei Balş şi nu doamna Şoşoacă este problema României (…) Asta-l interesează pe Traian Băsescu – dacă sunt eu certat cu doamna Şoşoacă, pentru că am participat la proteste diferite, şi în ce fel a petrecut ziua soţului…”, a completat George Simion.

Întrebat dacă, la mijloc, este vorba despre un plan de mediatizare AUR cu ajutorul acțiunilor Dianei Șoșoacă, liderul a infirmat acest lucru, spunând căaceasta este spontană și vocală. Mai mult, a spus că ar fi bine ca toți românii să recapete acest sentiment de bine și să ne vedem de adevăratele probleme ale ţării”.

Șoșoacă, o nouă gafă cu public

De această dată, nu este vorba despre o ieșire publică în fața camerelor, ci despre un live pe Facebook făcut la petrecerea aniversară a soțului său,  într-un restaurant din Iaşi. Şoşoacă a transmis live momente de la petrecerea la care senatoarea a cerut lăutarilor dedicaţii pentru președintele României, Klaus Iohannis, și șeful DSU, Raed Arafat.

Captură de la petrecerea cu lăutari a soțului Dianei Șoșoacă
Captură de la petrecerea cu lăutari a soțului Dianei Șoșoacă

Acum, dar şi ceilalți participanţi la eveniment sunt cercetaţi de poliţie, care va trebui să stabilească culpele individuale pentru nerespectarea măsurilor de siguranţă sanitară impuse. Aesta este doar ultimul dintr-o serie de momente controversate în care senatoarea Șoșoacă a captat atenţia publică.