Home » Politică » Câți bani câștigă Violeta Alexandru, ministrul Muncii, și ce salariu are soțul ei

Câți bani câștigă Violeta Alexandru, ministrul Muncii, și ce salariu are soțul ei

Bucur Ioana / 20.11.2020, 10:08
Câți bani câștigă Violeta Alexandru, ministrul Muncii, și ce salariu are soțul ei

Violeta Alexandru a fost unul dintre cei mai vocali oameni politici ai anului 2020. Contestată de mulți pentru deciziile luate în timpul lunilor de pandemie, a decis soarta a milioane de români. Ce salariu are Violeta Alexandru, ministrul Muncii, și cât câștigă soțul ei?

Ce salariu are Violeta Alexandru, ministrul Muncii

În comparație cu alți colegi de guvernare, averea strânsă de Violeta Alexandru nu este una impresionantă. Potrivit declarației sale de avere, ministrul Muncii deține un apartament, coproprietate cu soțul ei, Alexandru Doru, un teren moștenit și o mașină din anul 2007, marca Honda. Violeta Alexandru a moștenit terenul agricol, cu o suprafață de 0,8 hectare, în 2007, în timp ce apartamentul menționat mai sus a fost obținut printr-un credit și are o suprafață de 62 mp. Ministrul Muncii are și o datorie de 55,000 de euro, prezentată sub forma unui credit  făcut în anul 2015 și este scadent în 2045.

Pentru cei care se întreabă ce salariu are Violeta Alexandru, ministrul Muncii a încasat, în ultimul an fiscal, 118,662 de lei, reprezentând salariul obținut de la Institutul pentru Politici Publice, aceasta fiind fondatorul și directorul asociației. Violeta Alexandru a mai încasat și un salariu de 69,501 lei de la Camera Deputaților și un alt salariu de 7,536 lei de la APADOR-CH.

Cât câștigă soțul Violetei Alexandru

Și soțul Violetei Alexandru câștigă un salariu lunar la care mulți români ar visa. Pe vremea când actualul ministrul al Muncii abia debuta în prima linie a scenei politice din România, soțul său, Doru Alexandru, era angajat la Baza 90 Transport Aerian Otopeni, unde avea un salariu de aproximativ 25.000 de lei pe an, adică 2.000 de lei pe lună. Astăzi, Doru Alexandru lucrează la Ministerului Apărării Naționale, UM01835 din București, unde are un salariu peste dublu față de trecut, mai exact de 57.500 lei net pe an, adică de 4.791 lei pe lună, potrivit Adevărul.

Violeta Alexandru, infectată Covid-19
Violeta Alexandru, infectată Covid-19

Violeta Alexandru a fost infectată cu noul coronavirus

Joi, 19 noiembrie 2020, Violeta Alexandru a anunțat, pe pagina sa de Facebook, că a fost infectată cu noul coronavirus, fiind al treilea ministru din Guvernul Orban depistat pozitiv Covid-19, după Virgil Popescu și Lucian Bode. În mesajul transmis, ministrul Muncii a dezvăluit că va continua să lucreze, în ciuda diagnosticului, de acasă, fiind convinsă că va fi „chiar mai activă și mai eficientă”.

„Am atât de multă treabă (și îmi și place ceea ce fac) încât, chiar și cu acest rezultat pozitiv la testul pentru covid, voi continua să muncesc de acasă. Voi fi chiar mai activă și mai eficientă, la Minister se mai întâmplă să mă întrerup des pentru că apare o urgență și dacă tot sunt acolo, întrerup ce fac și o rezolvăm. Parte dintre aceste urgențe (așa e viața la Ministerul Muncii) vor fi acum preluate de echipa de conducere a Ministerului.

Am puțin mai multă liniște în perioada zilelor următoare ca să trec prin toate, absolut toate evaluările și verificările pe care le-am cerut instituțiilor pe care le coordonez. Voi fi la telefon pentru a ajunge la rezultatele la care nu renunț până în ultima zi de mandat. Sunt și voi rămâne activă. Se pot aștepta colegii din instituțiile din țară să fiu și mai curioasă acum că am mai multă liniște ca să mă uit peste informațiile cerute. Să vă așteptați la multe informații utile aici. Inclusiv despre campania PNL București care se desfășoară în online exact așa cum suntem noi – cei din PNL București: decenți, serioși, cu determinarea de a face treabă pentru Capitală. 

Voi urma tratamentul indicat”, a scris Violeta Alexandru, ministrul Muncii, pe Facebook.