Home » Știri » Unde poți să depui online actele pentru a ieși la pensie. Este necesar să faci un singur drum la Casa de Pensii

Unde poți să depui online actele pentru a ieși la pensie. Este necesar să faci un singur drum la Casa de Pensii

Bucur Ioana / 17.11.2020, 14:16
Unde poți să depui online actele pentru a ieși la pensie. Este necesar să faci un singur drum la Casa de Pensii

Tot ce trebuie să știi înainte de a ieși la pensie este doar la un click distanță! Anunțul așteptat de români a fost făcut chiar de ministrul Muncii. Află unde poti să depui online actele pentru a iesi la pensie. Spune „Adio!” drumurilor interminabile la Casa de Pensii.

Unde poti sa depui online actele pentru a iesi la pensie. Programul „Un singur drum la Casa de Pensii”, soluția așteptată de salariații din România

„Un singur drum la Casa de Pensii. Îți mulțumim pentru toată munca depusă de-a lungul vieții! România de astăzi s-a construit prin oameni”, este mesajul ce deschide site-ul www.pensiamea.ro, platforma lansată de ministrul Muncii, Violeta Alexandru, unde românii care urmează să se pensioneze pot afla toate informațiile de care au nevoie pentru a ieși la pensie, astfel încât să rezolve totul cu „un singur drum la Casa de Pensii”.

„La baza întregii dezvoltări economice și în spatele fiecărei școli, spital sau drum construit din bani publici stau milioanele de români care aleg să muncească și să contribuie la dezvoltarea României. Până acum, când ajungeau la finalul carierei, românii erau întâmpinați cu un haos birocratic, cu stres și drumuri obositoare. Un mod foarte neplăcut de a fi răsplătit pentru deceniile de muncă pe care le-au depus.

Cred că românii merită mai mult decât atât. De aici a plecat și inițiativa mea ‘Un singur drum la Casa de Pensii’. Cu un nume sugestiv, această inițiativă are ca scop digitalizarea și simplificarea procesului de pensionare. Am luat această inițiativă din respect față de români și cu gândul la siguranța lor pe timpul pandemiei”, a anunțat ministrul Muncii, Violeta Alexandru.

Violeta Alexandru a anunțat deschiderea unei platforme ce îi va ajuta pe românii care se pregătesc să iasă la pensie
Violeta Alexandru a anunțat deschiderea unei platforme ce îi va ajuta pe românii care se pregătesc să iasă la pensie. Inquam Photos

Cum pot ieși românii la pensie cu un singur drum la Casa de Pensii

Folosind site-ul creat la inițiativa ministrului Muncii, românii vor putea ieși la pensie cu un singur drum la Casa de Pensii, urmând trei pași simpli:

  1. Adună toate documentele necesare. Lista acestora poate fi găsită AICI.
  2. Încarcă documentele pe site-ul CNPP.
  3. Programează-te la Casa de Pensii de care aparții pentru a ridica decizia de pensionare.

Violeta Alexandru a explicat, pe pagina sa de Facebook, că salriații români ce se pregătesc să iasă la pensie vor trimite documentele necesare în format electronic și că programarea la Casa de Pensii pentru ridicarea deciziei se va face abia după ce totul este în regulă. Ministrul Muncii a mai precizat că, în viitor, își dorește ca decizia de pensionare să fie trimisă prin poștă, „cu un mesaj de mulțumire din partea statului pentru toată munca depusă de-a lungul vieții profesionale”.

Site-ul unde poti sa depui online actele pentru a iesi la pensie, creat pentru a „forța” modernizarea serviciilor caselor de pensii

Violeta Alexandru a dezvăluit, tot pe Facebook, că a pornit această inițiativă „pentru a le fi cât mai ușor oamenilor să își pregătească documentele în vederea pensionării și pentru că vreau să forțez lucrurile pentru modernizarea serviciilor caselor de pensii”.

Site-ul www.pensiamea.ro a fost creat de voluntari: foarte mulți oameni au simțit că vreau să facem treabă la Ministerul Muncii. Și au venit să ajute. România chiar are resurse ca să îi fie bine. Eu sunt foarte încrezătoare că #sepoate. Am pornit această inițiativă deoarece românii merită o tranziție simplă și ușoară către pensionare. Fără zeci de drumuri la instituțiile publice. Fără mormane de copii xerox. Fără griji și stres.”