Ce studii are Irina Tănase, iubita lui Liviu Dragnea

de:
13 09. 2021, 09:10
Irina Tănase

Irina Tănase a intrat în atenția opiniei publice din postura de iubită a lui Liviu Dragnea, fiind ținta fotografilor, care au surprins privirile galeșe pe care tânăra cu 30 de ani mai mică i le arunca liderului PSD, ca o declarație de iubire mascată. Totuși, cum a ajuns ea în anturajul omului politic?

Totul despre Irina Tănase, iubita fostului lider PSD

Irina Alexandra Tănase trăiește o poveste de dragoste cu fostul șef al Partidului Social Democrat, mai în vârstă decât ea cu 30 de ani. Aceasta s-a născut pe 29 septembrie 1992, la Bucureşti și a absolvit Facultatea de Relații Internaționale din cadrul Academiei de Studii Economice. Potrivit spuselor sale, Irina Tănase, viitoare Dragnea, vorbeşte fluent trei limbi străine: engleza, franceza şi spaniola.

Irina Tănase este absolventă a Colegiului Național Elena Cuza din Capitală, fiind o elevă destul de studioasă, care a obținute note bune la examenul de Bacalaureat pe care l-a susținut în 2011. La proba scrisă la Limba și Literatura Română aceasta a obținut nota 8.8, la Matematică a obținut 7,45, la Biologie a luat 9,1, iar la Limba Engleză a obținut calificativul B2.

Despre familia acesteia nu se cunosc prea multe detalii, doar că au ieșit la pensie în anul 2016, după ce au avut cariere în domeniul bugetar: tatăl a lucrat ca electrician la Penitenciarul Rahova, iar mama sa a fost asistetă medicală în aceeași instituție, chiar locul în care Liviu Dragnea și-a ispășit pedeapsa.

Cariera Irinei Tănase

Debutul în carieră a fost la Asesoft, o firmă care activează în domeniul IT și care îi aparţine lui Sebastian Ghiţă, fost membru al PSD. Ulterior a devenit consiliera lui Andrei Dolineaschi, membru social-democrat și fost secretar general al partidului.

Spre finele anului 2012, la numai 21 de ani, Irina Tănase se angaja în cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, devenind asistenta lui Liviu Dragnea, după ce anterior se făcuse remarcată participând ca voluntar la organizarea Congresului PSD din 2013.

Nu după mult timp s-a și cuplat cu el, trebuind să îi devină soție în anul 2019, înainte ca Dragnea să fie condamnat la închisoare. Fusese anunțat și cuplul de naşi, chiar în cadrul unui eveniment politic. Părinții spirituali ai cuplului ar fi trebuit să fie Claudiu Manda, alături de primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu.

Irina Tănase și Liviu Dragnea

Ce avere are iubita fostului lider PSD

Irina Tănase, iubita fostului lider PSD Liviu Dragnea, a investit în anul 2019 peste 350 de mii de euro în proprietăți imobiliare din București și împrejurimi. Achizițiile au fost făcute înainte și după ce Liviu Dragnea a ajuns la închisoare.

În decembrie 2019, în ajunul Crăciunului, tânăra cumpăra un apartament în valoare de 260 de mii de euro aflat în proximitatea Casei Poporului. În portofoliul imobiliar al Irinei Tănase au intrat și două terenuri cu acces la un lac de pescuit, în județul Ilfov.

În declarația de avere din anul 2016, Irina nu a trecut decât salaruiul de bugetar, fără a menționa autoturisme conturi bancare sau proprietăți. Irina Tănase avea atunci un venit anual de 24.122, obținut din salariul de la Ministerul Dezvoltării.