Home » Știri » Viorica Dăncilă, despre relația cu Dragnea. Ce face public fosta șefă PSD în cartea sa

Viorica Dăncilă, despre relația cu Dragnea. Ce face public fosta șefă PSD în cartea sa

Violeta Badea / 19.01.2021, 10:18
Viorica Dăncilă, despre relația cu Dragnea. Ce face public fosta șefă PSD în cartea sa

Viorica Dăncilă, despre relația cu Dragnea. Ce vrea să publice fosta șefă PSD în cartea sa. Fostul prim-ministru al României, Viorica Dăncilă, a revenit în atenţia presei după ce a anunţat pe pagina sa oficială de Facebook că urmează să publice o carte-interviu, realizată cu ajutorul jurnalistei Marga Niţu.

Totodată, potrivit mesajului publicat pe rețeaua de socializare, cartea interviu va cuprinde detalii neştiute despre relația pe care a avut-o de-a lungul timpului cu Liviu Dragnea.

Viorica Dăncilă, despre relația cu Dragnea

Fostul premier al României, Viorica Dăncilă, a anunţat că va lansa o carte-interviu în care a povestit detalii picante despre Partidul Social Democrat, dar și despre relația pe care a avut-o cu Liviu Dragnea. Aceasta s-a hotărât să spună adevărul, după cum spune şi numele cărţii  „Viorica Dăncilă-partea ei de adevăr”.

Volumul este, de fapt, un interviu amplu realizat în colaborare cu jurnalista Marga Nițu şi reprezintă versiunea celei care a condus PSD, despre mandatul de premier, despre relația cu Liviu Dragnea și cu cei care se află la actuala conducere a partidului.

„Am vorbit despre multe dintre provocările perioadei în care am fost prim-ministru, inclusiv despre relația cu Liviu Dragnea, dar și despre campaniile electorale din 2019 și colaborarea cu cei care astăzi conduc PSD. Am fost și rămân social-democrată și un om de echipă, iar acesta e motivul principal pentru care am amânat lansarea acestui volum pentru perioada post-electorală. Sunt lucruri care trebuie spuse, fiindcă PSD nu se poate reclădi decât pe adevăr și pe analiza obiectivă a problemelor trecutului. Revin cu detalii, urmează momente interesante”, a scris Viorica Dăncilă pe pagina sa oficială de Facebook.

Fosta şefă a Partidului Social Democrat este pregătită să facă dezvăluiri şi despre ceilalţi politicieni, dar principalul subiect şi cel mai aşteptat este, cu siguranţă, cel legat de social-democraţi.

Viorica Dancila publica o carte despre partea ei de adevar
Viorica Dancila publica o carte despre partea ei de adevar

Ce vrea să publice fosta șefă PSD în cartea sa

Viorica Dăncilă vrea să rupă tăcerea odată cu publicarea cărţii. Nu e pentru prima oară când fostul premier vorbeşte despre relaţia cu Liviu Dragnea. Dăncilă a recunoscut şi în trecut problemele de comunicare pe care le avea cu acesta. Însă, politicianul doreşte ca prin cartea aceasta să transmită oamenilor adevărul şi să vorbească despre nedreptăţile pe care le-a trăit.

Viorica Dăncilă a fost nominalizată pentru funcţia de premier, după ce Liviu Dragnea l-a îndepărtat și pe Mihai Tudose, al doilea premier numit de el. Dăncilă a pierdut funcţia în noiembrie 2019, la distanţă de două zile după ce a pierdut alegerile prezidențiale din 24 noiembrie. Tot atunci a fost obligată să renunţe la conducerea PSD, fiind forţată de cei care conduc astăzi partidul.

Până la publicarea cărţii în spaţiul public au circulat câteva pasaje, iar în unul dintre ele Viorica Dăncilă a vorbit despre momentul în care Liviu Dragnea i-a cerut să dea amnistia şi graţierea.

„Îmi amintesc că eram la Scroviștea cu soțul meu, când au venit Paul Stănescu și Liviu Dragnea. Mi-au cerut amnistia și grațierea, care urma să fie introdusă de către un secretar de stat, fără a trece prin toate serviciile pentru avizare”, a povestit politicianul.

De asemenea, Viorica Dăncilă mărturiseşte că Liviu Dragnea îşi dorea să fie informat în permanenţă despre tot ceea ce se întâmpla în Guvern şi menţionează că nu avea încredere în nimeni.

Fostul premier a acordat acest interviu jurnalistei Marga Nițu. Acesta a lucrat la un post de televiziune din Alexandria și la OTV.