Home » Politică » CNSAS: Șase candidați la parlamentare au avut legături cu Securitatea

CNSAS: Șase candidați la parlamentare au avut legături cu Securitatea

George Stanciu / 08.12.2016, 14:31
CNSAS: Șase candidați la parlamentare au avut legături cu Securitatea

CNSAS a primit de la BEJ datele cu privire la 5.164 candidaţi la alegerile parlamentare. Consiliul indică faptul că şase candidaţi au colaborat sau au lucrat la Securitate, deciziile fiind luate prin hotărâri definitive ale instanţei.

CNSAS precizează, prin intermediul unui comunicat de presă, că pe fondul verificării de către instituţie a candidaţilor la alegerile generale, a primit de la birourile electorale judeţene, până în prezent datele ce privesc 5.164 de candidați.

Consiliul indică și faptul că anumiți candidați au primit în instanță hotărâri definitive şi irevocabile, prin care s-a constant existenţa calităţii de colaborator al Securității sau chiar cea de lucrător al Securității.

Cei vizați de comunicatul CNSAS Andrei Alexandru (candidat ALDE în Bucureşti) – colaborator al Securităţii; Samuel Calotă (candidat ALDE în Teleorman) – colaborator al Securităţii; Ion Ganea (candidat  PMP în Tulcea) – lucrător al Securităţii;  Victor Manole (candidat PRU în Covasna) – colaborator al Securităţii; Anton Teodor Popovici (candidat PRU în Vaslui) – colaborator al Securităţii; Gheorghe Turda (candidat PRU pentru diaspora) –  colaborator al Securităţii, arată news.ro.

CNSAS mai arată și că verificările candidaților la alegerile parlamentare din 11 decembrie continuă, urmând ca rezultatele să fie făcute publice pe măsură ce vor fi finalizate, conform legii.