Home » Politică » Cristian Popescu Piedone: studii, carieră, viață personală. Ce făcea fostul edil al Sectorului 4 până să ajungă în politică și cum arată soția lui

Cristian Popescu Piedone: studii, carieră, viață personală. Ce făcea fostul edil al Sectorului 4 până să ajungă în politică și cum arată soția lui

Cojocaru Cristian / 23.12.2021, 17:40

Cristian Popescu Piedone este un cunoscut politician, dar și una dintre cele mai controversate fețe ale scenei politice, în baza faptului că este unul dintre numele care apare în dosarul Colectiv. Află detalii despre studiile acestuia, cariera pe care a construit-o de-a lungul timpului, precum și lucruri care țin de viața personală a fostului edil al Sectorului 4, actual primar al Sectorului 5 al Capitalei.

Cum arată CV-ul lui Cristian Popescu Piedone

Cristian Popescu Piedone este absolvent al Liceului „Dimitrie Gusti” din București, promoția 1995. După aceea, acesta s-a înscris la Universitatea din Petroșani unde a fost licențiat în Științe Economice. Acesta și-a început cariera în perioada 1996,  atunci când, timp de patru ani, Cristian Piedone a ocupat funcția de consilier local în cadrul Consiliului Local al Sectorului 5.

Ulterior, Piedone a devenit director al Direcției Inspecție Generală din cadrul Primăriei Sectorului 6 și totodată a fost consilier municipal în cadrul Consiliului General al Municipiului București, până în anul 2004. Din acel an și până în 2008, Cristian Popescu devenea consilier local în cadrul Consiliului Local al Sectorului 6, iar din iulie 2008, primarul Sectorului 4 al Capitalei.

Politicianul a deținut această funcție vreme de șapte ani până când a demisionat după ce a avut loc tragicul incediu de la clubul Colectiv, fiind și momentul în care se retrăgea din viața publică. În perioada când era primar al Sectorului 4, el a candidat din partea Partidului Conservator, iar în anul 2011, acesta amenința că demisionează și va candida din partea UNPR.

Acest lucru nu a avut loc pentru că ar fi însemnat să își piardă mandatul de primar, candidând din partea USL. În timpul alegerilor care au avut loc în anul 2012, voturile acestuia arătau 80,35 puncte procentuale. Cu toate acestea, în trecut, atunci când avea lor Revoluția  din 1989, Piedone era șef de restaurant și de complex hotelier pe litoralul românesc.

Detalii mai puțin știute despre familia lui

În anul 1990, acesta își deschidea Restaurantul Ciocârlia pe cheiul Dâmboviței, iar patru ani mai târziu adera la PSD, pentru că tinerii PSD-iști ai vremii se strângeau în restaurantul său. Piedone a fost cel care a pus bazele Asociației pentru Protecția Consumatoriului, în anul 2004, lucru care i-a redat imaginea de apărător al drepturilor consumatorilor.

După cinci ani de anonimat, Cristian Popescu Piedone a revenit pe scena politică, atunci când a candidat la alegerile locale care au avut loc în anul 2020, alegeri pe care le-a și câștigat. În ceea ce privește viața sa personală, acesta este împreună cu soția sa de peste 30 de ani, împreună cu care are doi copii.

”Iulia este tot ce am mai strălucit pe lume, este steaua mea polară! Îmi iubesc sotia, îmi iubesc familia. Familia este, de fapt, Olimpul meu, acolo sunt eu Zeu! Familia este toată puterea mea, de unde mă încarc”, a afirmat Piedone în timpul emisiunii „40 de întrebări cu Denise Rifai”.

cristian popescu piedone
Cristian Popescu Piedone a facut o postare in care relateaza o intamplare din viata personala

Piedone, partea lui de adevăr în dosarul Colectiv

Cristian Popescu Piedone, actualul primar al Sectorului 5, mai are de trecut un hop important în viața sa, având în vedere că este condamnat în primă instanță la 8,5 ani de închisoare în dosarul Colectiv. Acesta este acuzat de abuz în serviciu și abuz în eliberarea autorizației precum și a acordului de funcționare dat clubului Colectiv, fără a avea aviz ISU. În cadrul emisiunii de la Kanal D, acesta a mărturisit:

“Am să încep prin a va spune „ultimele cuvinte” pe care le-am spus şi în faţa domnului judecător, în instanţă: În cazul în care copiii mei, în acea noapte, s-ar fi aflat în clubul Colectiv, şi s-ar fi întâmplat nenorocirea care s-a petrecut, iar ei, astăzi, erau morţi, eu, în faţa dumneavoastră, spuneam în continuare că sunt nevinovat. Sunt tată, sunt bunic, ştiu ce înseamnă … văd … nu sunt lipsit de realitate. Nu pot să-mi asum ceea ce nu-mi aparţine mie, în această tragedie! Vreau să demonstrez adevărul, acesta trebuie să iasă la suprafaţă”, a afirmat edilul.

Cristian Popescu Piedone s-a prezentat pentru prima oară în fața instanței în seara zilei de marți, 21.12.2021, pentru a asista la dezbaterile finale ale procesului care a ajuns deja să numere șase ani. Chiar dacă pledoariile au fost programate pe parcursul a trei zile consecutive, edilul Sectorului 5 a participat doar la ultima.

Instanța Curții de Apel București a hotărât în data de 3 noiembrie schimbarea parțială a încadrării juridice pentru care primarul este judecat în dosarul Colectic. Astfel, magistrații au hotărât ca acesta să fie judecat în continuare pentru abuz în serviciu însă fără a mai fi prevăzute „consecințele deosebit de grave”.

„Sunt om, am sentimente, am trăiri, filmul evenimentelor îmi provoacă coșmaruri. Sincere regrete tinerilor nevinovați, ultimul cuvânt nu îmi aparține mie, aparține dumneavoastră, justiției, calvarul a fost și pentru mine”, a spus Cristian Piedone la dezbaterile de la Curtea de Apel București.

În cazul în care Piedone va fi condamnat, acesta ar suporta o pedeapsă mai ușoară potrivit noii încadrări juridice. Judecătoarea a afirmat că instanța va rămâne în curs de pronunțare.