Home » Politică » Fața neștiută a lui Vladimir Putin. Un apropiat de-al liderului rus scoate la iveală detalii incredibile

Fața neștiută a lui Vladimir Putin. Un apropiat de-al liderului rus scoate la iveală detalii incredibile

Cojocaru Cristian / 24.03.2022, 14:27
Fața neștiută a lui Vladimir Putin. Un apropiat de-al liderului rus scoate la iveală detalii incredibile

Unul dintre cei care îl cunosc foarte bine pe Vladimir Putin, afirma în trecut că acesta are și o parte neștiută de mulți. Fosta parteneră a omului de afaceri, a venit la rândul său cu declarații despre liderul Kremlinului, numindu-l un om „fără milă”.

Partea neștiută a lui Vladimir Putin, scoasă la suprafață

Serghei Pugaciov este un cunoscut al liderului rus, încă de pe vremea când acesta era consilier al primarului orașului Sankt Petersburg. După ce comunismul a căzut, Pugaciov era cel care dădea naștere unei bănci în Moscova, în anul 1992, denumită Mezhprombank.

La acea vreme, acesta era cunoscut drept „bancherul Kremlinului”. De asemenea, el nu avea încredere în ambițiile asociatului său, afirmând că nici nu se gândea a deveni președinte, cu atât mai mult că nu avea în plan să ajungă în guvern. Potrivit spuselor acestuia, Vladimir Putin nu era un politician activ.

„Avea întotdeauna creioane bine ascuțite, o foaie curată de hârtie și un ziar. Nu avea documente, nimic. La acel moment eram în politică de vreo 10 ani și îi văzusem pe toți. Aveau o mulțime de documente. Aveau ceva de făcut tot timpul. Dar în ceea ce îl privește pe el era liniște, nu era nimeni acolo, nu avea întâlniri. Stătea sau se uita la televizor. Îi place foarte mult să se uite la televizor”, a declarat Pugaciov cu privire la acea perioadă.

De asemenea, Pugaciov a mai amintit faptul că Putin nu era deloc interesat de ceea ce însemna economia, pentru că nici nu o înțelegea. Potrivit acestuia, actualul lider rus preferă lucrurile clare, iar de cele mai multe ori, oamenii din jurul său îi aduceau numai veștile bune, probabil fiind un lucru care se întâmplă și în prezent.

„A devenit clar că Putin nu intenționează să meargă pe vreo insulă, să se odihnească și să-și cheltuie banii undeva. După tot ce s-a făcut în ultimii 15 ani, el nu-și poate imagina viața fără Rusia sau fără putere.”, afirma, în 2014, Pugaciov.

neștiută vladimir putin
Serghei Pugaciov era cunoscut drept „bancherul Kremlinului”

Modul lui Putin de a guverna este unul „nemilos”

Cu toate acestea, fosta parteneră a „bancherului Kremlinului”, a numit modul în care Putin și cercul său interior guvernează, ca fiind unul „nemilos”.

„Putin, ca orice dictator, el guvernează prin reguli de împărțire.Toți se urăsc. Sunt foarte competitivi. Nu au încredere unul în altul. Și este nemilos””, a declarat Alexandra Tolstoi pentru CNN.

Cu toate că Pugaciov și Putin obișnuiau să vorbească aproape în fiecare zi, între cei doi a avut loc un conflict, iar Pugaciov a renunțat la a mai fi unul dintre cei mai buni asistenți ai lui Putin. El a fost acuzat de deturnare de fonduri de la Mezhoprombank, iar mai târziu a fost supus unui „ordin de înghețare” a activelor sale, după ce Kremlinul a promovat o campanie prin Înalta Curte din Londra, a informat The Times.

Pugaciov a fugit la Londra în 2011 și s-a mutat ulterior în Franța, fără a o informa pe Tolstoi, în urma „amenințărilor fizice” din partea Kremlinului și a temerilor că guvernul Regatului Unit și Rusia se pregătesc să-l extrădeze, potrivit The Times.

Tolstoi a fost cu Pugaciov timp de opt ani și cei doi au trei copii. În interviul CNN, Tolstoi a descris lumea lor ca având „o bogăție nebună, nebună” și „o lipsă completă de morală umană normală”. Relația cuplului este subiectul unui documentar BBC numit „Contesa și miliardarul rus”, care este difuzat pe Netflix în Regatul Unit.

Oligarhii au adunat bogății imense, precum și influență politică în anii 1990, după prăbușirea Uniunii Sovietice. După ce Putin a venit la putere în 1999, el a promis că va reprima corupția guvernamentală și unii oligarhi au fost exilați, dar o nouă generație de oligarhi a progresat prin sistem.