Home » Politică » Ce spune Traian Băsescu despre Sevil Shhaideh, posibil premier al României

Ce spune Traian Băsescu despre Sevil Shhaideh, posibil premier al României

Sebastian Rotaru / 22.12.2016, 13:21
Ce spune Traian Băsescu despre Sevil Shhaideh, posibil premier al României

Traian Băsescu a spus că propunerea social-democraților pentru funcția de premier al României, Sevil Shhaideh, este reprezentată de o „reputație excepțională”, dar are „experiență politică zero.

Liderul PMP, Traian Băsescu a spus, joi, ropunerea PSD pentru funcția de premier al României este reprezentată de o „reputație excepțională”, dar cu „experiență politică zero”, motiv pentru care „riscul să fie doar o fațadă pentru domnul Dragnea și oamenii puternici din PSD este major”, a spus acesta, potrivit Agerpres.

Băsescu a mai spus  că Sevil Shhaideh „are o reputație excepțională în comunitatea turco-tătară din Dobrogea de unde vine (…). Are un soț care a lucrat 20 de ani în Ministerul Agriculturii din Siria, dar reputația profesională a domniei sale este excepțională în comunitate”.

Pe de altă parte, a subliniat Băsescu, lipsa experienței politice a acesteia ar putea să o transforme într-o „fațadă”.

„În același timp, doamna are experiență politică zero. Nu este conectată la nucleul dur decizional al PSD-ului și din acest motiv cred că riscul să fie doar o fațadă pentru domnul Dragnea și oamenii puternici din PSD este major. Or, România n-ar trebui să treacă la o conducere de stil islamist, cum e în Iran. E guvernul, e președintele ales, dar în spatele lui, decizia finală o au ayatollahii — acel consiliu al marilor șefi religioși din Iran”, a mai spus liderul PMP, despre posibilul premier al României.

„N-ar trebui să fim un astfel de stat și ne vom lupta ca acest lucru să nu se întâmple”, a adăugat Băsescu. „Am spus maxim ce pot să spun public”, a afirmat liderul PMP la finalul declarației de presă.

Din delegația PMP au făcut parte Traian Băsescu — președintele formațiunii, Eugen Tomac, Robert Turcescu, Valeriu Steriu, Dorin Bădulescu.

Reamintim că, la aceste consultări de la Palatul Cotroceni, PMP l-a propus ca viitor premier pe Eugen Tomac, deputat al formațiunii.