Home » Meteo » Caniculă în România. Când se anunță temperaturi de foc. Anunț de ultimă oră de la ANM

Caniculă în România. Când se anunță temperaturi de foc. Anunț de ultimă oră de la ANM

Alexandru Cazacu / 14.07.2022, 16:45
Caniculă în România. Când se anunță temperaturi de foc. Anunț de ultimă oră de la ANM

Deși în ultimele zile, termometrele au înregistrat temperaturi acceptabile, meteorologii anunță temperaturi de foc în România. Conform specialiștilor în meteorologie, vine un val de aer tropical ce va aduce cu el temperaturi de peste 36 de grade Celsius. Când se anunță temperaturi ridicate în țara noastră, puteți afla în continuarea acestui articol.

Caniculă în România. Meteorologii anunță temperaturi de foc

Vreme de câteva zile, temperaturile din România au fost cât de cât acceptabile. Cu toate acestea, vremea se va încălzi din nou, potrivit meteorologilor. Se pare că la finele acestei săptămâni valorile termice vor atinge pragul caniculei.

Conform celor de la Antena 3, începând de astăzi ne putem la valori de 33 de grade Celsius, inclusiv în București. În weekend există posibilitatea ca vremea să fie caniculară, adică putem avea valori de 35 – 36 de grade.

„Pe parcursul zilei de mâine așteptăm în mare parte din țară valori de temperatură de peste 32…33 de grade. Ulterior, temperaturile vor crește până la 36…37 de grade. Astfel de valori sunt așteptate sâmbătă în Lunca Dunării.

Peste 35 de grade Celsius vom avea vineri și în vestul țării, și în est și izolat și în centrul țării. Sâmbătă, aria acestora se va restrânge doar în partea de sud a teritoriului. Duminică, temperaturile vor ajunge până la 31…32 de grade, a spus meteorologul Meda Andrei, la Antena 3.

Astfel, începând de mâine și până duminică, în Muntenia, Oltenia și în zona continentală a Dobrogei, disconfortul termic va fi ridicat.

Caniculă în România. Când se anunță temperaturi de foc
Caniculă în România. Când se anunță temperaturi de foc

Temperaturi greu de suportat, în România

Conform meteorologului Elena Mateescu, începând de vineri ne apropiem de pragul de caniculă, adică la temperaturi de 35 de grade în bună parte din România. În partea de vest-sud-est a țării vor fi 35 de grade chiar și sâmbătă.

„Duminică și luni o ușoară răcorire la 33 de grade, dar apreciem la acest moment că valul va fi în intensificare începând de marți, miercuri în a 2-a parte a săptămânii și de mai lungă durată.

Ceea ce este însă foarte important, nu numai valorile de temperaturi care vor fi deosebit de ridicate, temperaturi resimțite peste 38-40 de grade cu siguranță, este lipsa precipitațiilor”, a spus directorul ANM, potrivit sursei citate anterior.

Totodată, meteorologul susține că, „cupola de foc” peste România o putem considera începând din cea de-a doua jumătate a săptămânii viitoare. Conform Elenei Mateescu, începând de miercuri, valorile termice ar putea ajunge la 36-37 de grade la umbră. Astfel, aceste temperaturi pot fi resimțite la valori de peste 40 de grade Celsius, mai spune specialistul.

Temperaturi de 35 – 36 de grade Celsius începând de vineri

La cadrul unei emisiuni de la Antena 3, Elena Mateescu a spus că vineri temperaturile ar putea ajunge la 35…36 de grade, inclusiv în Capitală. De fapt, în vestul și sud-vestul României, chiar și duminică vor fi 35 de grade Celsius.

Așadar, se pare că rămânem la temperaturi apropiate de pragul de caniculă. În schimb, de miercuri, valorile termice vor fi în creștere de la o zi la alta, ajungând la 36…37 de grade. În prezent, multe țări din Europa au deja cod portocaliu de caniculă, iar Franța cod galben.