Home » Meteo » Care va fi temperatura apei Mării Negre în săptămâna 21 – 27 iunie. Cât de caldă va fi apa în Mamaia, Costinești sau Vama Veche

Care va fi temperatura apei Mării Negre în săptămâna 21 – 27 iunie. Cât de caldă va fi apa în Mamaia, Costinești sau Vama Veche

Violeta Badea / 21.06.2021, 11:34
Care va fi temperatura apei Mării Negre în săptămâna 21 – 27 iunie. Cât de caldă va fi apa în Mamaia, Costinești sau Vama Veche

Vești noi pentru cei care doresc să plece la mare! Specialiștii în meteorlogie au actualizat prognoza pentru Marea Neagră pentru zilele următoare. După ce ploile au pus stăpânire pe țara noastă, hidrologii anunță că precipitațiile vor dispărea ușor – ușor, așa că cei care au planificat un concediu pe litoralul românesc trebuie să știe care va fi temperatura apei Mării Negre în săptămâna 21 – 27 iunie. Vezi cât de caldă va fi apa în Mamaia, Costinești sau Vama Veche!

Care va fi temperatura apei Mării Negre în săptămâna 21 – 27 iunie

După o perioadă în care ploile au acaparat România, meteorologii spun că vom scăpa de precipitații, furtuni și vijelii. În aceste condiții, oamenii se pot gândi, în sfârșit, la o vacanță binemeritată pe litoral. Astfel, cei care vor să se bucure de mare trebuia să ia în calcul și temperatura apei.

Weekend-ul trecut, pe litoralul românesc turiștii au avut parte de temperaturi extrem de scăzute pentru această perioadă, iar de o baie în mare nici nu s-a pus problema, apa fiind destul de rece. În aceste condiții, mulți români au preferat să-și amâne totul și nu s-au putut bucura așa cum și-ar fi dorit de mini-vacanța de Rusalii.

Din păcate, săptămâna 21 – 27 iunie debutează tot cu ploi, dar vremea se va îndrepta începnd de marți. Specialiștii în meteorlogie au anunțat că temperaturile vor crește semnificativ, iar în zona litoralului românesc se vor înregistra temperaturi de aproximativ 25 de grade Celsius. Vești bune și pentru turiștii care vor să ia contact cu apa. Specialiștii anunță că apa va deveni confortabilă pentru înot, dar dacă circulația unora este afectată, apa se poate simți încă rece. Temperatura acesteia se va situa în jurul valorii de 20 de grade Celsius.

Temperatura apei in Mamaia
Temperatura apei in Mamaia

Cât de caldă va fi apa în Mamaia, Costinești sau Vama Veche

Din păcate, temperatura apei în această săptămână este mai scăzută decât media din această perioadă din ultimii ani. Anul trecut, în această perioadă, temperatura apei în Mamaia, Costinești și Vama Veche a fost de 21 de grade Celsius. În prezent, temperatura apei în Marea Neagră se situează între valorile 16 – 27 de grade.

„Această apă este rece și revigorantă, dar pentru mulți oameni este deja suficient de confortabilă pentru înot. În general, această temperatură este considerată normală, dar dacă circulația dvs. este afectată, apa se poate simți încă rece. În orice caz, este importantă și vremea generală. Deci, temperatura aerului va ajunge în același timp 18°C”, se arată în anunuțul meteorologilor.

România a fost lovită de un ciclon format în Marea

Ciclonul din Marea Neagră a influențat vremea din țara noastră. În România s-au înregistrat ploi abundente, iar cele mai afectate zone au fost estul Munteniei, sudul Moldovei și zona montană aferentă, unde cantitățile de apă au depășit 40…50 l/mp și izolat 60…80 l/mp.

Apa a provocat numeroase neplăceri în țara noastră, dar ciclonul și-a făcit simțită prezența și în Crimeea sau Bulgaria. Mai multe străzi și bulevarde din Ruse au fost inundate și s-au format blocaje. Per total, viiturile au înghițit sute de mașini și oameni, iar alimentarea cu apă potabilă a fost oprită în mai multe zone.