Home » Meteo » Cum va fi vremea de Florii 2021. Ce temperaturi se vor înregistra în România. Prognoza meteo pentru 24-25 aprilie

Cum va fi vremea de Florii 2021. Ce temperaturi se vor înregistra în România. Prognoza meteo pentru 24-25 aprilie

Violeta Badea / 23.04.2021, 17:19
Cum va fi vremea de Florii 2021. Ce temperaturi se vor înregistra în România. Prognoza meteo pentru 24-25 aprilie

Cum va fi vremea de Florii 2021. Ce temperaturi se vor înregistra în România. Prognoza meteo pentru 24-25 aprilie. Meteorologii au actualizat prognoza meteo pentru Florii! Din păcate, veștile nu sunt deloc îmbucurătoare. Ce temperaturi se vor înregistra în România veți afla din materialul următor.

Cum va fi vremea de Florii 2021

Agenția Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo valabilă pentru următoarea perioadă, inclusiv pentru sărbătoarea de Florii. Iar dacă ne luăm după vorbele bunicilor noștrii, așa cum sunt temperaturile în duminica Floriilor, așa vor fi acestea și în ziua de Paște. Specialiștii avertizează că vremea se va răci în aproape toate regiunile din țară, cu excepția părții de sud. Aici se vor înregistra valori normale pentru această perioadă.

Scăderile se vor înregistra începând cu data de 24 aprilie, atunci minimele se vor încadra între 4 și 7 grade Celsius. De asemenea, pentru toate perioada, care cuprinde sfârșitul lunii aprilie și începutul lunii mai, se vor înregistra valori uşor mai coborâte decât cele normale pentru această perioadă, pe întreg teritoriul României. În plus, regimul pluviometric va fi excedentar în partea de nord a României.

În București vremea se anunță ușor instabilă. Temperaturile vor crește până la 20 de grade Celsius, dar sunt așteptate ploi slabe, în deosebi după-amiază, însoțite de descărcări electrice, iar vântul va sufla moderat. În Lunca Dunării, se vor înregistra maxime de până la 21 de grade Celsius, dar sunt așteptate și acolo câteva averse.

Cum va fi vremea de florii
Cum va fi vremea de florii

Cum va fi vremea în noaptea de Înviere

Pe aproape tot teritoriul României sunt anunțate averse pe timp de zi, iar spre seară şi în cursul nopţii vor mai fi înnorări şi ploi de scurtă durată. În unele regiuni din Moldova şi zona Carpaţilor Orientali, temperaturile maxime vor fi cuprinse între 21 de grade în zona depresiunile și în jur de 28 de grade în regiunile din sud-estul țării.

În Transilvania, Muntenia şi Dobrogea se vor înregistra minime cuprinse între 9 și 17 grade Celsius. Vântul va sufla slab până la moderat și va avea unele intensificări spre sfârşitul intervalului în zona de sud-est a României. În București vremea va fi deosebit de caldă, dar nu scăpăm de ploi.

Cerul va prezenta unele înnorări, va fi variabil, iar câteva averse slabe își vor face prezența, spre seară și noapea. Temperaturile maxime care se vor înregistra în Capitală se vor situa în jurul valorii de 29 de grade Celsius, iar temperaturile minime se vor situa între 13 și 15 grade Celsius.

Cum va fi vremea în luna mai

Pentru primele săptămâni ale lunii mai, meteorologii anunță că temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această săptămână, pe întreg teritoriul șării. Regimul pluviometric se va situa în general în jurul celui normal pentru acest interval, în toate zonele.

În timp ce spre sfârșitul lunii, specialiștii anunță că valorile vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă. De asemenea, cantitățile de precipitații vor fi în general deficitare în regiunile sudice, dar și local excedentare în regiunile nordice și nord-vestice. În restul țării, aversele vor fi apropiate de cele normale.