Home » Meteo » Vremea de Florii, Paște și 1 Mai 2021, în România. ANM a emis prognoza meteo. Ce se întâmplă cu temperaturile

Vremea de Florii, Paște și 1 Mai 2021, în România. ANM a emis prognoza meteo. Ce se întâmplă cu temperaturile

Alexandru Cazacu / 19.04.2021, 13:11
Vremea de Florii, Paște și 1 Mai 2021, în România. ANM a emis prognoza meteo. Ce se întâmplă cu temperaturile

Specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie au emis prognoza meteo pentru perioada 19 aprilie – 2 mai. Cum va fi vremea de Florii și de Paște, puteți afla în continuarea articolului.

Cum va fi vremea de Florii și de Paște, în România

Potrivit meteorologilor, vremea se va încălzi în toate regiunile în următoarea perioadă, dar încălzirea va fi urmată de o răcire. În continuare, vă vom prezenta prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni

Vremea în Banat

După cum spuneam, temperaturile vor crește până de la valori termice diurne în jur de 12 grade în prima zi a intervalului și se va ajunge la o medie a acestora de 18…19 grade în data de 22 aprilie. Cu toate acestea, ulterior este posibilă o răcire a vremii, dar după 26 aprilie sunt prognozate medii ale temperaturilor maxime apropiate de cele normale, care vor fi situate în jurul valorii de 21 de grade.

Minimele vor oscila între 4 și 7 grade în prima parte a intervalului, posibil mai scăzute în jurul datei de 25 aprilie. De asemenea, pentru sfârșitul lunii aprilie și începutul lunii mai sunt prognozate minime, în medie de 6…10 grade. În prima săptămână ploile vor fi locale și este posibilă apariția descărcărilor electrice, iar ulterior probabilitatea de apariție a acestora se va menține ridicată, mai ales în 26 și 27 aprilie și la începutul lunii mai.

Cum va fi vremea de Florii în Crișana

La fel ca și în Banat, vremea se va încălzi, astfel de la valori termice diurne ce se vor situa în jurul a 12 grade Celsius, se va ajunge la o medie a acestora de 17…18 grade în data de 22 aprilie. După aceasta, o posibilă scădere de temperatură se va semnala, însă din 26 aprilie, mediile temperaturilor maxime vor fi apropiate de normele climatologice. Așadar vom avea o medie de 18…20 de grade.

În intervalul 19 – 26 aprilie media minimelor se va situa între 4 și 7 grade, cu valori mai scăzute posibil în jurul datei de 25. ,Pentru sfârșitul lunii aprilie și începutul lunii mai sunt prognozate minime, în medie de 6…9 grade.

În prima săptămână a intervalului, vor fi ploi locale, mai ales în timpul după-amiezelor, când trecător se vor semnala și descărcări electrice. Ulterior probabilitatea de ploaie se va menține ridicată, în special în jurul datei de 27 aprilie și începutul lunii mai.

Vremea de Florii și de Paște în Transilvania

Temperaturile din timpul zilei vor fi tot mai ridicate de la o zi la alta. Așadar, în 22 aprilie se va ajunge la o medie a valorilor maxime de 16…17 grade. Cu toate acestea, spre finalul săptămânii, este posibilă o scădere de temperatură. Ulterior, după 26 aprilie, sunt prognozate medii ale temperaturilor maxime apropiate de cele normale, cu medii cuprinse între 18…20 de grade Celsius.

Până în 26 aprilie, media temperaturilor minime se va situa în jur de 3 grade, cu o probabilitate destul de ridicată de fi mai scăzute în jurul zilei de 25, iar pentru sfârșitul lunii aprilie și începutul lunii mai sunt prognozate minime, în medie de 5…7 grade. În acest interval, sunt prognozate ploi locale, iar probabilitatea de apariție a acestora fiind mai ridicată în 27 și 28 aprilie și spre începutul lunii mai.

Maramureș

Primele zile ale intervalului vor fi caracterizate de o vreme care se va încălzi ușor de la o zi la alta, iar în 22 aprilie se va ajunge la o medie a maximelor de 16 grade. Spre finalul primei săptămâni, este posibilă o scădere a valorilor maxime, dar după 26 aprilie sunt prognozate medii ale maximelor de 20 de grade.

Media minimelor se va situa în jurul a 4…5 grade în primele zile ale intervalului, dar în jurul datei de 25 aprilie sunt estimate valori de 1…2 grade Celsius. În a doua săptămână a intervalului, sunt prognozate minime în limite normale pentru această perioadă, în medie de 6…8 grade.  Probabilitatea de ploi, izolat mai însemnate cantitativ va fi mai ridicată în intervalul 20 – 23 aprilie, dar și în zilele de 27 și 28 și începutul lunii mai.

Vremea de Florii și de Paște în Moldova

În Moldova, vremea se va încălzi ușor în primele zile ale perioadei de prognoză și vom avea până la 18 grade în 22 aprilie. Dar, spre finalul săptămânii se va reveni la o medie regională de numai 14 grade. Pentru sfârșitul lunii aprilie și începutul lunii mai, sunt estimate temperaturi diurne apropiate de cele normale, la o medie pentru întreaga regiune de 18…20 de grade.

Valorile minime se vor situa în medie între 4 și 6 grade, valori mai ridicate urmând a se înregistra spre finalul perioadei, când se vor atinge 8…10 grade Celsius. În prima parte a intervalului, probabilitatea pentru ploi temporare va fi ridicată.

Vremea de Florii, Paște și 1 Mai 2021, în România
Vremea de Florii, Paște și 1 Mai 2021, în România

Cum va fi vremea de Florii în Dobrogea

La începutul intervalului, în Dobrogea, valorile termice vor fi mai scăzute ca cele caracteristice pentru această perioadă, când media maximelor va fi de numai 12…13 grade. Însă, vremea se va încălzi în 22 și 23 aprilie, când vor fi medii de 17…18 grade. Cu toate acestea, spre finalul săptămânii se întrevede o scădere de temperatură, la valori diurne în medie de 14…15 grade. În intervalul de referință, minimele termice se vor situa în medie între 6 și 8 grade.

La sfârșitul lunii aprilie și începutul lunii mai, maximele sunt estimate în jurul a 18 grade și minimele de 9…11 grade. În primele două zile ale intervalului va ploua, iar local cantitățile de apă vor fi însemnate. În restul intervalului ploile vor fi posibile pe arii mai restrânse.

Muntenia

la începutul intervalului, valorile termice diurne se vor situa sub normele climatologice caracteristice pentru această perioadă, iar mediile maxime vor ajunge la 13…14 grade. După această perioadă, vremea se va încălzi, iar în 22 și 23 aprilie, se va ajunge la maxime, în medie de 19…20 grade. Ulterior, spre finalul săptămânii sunt prognozate maxime mai scăzute, până la 16 grade.

Minimele termice nu vor avea variații semnificative și se vor situa în medie între 4 și 7 grade, iar din 26 aprilie regimul termic va fi caracterizat de valori termice normale pentru această perioadă, când vom avea o medie regională a maximelor de 20…22 de grade și de 8…10 grade pentru temperaturile minime. La începutul intervalului va ploua pe arii extinse și cantitățile de apă vor fi însemnate.

Vremea în Oltenia

De asemenea, vremea va intra într-un proces de încălzire și în această regiune, valorile medii ale temperaturilor maxime vor fi de 19…20 grade în zilele de 22 și 23 aprilie. Ulterior vremea se va răci puțin, dar după 26 aprilie sunt prognozate medii ale temperaturilor maxime apropiate de cele normale, în jurul a 22 de grade.

Media minimelor va oscila între 4 și 6 grade în prima parte a intervalului, iar pentru sfârșitul lunii aprilie și începutul lunii mai sunt prognozate minime, în medie de 8…10 grade. La începutul intervalului pe arii extinse vor fi ploi în general moderate cantitativ. În restul perioadei, probabilitatea pentru ploi va fi mai ridicată în zilele de 23 și 24 și după 27 aprilie.