Home » Meteo » Prognoza meteo 12 aprilie-25 aprilie 2021. Vremea în România. Zona cu cele mai scăzute temperaturi

Prognoza meteo 12 aprilie-25 aprilie 2021. Vremea în România. Zona cu cele mai scăzute temperaturi

Alexandru Cazacu / 12.04.2021, 15:05
Prognoza meteo 12 aprilie-25 aprilie 2021. Vremea în România. Zona cu cele mai scăzute temperaturi

Specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie ne aduc prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni. Ce temperaturi vom avea în perioada 12 aprilie-25 aprilie, veți afla în continuarea articolului.

Vremea în România. Prognoza meteo 12 aprilie-25 aprilie 2021

Potrivit meteorologilor, după câteva zile cu temperaturi ridicate, vremea se va răci iar valorile termometrelor vor indica maxime cuprinse între 0 și 8 grade Celsius, mai scăzute în zonele de munte. Cu toate acestea, începând din 16 aprilie vremea se va încălzi din nou.

Vremea în Banat

În perioada 12 – 15 aprilie, vremea se va răci treptat, astfel valorile termice vor ajunge mult mai scăzute decât cele normale, când vor fi medii ale maximelor de 7 – 8 grade și minime de 1 – 2 grade. Însă, în intervalul 16 – 19 aprilie temperaturile se vor apropia de cele normale ale perioadei, când vom avea valori medii ale temperaturilor maxime de 15 – 16 grade și ale celor minime de 4 – 5 grade. Ulterior, până la sfârșitul celei de-a doua săptămâni de prognoză, nu sunt estimate oscilații termice importante pe fondul răcoros al vremii.

Atât, în intervalul 13 – 16 aprilie, cât și în jurul zilei de 19 aprilie va fi ridicată probabilitatea pentru ploi, mai ales averse, local însemnate cantitativ și trecător însoțite de descărcări electrice. Cu toate acestea, celelalte zile ale intervalului de referință, temporar vor fi ploi în general slabe.

Crișana

În primele zile ale intervalului, 12 – 15 aprilie vremea se va răci și se va ajunge la temperaturi mai scăzute decât cele normale pentru această perioadă din an, când mediile valorilor maxime vor fi de 6 – 7 grade și cele ale minimelor de 1 – 2 grade Celsius. Vremea se va încălzi ușor în perioada 16 – 19 aprilie cu valori medii ale temperaturilor maxime de 15 – 16 grade şi ale temperaturilor minime de 3 – 5 grade. Până la sfârșitul celei de-a doua săptămâni ale intervalului de referință vremea va fi răcoroasă, cu oscilații termice puțin importante de la o zi la alta, când se vor înregistra, în medie, maxime de 15..16 grade și minime de 4 – 5 grade.

Atât în intervalul 13-16 aprilie, cât și în jurul datei de 20 aprilie probabilitatea pentru ploi va fi puțin mai ridicată, mai ales de averse, local însemnate cantitativ și trecător însoțite de descărcări electrice. În celelalte zile ale perioadei de prognoză, temporar vor fi ploi în general slabe.

Vremea în Transilvania

De asemenea, în această regiune, în intervalul 12 – 15 aprilie, vremea se va răci treptat și vom avea temperaturi mult mai scăzute decât cele normale pentru această perioadă din an, cu medii ale maximelor de 6 – 7 grade și ale minimelor de -1 la 0 grade. Vremea se va încălzi în intervalul 16 – 19 aprilie, când valorile medii ale temperaturilor maxime vor ajunge la 14 – 15 grade și ale minimelor la 1 – 2 grade Celsius.

Până la sfârșitul celei de-a doua săptămâni a intervalului, nu sunt estimate oscilații termice importante pe fondul răcoros al vremii, astfel că se vor înregistra, în medie, maxime de 13 – 15 grade și minime de 2 – 3 grade. Pe tot parcursul intervalului, probabilitatea pentru ploi va fi ridicată.

Maramureș

În Maramureș, în intervalul 13 – 15 aprilie vremea se va răci, iar valorile termice vor fi mult mai scăzute decât cele normale pentru această perioadă, cu medii ale valorilor termice diurne în jurul a 6 grade și nocturne de 2 – 3 grade. Încălzirea vremii din 16 – 19 aprilie vine cu valori medii ale temperaturilor maxime de 15 – 16 grade și ale minimelor de 4 – 5 grade. Până la sfârșitul celei de-a doua săptămâni ale intervalului se estimează că vremea va fi răcoroasă, când se vor înregistra, în medie, temperaturi maxime de 15 – 16 grade și minime de 4 – 5 grade.

Totodată, în intervalul 13-16 aprilie și în jurul datei de 20 aprilie probabilitatea pentru precipitații mai însemnate cantitativ va fi mai ridicată. În celelalte zile ale intervalului de referință, temporar vor fi ploi în general slabe.

Prognoza meteo 12 aprilie-25 aprilie 2021. Cum va fi vremea în România
Prognoza meteo 12 aprilie-25 aprilie 2021. Cum va fi vremea în România

Moldova

În primele două zile ale intervalului vremea va înregistra o ușoară încălzire, iar media maximelor termice se va situa în jurul a 18 – 19 grade, dar apoi se va răci. Ulterior, în perioada 14 – 17 aprilie, valorile diurne se vor situa în medie între 10 și 12 grade. Din 18 aprilie, tendința temperaturilor va fi de creștere ușoară și treptată, cu medii maxime de 14 – 15 grade în ultimele zile din cea de-a doua săptămână. Minimele termice nu vor avea variații semnificative și se vor situa în medie între 4 și 6 grade, exceptând prima noapte când acestea vor fi mai scăzute la medii de 2 – 3 grade.

Temporar vor apărea precipitații în cea mai mare parte a intervalului, însă pe arii mai extinse și în general moderat cantitativ în intervalul 14 – 16 aprilie.

Dobrogea

În primele două zile ale intervalului, temperaturile vor fi apropiate de cele normale, când se vor înregistra valori maxime medii de 14 – 15 grade. Cu toate acestea, din 14 aprilie, vremea va deveni mai rece decât în mod obișnuit, iar valorile diurne se vor situa în medie lângă 11 – 13 grade. Abia spre finalul celei de-a doua săptămâni a intervalului va fi posibilă o creștere a maximelor spre medii de 14 – 15 grade. Valorile minime nu vor avea variații semnificative și se vor situa în medie între 5 și 7 grade.

Temporar va ploua în cea mai mare parte a intervalului de referință, dar pe arii mai extinse și în general moderat cantitativ în data de 14 aprilie.

Vremea în Muntenia

Și în această regiune, vremea se va încălzi ușor în primele două zile ale intervalului, iar media maximelor va fi de 18 – 20 de grade, dar ulterior se va răci. Așadar, în intervalul 14 – 16 aprilie, valorile din timpul zilei se vor situa în medie la 11…12 grade. Începând cu data de 17 aprilie, temperaturile vor avea o creștere ușoară și treptată, cu medii ale maximelor situate în jurul a 16 grade în ultimele zile din cea de-a doua săptămână. Minimele termice nu vor avea variații semnificative și se vor situa în medie între 3 și 6 grade.

În Muntenia, temporar va ploua în cea mai mare parte a intervalului, însă pe arii mai extinse și în general moderat cantitativ pe 14 aprilie.

Oltenia 

Ca și în celelalte regiuni, în Oltenia, vremea se va încălzi ușor în primele două zile ale intervalului, când vom avea medii ale maximelor termice situate în jurul a 18 grade Celsius, dar apoi se va răci. Astfel, în intervalul 14 – 16 aprilie, temperaturile diurne se vor situa în medie la 10 – 12 grade. Începând cu data de 17 aprilie, tendința temperaturilor va fi de creștere ușoară și treptată, iar media maximelor va ajunge la valori de 16 – 17 grade spre finalul celei de-a doua săptămâni de prognoză.

În Oltenia, va ploua, în general moderat cantitativ în intervalul 13-14 aprilie și doar pe arii mai restrânse și slab în restul intervalului de referință.