Home » Meteo » Prognoza meteo la mare și la munte. Cum va fi vremea în perioada 23 – 29 august. Anunțul ANM

Prognoza meteo la mare și la munte. Cum va fi vremea în perioada 23 – 29 august. Anunțul ANM

Cojocaru Cristian / 23.08.2021, 11:05
Prognoza meteo la mare și la munte. Cum va fi vremea în perioada 23 – 29 august. Anunțul ANM

Ultima săptămână a lunii august vine cu vreme bună pentru românii care încă mai spera la un concediu. Astfel, la munte și la mare vremea va fi caldă, potrivit meteorologilor de la Administrația Națională de Meteorologie.

Vremea la munte și la mare se păstrează caldă

Dacă ne așteptăm ca sfârșitul de vară să ne întâmpine deja cu ploi și temperaturi mai scăzute, meteorologii arată contrariul. Potrivit acestora, ultima săptămână a lunii august va fi una însorită, cu temperaturi normale pentru aceasstă perioadă a anului. Toamna va începe să își intre în roluri în luna septembrie, așteptându-ne cu ploi în zonele montane cu precădere.

În perioada 23. 08 – 29.08, temperaturile vor fi unele moderate. Astfel, vremea se va păstra destul de bună pentru a mai putea face plajă, iar turiștii se vor putea bucura de ultimele temperaturi ridicate. În majoritatea regiunilor din țară, temperaturile vor fi potrivite, indiferent că vorbim despre zonele montane sau litoralul românesc. Așadar iată cum se va prezenta vremea în cazul în care vrei să dai o ultimă fugă spre aceste locuri.

vremea mare munte
La munte vremea va fi predominant ploioasa

Vremea pe litoral

Vremea pe litoral se anunță predominant însorită pentru intervalul menționat. Pentru turiștii care aleg ca destinație de vacanță Mamaia, aceștia vor întâlni temperaturi cuprinse între 26 – 29 grade Celsisus. Cerul va prezenta înnorări în ziua de joi, 26 august, iar șansele de ploaie vor fi minime.

În Costinești, cerul va fi predominant însorit, iar meteorologii anunță temperaturi cuprinse între 26 – 28  de grade Celsius. În ziua de joi, norii își vor face apariția cu șanse ridicate de ploaie, fiind prezente rafale de vânt cu viteze de până la 20 km/h. În timpul nopții sunt anunțate furtuni, iar temperatura va scădea la 18 grade Celsius.

Pentru cei care aleg stațiunea Vama Veche, aceștia se vor putea bucura de temperaturi potrivite acestui interval, termometrele arătând valori cuprinse între 26 – 28 de grade Celsius. Șansele de ploaie sunt scăzute, excepție făcând seara zilei de joi, unde sunt așteptate furtuni puternice însoțite de descărcări electrice.

Temperaturile în Eforie Nord vor fi normale pentru această perioadă a anului. Astfel, cerul va fi predominant însorit, iar temperaturile cuprinse între 26 -27 de grade Celsius. În timpul nopții, valorile termometrelor vor arăta aproximativ 19 grade Celsius, numai perfect pentru o ultimă escapadă la mare.

Vremea la munte

Dacă cei care aleg să meargă la mare, vor avea parte de vreme frumoasă, turiștii pasionați de munte vor avea parte de cer înnorat și ploi. Astfel, la Predeal temperaturile vor cunoaște minime de 16 grade Celsius și maxime de 23 de grade Celsius. Cerul va fi predominant înnorat, iar precipitațiile prezente în mare parte a zilelor intervalului menționat vor fi însoțite de descărcări electrice.

La Sinaia, cerul va fi parțial noros, iar temometrele vor arăta valori cuprinse între 18 și 24 de grade Celsisus. Pe alocuri vor fi prezente averse de ploaie care vor fi însoțite de descărcări electrice. În timpul nopții, temperaturile vor fi cuprinse între 9 și 12 grade Celsius.

Nici în Azuga aversele de ploaie nu vor lipsi, uneori fiind sub formă de ploi torențiale însoțite de descărcări electrice. Valorile termometrelor vor arăta temperaturi cuprinse între 16 și 23 de grade Celsius, iar pe timpul nopții acestea vor coborî la valori ce vor arăta 7-11 grade Celsius.

Pentru turiștii care aleg Poiana Brașov, aceștia vor avea parte de temperaturi mai ridicate comparativ cu celelalte zone montane, valorile din termometre fiind cuprinse între 16 și 26 de grade Celsius. Aversele de ploaie vor fi predominante în intervalul menționat, uneori fiind însoțite de descărcări electrice și viteze ale vântului de 10 km/h.