Home » Meteo » Prognoza meteo 23 august – 20 septembrie 2021. Vremea în România. Ce temperaturi se vor înregistra la început de toamnă

Prognoza meteo 23 august – 20 septembrie 2021. Vremea în România. Ce temperaturi se vor înregistra la început de toamnă

Burghelea Cătălina / 20.08.2021, 12:33
Prognoza meteo 23 august – 20 septembrie 2021. Vremea în România. Ce temperaturi se vor înregistra la început de toamnă

A apărut prognoza meteo pentru intervalul 23 august – 20 septembrie 2021. Admnistraţia Naţională de Meteorologie a emis prognoza care arată cum va fi vremea în următoarea perioadă și ce temperaturi se vor înregistra la început de toamnă. ANM a făcut marele anunț.

Cum va fi vremea în România

Prognoza meteo 23 august – 20 septembrie 2021 a fost publicată, astăzi (n.r. – vineri, 20 august), de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM). Iată cum va fi vremea de acum încolo.

Potrivit ANM, temperaturile rămân ridicate în perioada următoare. Va fi caniculă în unele regiuni ale României. Aici, vor fi temperaturi de până la 35 de grade Celsius. Disconfortul termic va fi ridicat. Totuşi, în anumite zone vor fi şi averse, iar furtunile, însoțite de descărcări electrice, ar putea fi prezente în anumite zile din cauza instabilităţii atmosferice.

Luna septembrie debutează cu vreme frumoasă și valori ridicate în termometre. Ce anunță ANM pentru săptămâna 23 – 30 august 2021.

Prognoza meteo 23 – 30 august 2021

Vremea continuă să fie caldă în Banat, Oltenia, Muntenia și SE Moldovei. Sfârșitul lunii august aduce temperaturi situate între 32 și 35 grade Celsius la umbră. Nu scăpăm nici de ploi, Vor fi averse în Maramureș, nordul Transilvaniei și al Moldovei, dar și în zonele montane.

Valorile termice vor fi apropiate de cele specifice pentru acest interval, în toate regiunile țării. Cantități de precipitații însemnate se vor înregistra în jumătatea nordică a României, dar mai ales în extremitatea de nord, iar în rest, aversele vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă din an. Ce anunță ANM pentru săptămâna 30 august – 6 septembrie.

În perioada 20 – 25 august, în Banat, vremea se va încălzi și va deveni călduroasă, cu temperaturi maxime, în general, de 31…33 de
grade și minime în jur de 16 grade. Spre finalul lunii august, ANM anunță o posibilă scădere ușoară de temperatură, până spre 27…28 de grade, la valorile maxime, și la 14 grade, pentru temperaturile minime.

În ultima decadă a lunii august, ploile se vor semnala în Moldova pe arii restrânse, proabilitatea de apariție a acestora urmând să crească în zilele de 25 și 26 august.

În Muntenia, în perioada 20 – 26 august, se va încălzi din nou, iar vremea va deveni călduroasă, cu medii ale temperaturilor maxime, în general, de 30…31 de grade. Spre finalul perioadei este posibil să se răcească, la o medie de 28 de grade.
zile, când se vor atinge 17…18 grade, apoi se vor situa în jurul valorii de 16 grade.

Prognoza meteo 30 august – 6 septembrie 2021

Toamna aduce temperaturi plăcute și vreme bună. Scăpăm de caniculă. Temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile României. În prima parte a lunii septembrie, regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru acest interval, la nivelul întregii țări. Ploi însemnate cantitativ sunt anunțate de Administrația Națională de Meteorologie de la jumătatea lunii septembrie, pe arii extinse, în majoritatea zonelor din țară. Ce anunță ANM pentru săptămâna 6 – 13 septembrie.

Prognoza meteo 6 – 13 septembrie 2021

În toate regiunile țării, temperaturile medii se vor situa în limitele climatologice ale perioadei, potrivit Administrației Naționale de Meteorologie. Va ploua în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în zonele de deal și de munte. Ce anunță ANM pentru săptămâna 13 – 3- septembrie.

Prognoza meteo pentru săptămâna 13 – 20 septembrie 2021

Temperaturile medii se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de apă vor fi mai însemnate în regiunile sudice, sud-estice și la munte, iar în rest țării, vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă a anului.

Estimările meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizate de către ECMWF, adică Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată. Este estimată media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului și a cantităților de precipitații față de media perioadei 1993-2016, precizează Administrația Națională de Meteorologie.