Home » Meteo » Meteo 30 august – 27 septembrie 2021. Ce temperaturi se vor înregistra în prima lună a toamnei. Anunțul ANM despre vremea din România

Meteo 30 august – 27 septembrie 2021. Ce temperaturi se vor înregistra în prima lună a toamnei. Anunțul ANM despre vremea din România

Cojocaru Cristian / 28.08.2021, 12:33
Meteo 30 august – 27 septembrie 2021. Ce temperaturi se vor înregistra în prima lună a toamnei. Anunțul ANM despre vremea din România

Prognoza meteo pentru luna septembrie arată că vremea se va răci încă de la începutul lunii. Cantitățile de precipitații în prima lună a toamnei se încadrează în limitele normale după cum afirmă meteorologii.

Prognoza meteo pentru luna septembrie

Luna septembrie se anunță cu scăderi de temperaturi, astfel că vremea se va răci în toată țara, după cum au anunțat reprezentanții Administrației Naționale de Meteorologie. Aceștia au publicat prognoza pentru următoarele patru săptămâni, iar potrivit meteorologilor, începând cu 5 septembrie, termometrele vor arăta valori mai scăzute, iar cantitatea de precipitații se va menține în valorile normale acestei perioade.

Vremea în perioada 30 – 6 septembrie 2021

În această perioadă temperaturile vor fi mai coborâte decât cele normale intervalului. Valorile din termometre vor prezenta o scădere în cea mai mare parte a țării, însă abaterile termice vor fi întâlnite cu precădere în zonele intracarpatice. Cantitatea de apă se va situa în jurul celei normale acestui interval, în toate regiunile țării.

Vremea în perioada 6 – 12 septembrie 2021

Potrivit meteorologilor, în acest interval temperatura medie a aerului va prezenta valori mai scăzute decât cele specifice acestei perioade ale anului, în cea mai mare parte a țării. Cantitățile de precipitații se vor situa în jurul valorilor normale acestei perioade, în cea mai mare parte a teritoriului.

Vremea în perioada 13 – 20 septembrie 2021

Această săptămână va arăta valori ale temperaturilor medii apropiate de cele normale intervalului, pe întreg teritoriul țării. Cantitatea de apă la rândul său va prezenta valori normale acestei perioade a lunii, în majoritatea zonelor țării.

Vremea în perioada 20 – 27 septembrie 2021

Mediile temperaturilor din această ultimă săptămână a lunii septembrie se vor situa în jurul celor normale specifice acestei perioade, la nivelul întregului teritoriu. Meteorologii estimează că nivelul pluviometric va fi unul apropiat celui normal pentru acest interval, în toate regiunile țării.

meteo septembrie
Temperaturile se vor situa in jurul valorilor normale ale acestei perioade a anului

Vremea la munte și la mare

Pe litoral, temperaturile se vor situa în jurul celor normale acestei periode, ajungând ca în intervalul 13 – 17  septembrie, acestea să urce până la valori cuprinse între 24 – 26 grade Celsius. Șansele de ploaie vor fi mai crescute în perioada 17 – 19 septembrie, așa că dacă ai în plan o escapadă la mare în extra sezon, află că vremea va ține cu tine.

În zonele de munte, temperaturile se vor situa între 14 – 16 grade Celsius, uneori ajungând chiar și la 20 de grade. În perioada 16 – 20  septembrie sunt anunțate ploi abundente în regiunile montane.

Vremea în București

În Capitală, luna septembrie vine cu o climă destul de uscată, precipitațiile fiind destul de puține, însă cantitățile de apă sunt mai abundente decât în luna care urmează să se încheie. Meteorologii au anunțat valori normale ale temperaturilor în această lună, temperatura maximă fiind de 26 de grade Celsius. În timpul nopții aceste valori se vor situa în jurul a 11 grade Celsius.

Vara nu pare să ne părăsească, iar vremea se arată neseperat de caldă până la sfârșitul lunii septembrie. Vremea va fi stabilă în mare parte a lunii, iar temperaturile nu vor coborî sau vor crește considerabil în această lună. Cantitatea de precipitații va fi una care se menține în jurul valorilor normale ale acestei perioade a anului.