Home » Meteo » Meteo august 2021. Vreme caniculară în România. În ce zone se vor înregistra temperaturi infernale

Meteo august 2021. Vreme caniculară în România. În ce zone se vor înregistra temperaturi infernale

Alexandru Cazacu / 02.08.2021, 12:38
Meteo august 2021. Vreme caniculară în România. În ce zone se vor înregistra temperaturi infernale

Specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie ne aduc previziunile meteo pentru următoarele patru săptămâni. Se pare că vremea caniculară nu ne lasă. Află mai departe cum va fi vremea în luna august și care sunt zonele unde se vor înregistra temperaturi extrem de ridicate.

Meteo august 2021. Vreme caniculară în România

Potrivit meteorologilor, astăzi 2 august, valul de căldură va persista în regiunile sudice și estice, mai ales în Muntenia , cea mai mare parte a Olteniei, Dobrogea și în sudul Moldovei, unde disconfortul termic va fi deosebit de accentuat. Temperaturile maxime se vor situa între 37 și 40 de grade Celsius, iar în sudul Munteniei, valorile termice vor atinge chiar și 41 de grade.

În intervalul 2 august ora 10:00 și 2 august ora 22:00, în Transilvania, nordul Munteniei și al Dobrogei și local la munte vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii, averse ce vor avea și caracter torențial și grindină. Cantitățile de apă vor depăși pe alocuri 25…30 l/mp.

În intervalul 3 – 5 august, local în sudul și sud-estul teritoriului, disconfortul termic se va menține ridicat și pe arii restrânse va fi caniculă, iar indicele temperatură-umezeală va depăși pragul critic de 80 de unități al disconfortului termic. Temperaturile maxime se vor situa, în general, între 33 și 36 de grade, iar minimele, în marea lor majoritate, nu vor coborî sub 20 de grade.

Meteo august 2021. Vreme caniculară în România
Meteo august 2021. Vreme caniculară în România

Vremea în săptămâna 2 – 9 august 2021

În prima săptămână, valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă a anului, în toate regiunile, însă cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în cele sudice și sud-vestice. În ceea ce privește precipitațiile, regimul pluviometric va fi deficitar în cea mai mare parte a României, în special în zonele de munte.

Săptămâna 9 august – 16 august 2021

A doua săptămână a intervalului de prognoză vine cu temperaturi medii ale aerului mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă din an, în majoritatea regiunilor țării, dar mai ales în regiunile sud-vestice. Cantitățile de precipitații vor fi în general deficitare în jumătatea vestică a țării, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Meteo săptămâna 16 august – 23 august 2021

În acest interval, temperaturile medii vor fi puțin mai mari decât cele specifice pentru această perioadă din an, în jumătatea sud-vestică a teritoriului. În restul regiunilor, temperatura aerului va fi în general apropiată de cea normală pentru această săptămână. Din punct de vedere al precipitațiilor, trebuie să menționăm că regimul pluviometric se va situa în general în jurul celui normal pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

Săptămâna 23 – 30 august 2021

Pentru ultima săptămână de vară, specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie ne spun că mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru acest interval, în jumătatea de sud-vest a țării. În restul teritoriului, acestea vor fi situate în jurul celor normale pentru această perioadă a anului.

Potrivit meteorologilor, cantitățile de precipitații estimate pentru această săptămână vor fi în general excedentare în jumătatea estică a țării, dar mai ales în nord-estul teritoriului, iar în rest acestea vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval din an.