Home » Meteo » Prima informare de ninsori și lapoviță din acest sezon. Ce zone din România sunt vizate. ANM tocmai a făcut anunțul

Prima informare de ninsori și lapoviță din acest sezon. Ce zone din România sunt vizate. ANM tocmai a făcut anunțul

Alexandru Cazacu / 22.09.2021, 13:06
Prima informare de ninsori și lapoviță din acest sezon. Ce zone din România sunt vizate. ANM tocmai a făcut anunțul

Potrivit meteorologilor, temperaturile scad în următoarele ore, în toate regiunile țării. Specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie au transmis prima informare de ninsori și lapoviță din acest sezon. Află în continuarea acestui articol, ce zone din România sunt vizate.

Meteorologii au emis prima informare de ninsori și lapoviță din acest sezon

După cum spuneam, specialiștii ANM vin cu noi informări despre vremea din România. Se pare că valorile termice vor fi mult mai scăzute decât cele normale pentru această perioadă, în următoarele ore, în toată țara. Conform unei informări transmisă miercuri de meteorologi, în unele zone din țara noastră, temperaturile vor coborî spre 0 grade Celsius. De asemenea, potrivit ANM, în unele zone, își vor face apariția lapovița și ninsoarea.

Informarea a intrat în vigoare de astăzi, 22 septembrie, de la ora 10:00 și este valabilă 24 de ore. În intervalul de prognoză, după cum am menționat anterior, vremea va fi îndeosebi de rece pe întreg teritoriul, iar minimele pot ajunge chiar și la 0 grade Celsius.

Lapoviță și ninsoare în România

Mai exact, în zonele de munte, la altitudini de peste 1700 de metri, se vor semnala precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. Cu toate acestea, ele vor fi moderate cantitativ, mai ales pe crestele Carpaților Meridionali (10 – 15 l pe metru pătrat), unde pe arii restrânse se va depune un strat de zăpadă.

Totodată, potrivit estimărilor meteorologilor ANM pentru următoarele ore, vremea se menține rece în toată România. Însă, pe timpul nopții, în depresiunile intramontane și în zonele de deal subcarpatice din sud, valorile termice minime se vor situa în jurul a 0…3 grade Celsius, lucru favorabil pentru apariția brumei.

De asemenea, în regiunile estice, sud-estice și în extremitatea de sud-vest a țării, temporar, vântul va avea intensificări, cu viteze care vor ajunge până la 40 – 50 de km/oră, iar în zona montană înaltă, va bate cu viteze de peste 60 km/h. Specialiștii ANM mai estimează că în zilele de 23 și 24 septembrie, vremea se va menține deosebit de rece în cea mai mare parte a teritoriului, iar vântul se va intensifica în toate regiunile, suflând mai tare în zonele de munte.

Prima informare meteorologică de ninsoare și lapoviță din acest sezon
Prima informare meteorologică de lapoviță și ninsoare din acest sezon

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Potrivit prognozei pentru următoarele două săptămâni, în primele zile ale intervalului, vremea se răcește în toată țara. Potrivit meteorologilor, temperaturile vor fi mai scăzute decât cele specifice acestei perioade, iar la munte există posibilitatea ca lapovița și ninsorile să își facă apariția.

Totodată, meteorologii estimează că valorile termice vor fi oscilante pe tot parcursul intervalului 20 septembrie – 3 octombrie. Acestea fiind spuse, hai să vedem și cum va fi vremea în următoarele ore, în București.

Vremea în Capitală, în intervalul 22 – 23 septembrie 2021

Conform prognozei speciale pentru municipiul București, până mâine dimineață, valorile termice vor fi mai scăzute decât cele specifice acestei perioadă din an. Cerul va fi temporar noros, iar pe parcursul acestei zile va fi posibilă și apariția unor ploi slabe, trecătoare. Totodată, vântul va sufla slab și moderat, iar temperaturile maxime se vor situa în jurul valorii de 17 grade Celsius, iar cele minime vor fi de 7…9 grade.