Home » Meteo » Prognoza meteo 20 septembrie – 18 octombrie 2021. Vreme schimbătoare în România. Ce temperaturi se vor înregistra

Prognoza meteo 20 septembrie – 18 octombrie 2021. Vreme schimbătoare în România. Ce temperaturi se vor înregistra

Alexandru Cazacu / 17.09.2021, 16:00
Prognoza meteo 20 septembrie – 18 octombrie 2021. Vreme schimbătoare în România. Ce temperaturi se vor înregistra

Meteo 20 septembrie – 18 octombrie 2021. Specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie ne aduc prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. Cum va fi vremea după jumătatea lunii septembrie și în primele săptămâni din octombrie, puteți afla în continuarea acestui articol.

Prognoză meteo 20 septembrie – 18 octombrie 2021

Se anunță temperaturi mai scăzute în săptămâna care urmează, când vremea va fi mai rece decât cea specifică a acestei perioade și ploile își vor face apariție în aproape toate regiunile țării. Conform prognozei estimate de meteorologi pentru următoarele patru săptămâni, ulterior vremea își va reveni la normal.

Potrivit meteorologilor ANM, în a doua parte a lunii septembrie și spre sfârșitul intervalului de prognoză, vom avea parte de o vreme schimbătoare. Pentru prima parte a intervalului, specialiștii estimează o răcire a vremii și precipitații în majoritatea regiunilor. Însă, ulterior, valorice termice își vor reveni și se vor apropia de cele specifice perioadei. Acestea fiind spuse, haideți să vedem cum va fi vremea în perioada 20 septembrie – 18 octombrie 2021.

Vremea în săptămâna 20 – 27 septembrie 2021

Pentru prima săptămână de prognoză, meteorologii estimează temperaturi mai scăzute decât cele specifice acestei perioade din an, în toate regiunile țării. Cu toate acestea, în zonele nord-vestice și nord-estice se va arăta o abatere termică negativă mai accentuată.

Din punct de vedere al precipitațiilor, experții ANM estimează că regimul pluviometric va fi ușor excedentar în regiunile sudice și sud-estice, iar în restul teritoriului cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Meteo săptămâna 27 septembrie -4 octombrie

În cea de-a doua săptămână a perioadei de prognoză, valorile termice medii ale aerului în general apropiate de cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări. În ceea ce privește cantitățile de precipitații, acestea vor fi deficitare în toate regiunile, dar în special în cele din partea de sud-vest a României.

Meteo 20 septembrie - 18 octombrie 2021. Cum va fi vremea în România
Prognoză meteo 20 septembrie – 18 octombrie 2021. Ce se întâmplă cu vremea în România

Estimări meteorologice pentru săptămâna 4 – 11 octombrie 2021

Potrivit specialiștilor Administrației Naționale de Meteorologie, în perioada 4 – 11 octombrie sunt estimate temperaturi medii ale aerului, în general, mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă din an, mai ales în regiunile sud-vestice.

În a treia săptămână a intervalului de prognoză, regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel specific perioade, la nivelul întregii țări.

Vremea în săptămâna 11 – 18 octombrie 2021

În ultima săptămână a intervalului, temperaturile medii se vor situa în jurul celor normale pentru a doua parte a lunii octombrie, pe întreg teritoriul.

În ceea ce privește precipitațiile pentru această această săptămână din octombrie, meteorologii estimează un regim pluviometric în general apropiat de cel specific, însă cu o ușoară tendință spre deficit în regiunile din sudul țării.

Vremea în București – 17 septembrie 2021

În Capitală, astăzi vremea va fi în general călduroasă, cu un cer variabil și înnorări mai ales în cea de-a doua parte a zilei. Precipitațiile însoțite de descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului își vor face apariția pe parcursul nopții. În ceea ce privește temperaturile maxime, aceste vor fi cuprinse între 29 și 30 de grade Celsius, în timp ce valorile termice minime se vor situa în jurul a 16 – 18 grade Celsius.