Home » Meteo » Prognoza meteo 6 septembrie – 4 octombrie 2021. Cum va fi vremea în această toamnă în România. Anunțul făcut de ANM

Prognoza meteo 6 septembrie – 4 octombrie 2021. Cum va fi vremea în această toamnă în România. Anunțul făcut de ANM

Alexandru Cazacu / 06.09.2021, 16:42
Prognoza meteo 6 septembrie – 4 octombrie 2021. Cum va fi vremea în această toamnă în România. Anunțul făcut de ANM

Meteo 6 septembrie – 4 octombrie 2021. Specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie ne spun cum va fi vremea în România în următoarele patru săptămâni. Ce spun meteorologii ANM și care sunt estimările pentru luna septembrie, veți afla în continuarea acestui articol.

Prognoza meteo 6 septembrie – 4 octombrie 2021

Potrivit meteorologilor, în prima săptămână a intervalului de prognoză valorile termice vor fi mai scăzute decât cele specifice pentru prima lună de toamnă. Cu toate acestea, în a doua parte a lunii septembrie, vremea se va mai încălzi. Ba chiar temperaturile vor ajunge și la 30 de grade în unele regiuni. Acestea fiind spuse, haideți să vedem ce vești ne aduc specialiștii ANM despre vremea din această lună.

Vremea în săptămâna 6 – 13 septembrie 

În prima săptămână a intervalului de prognoză, termometrele vor indica temperaturi mai scăzute decât cele specifice pentru începutul lunii septembrie, pe întreg teritoriu. Cu toate acestea, în zonele extracarpatice se arăta o abatere termică negativă ușor mai accentuată. În ceea ce privește precipitațiile, regimul pluviometric va fi deficitar în toate regiunile, în special în zonele montane.

Meteo săptămâna 13 – 20 septembrie

În cea de-a doua săptămână de prognoză, meteorologii estimează că valorile termice medii se vor situa în general în jurul celor normale pentru această perioadă, posibil ușor mai ridicate, local, în regiunile din vestul țării. Ba chiar, mai mult de atât, în unele zone temperaturile se vor apropia de 30 grade Celsius. Se pare că cele mai ridicate temperaturi se vor înregistra în Banat, Oltenia, Muntenia, sudul Moldovei și Dobrogea. Regimul pluviometric va fi deficitar pe tot teritoriul, dar mai ales în regiunile sud-vestice.

Prognoza meteo pentru luna septembrie 2021
Prognoza meteo pentru luna septembrie 2021. Cum va fi vremea în România

Cum va fi vremea în săptămâna 20 – 27 septembrie 

În perioada 20 septembrie – 27 septembrie, valorile termice medii ale aerului se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă a anului, în toate regiunile țării. Cantitățile de precipitații vor fi local excedentare în regiunile nord-estice, iar în restul teritoriului, regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Meteo 27 septembrie – 4 octombrie 

În ultima săptămână de intervalului de prognoză temperaturile medii ale aerului vor fi în general în apropierea celor specifice pentru sfârșitul lui septembrie și începutul lui octombrie. Cu toate acestea, este posibil ca acestea să fie puțin mai scăzute în regiunile nordice. În ceea ce privește precipitațiile, specialiștii ANM spun că regimul pluviometric din această săptămână va fi unul normal pentru acest interval, în toate regiunile țări.

Vremea la munte în următoarele două săptămâni

În primele zile, vremea va fi mai răcoroasă la munte când vom avea valori termice medii de 9 – 16 grade și minime de 3 – 9 grade Celsius. Cu toate acestea, temperaturile vor fi ușor mai scăzute la latitudini de peste 1.700 de metri, unde noaptea se vor înregistra și valori negative. După aceasta, valorile termice diurne vor fi în creștere și vor ajunge în jurul celor normale pentru a doua decadă a lunii septembrie.

Din punct de vedere al precipitațiilor, meteorologii estimează că regimul pluviometric va fi unul deficitar, mai ales că până pe data de 17 septembrie doar pe arii restrânse vor fi ploi trecătoare, în general neînsemnate cantitativ.