Home » Meteo » Prognoza meteo 12 aprilie – 10 mai 2021. Cum va fi vremea de Paște și 1 Mai, în România. Informații de ultimă oră de la ANM

Prognoza meteo 12 aprilie – 10 mai 2021. Cum va fi vremea de Paște și 1 Mai, în România. Informații de ultimă oră de la ANM

Manolică Anca / 09.04.2021, 12:31
Prognoza meteo 12 aprilie – 10 mai 2021. Cum va fi vremea de Paște și 1 Mai, în România. Informații de ultimă oră de la ANM

Prognoza meteo 12 aprilie- 10 mai 2021. Specialiștii Administrației Naționale de meteorologie au anunțat cum va fi vremea de Paște și 1 Mai, în România. Potrivit acestora, sărbătorile pascale vor veni cu vreme rece și ploi. Iată toate informările de la ANM.

Prognoza meteo 12 aprilie – 10 mai 2021

Potrivit ANM, până aproape de sfârșitul lunii aprilie vremea se va mai încălzi și va fi apropiată de normalul perioadei. Însă, în ultimele zile ale lunii aprilie și primele zile din mai vremea se va răci și va ploua mult mai mult decât media multianuală în unele zone ale țării. Dar hai să aflăm, mai exact, prognoza meteo între 12 aprilie- 10 mai 2021 pe intervale.

În săptămâna 12 – 19 aprilie, temperaturile vor fi în general apropiate valorile normale pentru această perioadă, în toate regiunile, cu o posibilitate de abatere termică ușor pozitivă, local în nord-est. Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru acest interval, în mare parte din țară, dar cu posibilitatea unui deficit local în zonele montane.

Pentru săptămâna 19 – 26 aprilie, meteorologii estimează că temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații vor fi în general excedentare în jumătatea vestică a țării, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

De Paște și 1 Mai, în România, se așteaptă ploi și instabilitate termică
De Paște și 1 Mai, în România, se așteaptă ploi și instabilitate termică

Cum va fi în Săptămâna Mare și de Paștele Ortodox

Anul acesta, Paștele Ortodox pică duminică, 2 mai. Astfel, în intervalul 26 aprilie – 3 mai, temperaturile medii se vor situa în general în jurul celor normale pentru această perioadă, local posibil ușor mai joase. Cantitatea de precipitații va fi în general mai mare în zonele extracarpatice și local în regiunile centrale și de munte, dar mai ales în cele nord-estice. În rest, ele vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

În săptămâna 3 – 10 mai, mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor normale pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor putea fi apropiate de cele normale pentru acest interval, în cea mai mare parte a țării, dar local cu o tendință deficitară.

Informare meteorologică în interval de valabilitate: 07 aprilie, ora 15:00 – 10 aprilie, ora 10:00

ANM a emis o informare meteorologică, valabilă în intervalul 07 aprilie, ora 15:00 – 10 aprilie, ora 10:00, ce vizează fenomene precum: vreme deosebit de rece, brumă și îngheț la sol. În acest interval, vremea va fi deosebit de rece pentru această perioadă din an mai ales în timpul nopţilor şi al dimineţilor. Atunci se vor înregistra temperaturi minime negative, local sub -5 grade în special în nordul și în centrul țării și în dealurile sudice. Se va instala și bruma și pe alocuri există posibilitatea de îngheț la sol.