Home » Meteo » Prognoza meteo 14 iunie – 12 iulie 2021. Ce se întâmplă cu vremea, în România, la începutul verii. Vești noi de la ANM

Prognoza meteo 14 iunie – 12 iulie 2021. Ce se întâmplă cu vremea, în România, la începutul verii. Vești noi de la ANM

Alexandru Cazacu / 12.06.2021, 12:04
Prognoza meteo 14 iunie – 12 iulie 2021. Ce se întâmplă cu vremea, în România, la începutul verii. Vești noi de la ANM

Prognoza meteo 14 iunie – 12 iulie 2021. Specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) au anunțat prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. Haideți să vedem cum va fi vremea în a doua parte a lunii iunie și la începutul lui iulie.

Prognoza meteo 14 iunie – 12 iulie 2021. Ce se întâmplă cu vremea, în România, la începutul verii

Administrația Națională de Meteorologie a prezentat vineri prognoza meteo pentru perioada 14 iunie – 12 iulie. Potrivit estimărilor meteorologilor ANM, în săptămâna care urmează vremea se va menține în instabilă și ușor răcoroasă, mai ales în regiunile estice și sud-estice.

Cu toate acestea, spre sfârșitul lunii iunie, temperaturile vor începe să crească, iar începând cu luna iulie, vremea va deveni călduroasă. Ce se întâmplă cu vremea în următoarele două săptămâni și în prima jumătate a lunii iulie, veți afla mai departe.

Vremea în săptămâna 14.06.2021 – 21.06.2021

În prima săptămână a intervalului de prognoză, temperaturile vor fi mai joase decât cele specifice acestei perioade din an, în jumătatea estică a țării, dar mai ales în regiunile sud-estice. În restul regiunilor, valorile termice vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, dar este posibil ca acestea să fie ușor mai ridicate în extremitatea de vest a țării. În ceea ce privește precipitațiile, regimul pluviometric va fi excedentar în jumătatea estică a țării, iar în rest va fi în general deficitar.

Vremea în săptămâna 21.06.2021 – 28.06.2021

În cea de-a doua săptămână a intervalului, valorile termice vor fi puțin mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă din an, în cea mai mare parte a teritoriului, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în regiunile vestice ale României. Din punct de vederea al ploilor, cantitățile de precipitații se vor situa în general în jurul celor normale pentru această săptămână a lunii iunie, în toate regiunile țării.

Prognoza meteo 14 iunie - 12 iulie 2021. Ce se întâmplă cu vremea, în România, la începutul verii
Prognoza meteo 14 iunie – 12 iulie 2021. Ce se întâmplă cu vremea, în România, la începutul verii

Prognoza meteo pentru săptămâna 28.06.2021 – 05.07.2021

La sfârșitul lunii iunie și în primele zile din iulie, valorile termice medii vor fi puțin mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă a anului, în regiunile din vestul țării. Pe de altă parte, în restul regiunilor, temperaturile se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână. Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval, în toate pe întreg teritoriul țării.

Vremea în săptămâna 05.07.2021 – 12.07.2021

Potrivit specialiștilor Administrației Naționale de Meteorologie, în ultima săptămână a intervalului de prognoză, mediile valorilor termice vor fi situate peste cele specifice acestei perioade din an, în jumătatea vestică a țării, dar mai ales în extremitatea de vest a teritoriului.

Cantitățile de ploi estimate pentru ultima săptămână de prognoză, vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă a anului, dar cu posibilitatea unui deficit local, mai ales în regiunile din nordul țării.

Vremea în București, astăzi 12 iunie, 2021

Ei bine, în Capitală, începutul acestei zile ne va întâmpina cu un cer parțial noros, iar pe parcursul zilei, acești nori ar putea aduce și ploaie cu descărcări electrice. Precipitațiile vor fi prezente și pe seară, însă vor lipsi descărcările electrice.