Home » Meteo » Prognoza meteo 15.03-12.04.2021. Vreme rece în România. Ce temperaturi anunță ANM

Prognoza meteo 15.03-12.04.2021. Vreme rece în România. Ce temperaturi anunță ANM

Violeta Badea / 12.03.2021, 13:29
Prognoza meteo 15.03-12.04.2021. Vreme rece în România. Ce temperaturi anunță ANM

Prognoza meteo 15.03-12.04.2021. Vreme rece în România. Ce temperaturi anunță ANM. Meteorologii vin cu vești proaste! Nu scăpăm de ploi nici în perioada următoare, astfel că primăvara rămâne doar în calendare. În Maramureș și la munte sunt anunțate ninsori, iar în restul zonelor sunt anunțate precipitații semnificative. În acest articol veți afla ce ne așteaptă în următoare patru săptămâni, conform prognozei efectuate de specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie .

Meteorologii vin cu vesti proaste, deoarece vremea ramane instabila pentru aceasta perioada
Meteorologii vin cu vesti proaste, deoarece vremea ramane instabila pentru aceasta perioada

Prognoza meteo 15.03-12.04.2021

Într-o zi plouă, într-o zi avem parte de puțină ploaie. Așa a arătat primăvara anul acesta, iar lucrurile nu se vor îmbunătăți prea curând. În zona Dobrogei și în Bărăgan, temperaturile vor crește ușor, însă tot va fi mai frig decât ar trebui pentru această perioadă. În primele zile din interval, temperaturile minime vor atinge chiar și -5 grade Celsius la munte. Atmosfera rămâne schimbătoare și în Moldova, dar și în partea de sud a țării. Vom mai avea parte de precipitații sub formă de lapoviță, iar soarele va fi trecător. În continuare vom vedea cum arată vremea în perioada 15.03 și 12.04, conform informațiilor furnizate de specialiști de la ANM.

Meteorologii spun că vom avea temperaturi mai scazute decar ar trebui pentru aceasta perioada
Meteorologii spun că vom avea temperaturi mai scazute decar ar trebui pentru aceasta perioada
  • Perioada 15 – 23 martie

Din păcate, anotimul de primăvară se lasă așteptat. Vom avea parte în această săptămână de temperaturi mai scăzute față de cum ar trebui să fie pentru această perioadă. Cerul va prezenta înnorări la nivelul întregii țări, iar precipitațiile vor continua. În toată această perioadă, nopţile vor fi reci, cu temperaturi negative, în medie, de -3…-1 grad. Cele mai multe ploi își vor face apariția în parte de vest a țării, dar și în zona de munte.

  • Perioada 23 – 29 martie

Spre sfârșitul lunii martie, vremea se va menține instabilă. Temperaturile vor continua să fie mai scăzute decât cele normale pentru această perioadă. La munte nopţile vor fi geroase, în special la altitudini mai mari. Vestea bună este că iubitorii sporturilor de iarnă se pot bucura de ninsorile care vor avea loc în aceste regiuni. În celelalte zone ale țării precipitațiile vor fi însemnate cantitativ, în special în partea de est a țării.

  • Perioada 29 martie – 5 aprilie

În săptămâna 29 martie – 5 aprilie, temperaturile vor mai crește puțin, dar tot nu vor ajunge la valoarea obișnuită. O veste bună este că precipitațiile nu vor mai fi atât de prezente, ci se vor înregistra valori normale pentru această perioadă. Vremea se va încălzi ușor, iar temperatura aerului va ajunge la medii ale maximelor de 9…11 grade și
ale minimelor de 0…2 grade. Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru acest interval, la nivelul întregii ţări.

  • Perioada 5 – 12 aprilie

Începând cu această săptămâna, temperaturile se vor situa în jurul valorilor normale pentru această perioada, iar acest lucru este valabil pentru toate regiunile. Soare va începe să-și facă simțită prezența, iar cantitățile de precipitații vor fi în general normale pentru acest interval. Acesta vor fi pe arii extinse şi local moderate. Vremea se va încălzi semnificativ, temperatura aerului va ajunge la valori maxime de 12…18 grade.