Home » Meteo » Prognoza meteo 15-28 martie 2021. Vremea în România. Când se încălzește

Prognoza meteo 15-28 martie 2021. Vremea în România. Când se încălzește

Alexandru Cazacu / 15.03.2021, 20:12
Prognoza meteo 15-28 martie 2021. Vremea în România. Când se încălzește

Luni, specialiștii ANM au publicat prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni. Așadar, cum va fi vremea în România, între 15 și 28 martie veți putea afla în continuarea articolului.

Prognoza meteo 15-28 martie 2021. Vremea în România

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, vremea va aduce precipitații în toate regiunile în tot acest interval, înregistrându-se și o scădere a temperaturilor. Cu toate acestea vremea se va încălzi treptat până la sfârșitul lunii martie.

Banat

În Banat temperaturile vor fi puțin mai scăzute decât cele normale pentru această perioadă, mai ales în prima săptămână a acestui interval. Așadar, până pe 19 martie, media valorilor din termometre în timpul zilei va fi cuprinsă între 5 – 8 grade Celsius. Pe de altă parte, noaptea acestea pot scade până la -3 grade. După 19 martie, vremea va înregistra o ușoară creștere a temperaturilor, iar media maximelor va oscila între 7 și 12 grade. Precipitațiile ăi vor face apariția pe aproape tot parcursul intervalului.

Crișana

În această regiune, în intervalul menționat, vremea va fi de asemenea mai rece decât în mod obișnuit, mai ales în prima săptămână. Până la 19 martie, media maximelor va fi cuprinsă între 4 și 6 grade, iar a minimelor va fi în scădere 0 și -3 grade. Însă, după data de 19 martie, vor mai fi variații termice, dar vremea se va încălzi ușor, iar media valorilor diurne va oscila între 7 și 11 grade, iar noaptea vor fi cuprinse între -3 și 0 grade. Precipitațiile își vor face apariția tot parcursul intervalului, mai însemnate cantitativ în intervalul 20-23 martie.

Transilvania

În prima zi a intervalului, vremea va fi mai caldă, însă vremea se va răci semnificativ, mai ales până în data de 19 martie. În acest interval media valorilor maxime va fi de 2 – 4 grade Celsius, iar a minimelor va fi în scădere de la 1 grad la -5 grade. Cu toate acestea, până la sfârșitul intervalului, vor mai fi variații termice, vremea se va încălzi ușor. Media valorilor diurne va fi de 5 – 8 grade, iar cele nocturne se vor situa între -4 și -2 grade. Precipitațiile își vor face apariția pe aproape tot parcursul intervalului, iar cantități de apă mai însemnate se vor înregistra până în data de 17 martie și în intervalul 20-23 martie.

Cum va fi vremea între 15 și 28 martie 2021
Cum va fi vremea între 15 și 28 martie 2021

Maramureș

La fel ca și în celelalte regiuni, în cea mai mare parte a intervalului, vremea va fi mai rece decât de obicei pentru această perioadă. Până la sfârșitul primei săptămâni, media valorilor diurne va fi de 3 – 5 grade, iar a cele nocturne vor fi în scădere treptată de la 1 grad la -4 grade Celsius. Însă, până la sfârșitul intervalului, tendința va fi de încălzire ușoară. Valorile diurne vor fi situate între 6 și 10 grade, iar cele nocturne între -3 și-1 grad. Pe aproape tot parcursul intervalului se vor semnala precipitații, iar cantități de apă mai însemnate se vor înregistra până pe 17 martie și în intervalul 20 – 23 martie.

Vremea în Moldova

Între 16 și 24 martie, temperaturile din timpul zile vor ajunge în medie la 4 grade Celsius. Spre sfârșitul intervalului temperaturile vor crește ușor, cât valorile termometrelor vor indica valori cuprinse între 8-9 grade. Până pe 19 martie, valorile nocturne se vor situa între 3 și -3 grade Celsius. La fel ca și în celelalte regiuni, precipitațiile vor fi prezente în aceste două săptămâni, dar mai însemnate cantitativ între 15 și 17 martie și între 21 și 23 martie.

Dobrgea

Începând din data de 16 martie și până la sfârșitul acestui interval, maximele diurne se vor situa, în medie, între 7 și 9 grade. Temperaturile nocturne se vor situa în jurul valorii de 5 grade la începutul primei săptămâni, iar apoi, între 17 și 28 martie, vor fi de 1 – 3 grade Celsius. Precipitațiile vor apărea pe arii restrânse pe aproape tot parcursul intervalului.

Muntenia

Între 16 și 26 martie, valorile diurne se vor situa în jurul valorii de 8 grade, iar o tendință de încălzire se va manifesta abia spre sfârșitul intervalului de prognoză, când valorile pot ajunge până la 10 – 11 grade. Temporar se vor semnala precipitații, însă pe 15 și 16 martie acestea vor fi mai însemnate cantitativ.

Oltenia

În intervalul 16 – 28 martie, temperaturile vor fi situate între 7 și 8 grade. Cu toate acestea, spre finalul celei de-a doua săptămâni vremea se va încălzi treptat, iar temperaturile vor ajunge până la 12 grade. Temperaturile nocturne se vor cuprinde între 4 și -2 grade Celsius. Portabilitatea de precipitații va fi puțin mai ridicată în aceste două săptămâni.