Home » Meteo » Prognoza meteo 27 septembrie – 10 octombrie 2021. Vreme răcoroasă. Ce temperaturi se vor înregistra în România

Prognoza meteo 27 septembrie – 10 octombrie 2021. Vreme răcoroasă. Ce temperaturi se vor înregistra în România

Cojocaru Cristian / 27.09.2021, 17:54
Prognoza meteo 27 septembrie – 10 octombrie 2021. Vreme răcoroasă. Ce temperaturi se vor înregistra în România

Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni, în intervalul 27 septembrie – 30 octombrie 2021 anunță o răcire a temperaturilor, dar și șanse ridicate de precipitații.

Prognoza meteo pentru perioada 27 septembrie – 10 octombrie 2021

Meteorologii au anunțat prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni, astfel că vremea se va răci până în data de 30 septembrie, val răcorors care va fi menținut până în jurul date de 3 octombrie. Ulterior, temperaturile vor crește ușor, iar regimul termic va fi apropiat de cel normal al acestei perioade, după care, în data de 5 octombrie o nouă scădere va fi întâlnită la nivelul întregului teritoriu.

Crișana

În această regiune, în intervalul menționat temperaturile pe timpul zilei vor fi în scădere de la 25 de grade Celsius spre 18 grade Celsius în jurul datei de 30 septembrie. Nivelul acestora va crește în zilele de 5 și 6 octombrie, ajungând la valori medii de 22 de grade Celsius. În ceea ce privește regimul pluviometric, acesta va fi excedentar în intervalul 27 – 30 septembrie.

Transilvania

În primele zile ale intervalului menționat, tendința de răcire va fi accentuată, astfel că valorile maxime vor scădea până la 16 grade Celsius în timpul zile, în intervalul 29 septembrie – 2 octombrie. Minimele nocturne vor ajunge în jurul a 4 grade Celsius în primele zile ale intervalului, în timp ce șansele de ploaie vor fi mai crecute în data de 27 și 28 septembrie, iar apoi în data de 7 octombrie.

Maramureș

În Maramureș vreme se va răci, astfel că temperaturile din timpul zilei se vor situa în jurul a 18 grade Celsius între 29 septembrie și 3 octombrie. Temperaturile nocturne vor coborî la o medie de 5 – 6 grae Celsius, iar ploile vor fi prezente în zilele de 27 și 28 septembrie. Cu o probabilitate mai redusă, aversele sunt prognozate pentru data de 29 septembrie și 7 octombrie.

Moldova

Media temperaturilor pentru această zonă în intervalul menționat se va situa în jurul a 19 grade Celsius în data de 27 septembrie, urmând o nouă scădere până la valori de 15 grade Celsius în intervalul 28 septembrie – 2 octombrie, crescând în intervalul 6 – 10 octombrie până la 18 grade Celsius. Probabilitatea de averse slabe va fi redusă în intervalul menționat.

prognoza meteo
Sansele de averse de ploaie vor fi mai crescute in prima saptamana a lunii octombrie

Dobrogea

Vremea va cunoaște o răcire a aerului în primele zile ale intervalului, astfel că temperaturile medii se vor situa în jurul a 16 grade Celsius în intervalul 30 septembrie – 3 octombrie. Pentru perioada 5 – 10 octombrie, acestea vor cunoaște o ușoară creștere, cu valori situate în jurul a 18 grade Celsius. Ploile vor fi slabe și izolate, cu șanse mai mari în intervalul 29 – 30 septembrie.

Muntenia

Vremea va cunoaște o răcire accentuată la începutul primei săptămâni, astfel că valorile din termometre vor ajunge la o medie de 16 – 18 grade Celsisu în perioada 28 septembrie – 3 octombrie. Ulterior, temperatura va crește până în jurul a 19 – 21 de grade Celsius. Șansele de ploaie vor fi mai ridicate în jurul datei de 28 septembrie.

Oltenia

Temperaturile maxime vor cunoaște o scădere în prima săptămână a perioade menționate, arătând valori medii de 16 grade Celsius în intervalul 29 septembrie – 3 octombrie. Ulterior, vremea ca cunoaște o încălzire ușoară, către finalul celei de-a doua săptămâni, cu valori cuprinse între 19 – 21 de grade Celsius. Regimul pluviometric va fi deficitar în general, cu șanse de ploaie mai crescute în intervalul 27 – 28 septembrie.

La munte

Vremea în zonele montane se va răci în primele trei zile ale intervalului, atunci când maximele se vor situa în jurul 8 grade Celsius, în timp ce minimele vor fi cuprinse între 1 – 2 grade Celsius, în intervalul 29 septembrie – 3 octombrie. Ulterior, temperaturile vor mai crește în perioada 5 -10 octombrie, ajungând la valori cuprinse între 10 – 13 grade Celsius. Șansele de ploaie vor fi mai crescute între 27 – 29 septembrie și în jurul datei de 7 octombrie.