Home » Meteo » Prognoza meteo 28 iunie – 26 iulie 2021. Temperaturi peste media perioadei. Ce anunță ANM despre vremea din România

Prognoza meteo 28 iunie – 26 iulie 2021. Temperaturi peste media perioadei. Ce anunță ANM despre vremea din România

Alexandru Cazacu / 28.06.2021, 14:17
Prognoza meteo 28 iunie – 26 iulie 2021. Temperaturi peste media perioadei. Ce anunță ANM despre vremea din România

Specialiștii ANM au emis prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. Se pare că temperaturile vor fi în creștere și va fi din nou caniculă. Cum va fi vremea în perioada 28 iunie – 26 iulie 2021, veți afla în următoarele rânduri.

Prognoza meteo 28 iunie – 26 iulie 2021. Temperaturi peste media perioadei

Potrivit specialiștilor, începând de marți ora la ora 12.00 până miercuri ora 22.00, în Crișana, Banat, Oltenia, Muntenia, vestul Maramureșului și sud-vestul Transilvaniei, disconfortul termic prezenta unele accentuări, iar pe arii extinse indicele temperatură-umezeală va depăși pragul critic de 80 de unități și local va fi caniculă. Valorile termice maxime vor fi cuprinse, în general, între 33 și 37 de grade, iar nopțile vor fi de asemenea călduroase, când temperaturile minime se vor situa frecvent peste 20 de grade.

Așadar, începând de marți, 29 iunie, valorile termice vor fi în creștere de la o zi la alta și se va instala din nou canicula. Ba chiar mai mult de atât, în vestul și sud-vestul țării se vor atinge frecvent 35 de grade, temperaturile ajungând chiar și la 38 de grade Celsius. Acestea fiind spuse, haideți să vedem cum va fi vreme în următoarele patru săptămâni.

Săptămâna 28 iunie – 5 iulie

Așadar, în prima săptămână a intervalului de prognoză, valorile termice vor fi mai mari decât cele specifice acestei perioade din an, în toate regiunile, însă cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în zonele din vestul țării.

În ceea ce privește precipitațiile, regimul pluviometric va fi în general excedentar în regiunile sudice, dar și local deficitar în extremitatea de nord a țării. În restul regiunilor va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă.

Prognoza meteo 28 iunie - 26 iulie 2021. Temperaturi peste media perioadei. Ce anunță ANM despre vremea din Români
Prognoza meteo 28 iunie – 26 iulie 2021. Temperaturi peste media perioadei. Ce anunță ANM despre vremea din Români

Prognoza meteo pentru săptămâna 5 – 12 iulie

În cea de a doua săptămână a intervalului, temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă a anului, în regiunile vestice, iar în rest vor fi apropiate de cele specifice pentru acest interval.

Pe de altă parte, în ceea ce privește cantitățile de precipitații, acestea vor fi în general excedentare în regiunile extracarpatice și la munte, dar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Meteo săptămâna 12 – 19 iulie

În perioada 12 – 19 iulie, valorile termice medii vor fi puțin mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în jumătatea de nord-vest a țării. În restul teritoriului temperaturile vor fi apropiate de cele specifice pentru această perioadă a anului. Totodată, regimul pluviometric va fi local excedentar în regiunile sudice, iar în rest se va situa în jurul celui normal pentru această săptămână.

Vremea în săptămâna 19 – 26 iulie

În ultima săptămână a intervalului de prognoză, temperaturile medii se vor situa în general în jurul celor specifice pentru această perioadă din an, posibil ușor mai ridicate în vest și nord-vest, dar și ușor mai coborâte în sud și sud-est țării.

În ceea ce privește ploile, cantitățile de precipitații estimate pentru această săptămână vor fi local excedentare în regiunile sud-vestice, dar și deficitare în extremitatea de nord a țării, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.