Home » Meteo » Prognoza meteo 21 iunie -17 iunie 2021. Vremea devine caniculară. Ultimele vești de la ANM

Prognoza meteo 21 iunie -17 iunie 2021. Vremea devine caniculară. Ultimele vești de la ANM

Nechifor Ioana / 21.06.2021, 13:09
Prognoza meteo 21 iunie -17 iunie 2021. Vremea devine caniculară. Ultimele vești de la ANM

Prognoza meteo 21 iunie – 27 iunie 2021. Ultimele informații de la ANM (Administrația Națională de Meteorologie) privind vremea din România. O săptămână în care ploile nu vor lipsi, iar temperaturile vor fi într-o continuă creștere, depășind chiar și 35 de grade Celsius în anumite zone din țară. Cum arată prognoza meteo pentru această perioadă și ce fenomene meteorologice sunt anunțate, în materialul următor!

Prognoza meteo 21 iunie -27 iunie 2021. Noi avertizări de ploaie în toată țară

Prognoza meteo 21 iunie – 27 iunie 2021 aduce informații noi privind starea vremii din România. Cert este că nici în această săptămână ploile nu vor lipsi, iar în acest context specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie au emis mai multe avertizări meteo.

Meteorologii au emis cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată, care este valabil pentru ziua de luni, 21 iunie, intervalul orar 11.00-22.00.

Astfel, în prima zi a săptămânii, local în Oltenia, Muntenia, Dobrogea și Moldova precum și în zonele montane vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată.

Se vor înregistra averse, ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice și izolat intensificări ale vântului și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 20….30 l/mp și izolat 40…50 l/mp.

ANM a emis și un cod portocaliu de instabilitatea atmosferică accentuată, valabil pentru ziua de luni (21 iunie), intervalul orar 11.00-22.00.

Vizate sunt județele Gorj, Vâlcea, Argeș, Dâmbovița și zona montană a județelor Prahova, Buzău și Vrancea. În aceste locuri, ANM anunță averse torențiale, descărcări electrice, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 40…60 l/mp.

Vremea devine caniculară
Vremea devine caniculară

Prognoza meteo 21 iunie -27 iunie 2021. Informare meteorologică pentru toată țară

În afară de codul portocaliu și codul galben, valabile pentru zonele menționate mai sus, specialiștii de la ANM eu emis și o informare meteorologică de instabilitate atmosferică și disconfort termic.

Această informare are în vedere toată țară. Astfel, în intervalul 21 iunie, ora 22.00 – 25 iunie, ora 22.00, în majoritatea regiunilor, dar cu precădere în zonele deluroase și montane precum și în regiunile estice, îndeosebi în timpul după-amiezilor și al serilor, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, vijelii și grindină.

Cantitățile de apă vor depăși pe arii restrânse 25…50 l/mp, anunță ANM.

Este important de menționat faptul că temperaturile vor fi într-o continuă creștere, iar în anumite zone vremea va deveni chiar caniculară. Acest lucru se va întâmpla la început în Banat și Crișana, apoi și în celelalte regiuni, iar disconfortul termic va fi accentuat.

Prognoza meteo 21 iunie -27 iunie 2021. Vremea devine caniculară

Conform ANM, valorile termice vor fi într-o continuă creștere, iar în anumite zone din România acestea vor depăși chiar 35 de grade Celsius. Prognoza meteo 21 iunie – 27 iunie arată faptul că vremea va fi în încălzire treptată.

De marţi vom consemna şi temperaturi în creştere, de la o zi la alta, astfel încât să contăm pe valori, în special în partea de vest, sud-vest, la început, marţi şi miercuri, de 35-36 de grade Celsius, ulterior joi şi vineri cu extindere a valorilor de temperaturi în creştere şi în zonele sudice şi sud-estice.

Inclusiv în Capitală vom avea 34-35 de grade Celsius, a declarat Elena Mateescu, directorul ANM, conform site-ului antena3.r0.

Este important de menționat faptul că pentru a fi la curent cu starea vremii, indicat ar fi de consultat site-ul Administrației Naționale de Meteorologie, unde specialiștii oferă cele mai noi informații meteo, detalii esențiale despre fenomenele și valorile termice pentru fiecare zonă în parte.