Home » Meteo » Prognoza meteo 7 iunie – 20 iunie 2021. Vreme oscilantă în România. În ce zone sunt anunțate ploi

Prognoza meteo 7 iunie – 20 iunie 2021. Vreme oscilantă în România. În ce zone sunt anunțate ploi

Alexandru Cazacu / 07.06.2021, 15:17
Prognoza meteo 7 iunie – 20 iunie 2021. Vreme oscilantă în România. În ce zone sunt anunțate ploi

Prognoza meteo 7 iunie – 20 iunie 2021. Experții Administrației Naționale de Meteorologie au făcut publică prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni. Potrivit meteorologilor, se estimează oscilații ale vremii în intervalul menționat. Află mai departe cum va fi vremea în România și în ce regiuni vor apărea ploile.

Prognoza meteo 7 iunie – 20 iunie 2021. Vreme oscilantă în România

Potrivit prognozei publicată de meteorologii ANM, următoarele două săptămâni vor fi caracterizate de o vreme oscilantă, cu valori maxime care vor ajunge la 26 de grade Celsius. Ploile își vor face apariția, mai ales pe arii extinse în intervalul 10 – 14 iunie, dar și după data de 17 iunie.

Prognoza meteo 7 iunie – 20 iunie 2021 – Vremea în Banat

Până la finele primei săptămâni a intervalului de prognoză, temperaturile vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, când media temperaturilor maxime se va situa în jurul a 26 de grade, iar cea a minimelor de aproximativ 13 grade. În perioada 13 – 15 iunie, mediile vor scădea cu aproximativ două grade, însă va urma un proces de încălzire treptată, de la o zi la alta. Așadar, la finalul celei de-a doua săptămâni, media temperaturilor maxime va ajunge la 28 de grade, iar cea a minimelor de 15 grade.

În intervalul 10 – 14 iunie, ploi pe arii extinse şi posibil local însemnate cantitativ se vor semnala în această regiune. Temporar, va fi ridicată probabilitatea de apariţie a ploilor slabe şi în intervalul 15 – 20 iunie.

Vremea în Crișana

Până spre sfârşitul primei săptămâni a intervalului, vremea va fi apropiată de normalul termic pentru această perioadă, când vom avea medii ale maximelor de 25 – 26 de grade, și minime de aproximativ 13 grade. În intervalul 13 – 15 iunie, temperaturile vor scădea puțin, însă ulterior va urma un proces de încălzire treptată de la o zi la alta. Astfel, la finalul celei de-a doua săptămâni, media maximelor termice va atinge 27 de grade, iar cea a minimelor 14 grade.

Ploi, mai ales averse şi posibil local însemnate cantitativ, se vor semnala în intervalul 10 – 14 iunie. Temporar va fi ridicată probabilitatea de apariţie a averselor şi în intervalul 16 – 20 iunie.

Transilvania

Și în această regiune, vremea va fi apropiată de normalul acestei perioade până spre sfârşitul primei săptămâni, cu medii ale maximelor situate în jurul a 24 – 25 de grade, și minime de 11 – 12 grade Celsius. În intervalul 13 – 15 iunie, vremea se va răci ușor, dar ulterior temperaturile vor crește treptat, cu mici variaţii de la o zi la alta. Așadar, la finalul celei de-a doua săptămâni, media maximelor termice va atinge 26 de grade, iar cea a minimelor 12 grade.

Atât în intervalul 10 – 14 iunie, dar şi în unele zile din cea de-a doua săptămână a intervalului de prognoză, probabilitatea de apariţie a averselor, local însemnate cantitativ și însoţite de descărcări electrice, va fi ridicată.

Vremea în Maramureș

Până spre sfârşitul primei săptămâni a intervalului, temperaturile vor fi apropiate de cele normale, când maximele se vor situa în jurul a 25 de grade, în medie, iar minimele vor fi de 11 – 12 grade. În intervalul 12 – 15 iunie, vremea se va răci cu 2 – 3 grade, dar ulterior valorile vor crește treptat, iar în ultimele zile ale celei de-a doua săptămâni, media maximelor termice va atinge 26 de grade.

Precipitații pe arii extinse şi posibil însemnate cantitativ, se vor semnala în intervalul 10 – 14 iunie, dar şi în intervalul 17 – 20 iunie.

Prognoza meteo 7 iunie – 20 iunie 2021 – Moldova

Ca și în celelalte regiuni, până la sfârşitul primei săptămâni, în Moldova, vremea va fi apropiată de normalul termic pentru această perioadă din an, când media temperaturilor maxime va fi de 25 – 26 de grade, iar cea a minimelor de 10 – 11 grade.

În perioada 13 – 15 iunie, temperaturile vor scădea cu 2 – 3 grade, însă ulterior vremea se va încălzi treptat. Așadar, în intervalul 18 – 20 iunie, media temperaturilor maxime se va situa în jurul a 28 de grade, iar cea a minimelor în jurul a 14 grade.

Cantitatea de precipitații va fi deficitară, dar ploi în general slabe îşi pot face apariţia în unele zile ale intervalului de referinţă, îndeosebi în zona deluroasă.

Prognoza meteo 7 iunie - 20 iunie 2021. Cum va fi vremea în România
Prognoza meteo 7 iunie – 20 iunie 2021. Cum va fi vremea în România

Meteo 7 – 20 iunie – Dobrogea

Potrivit meteorologilor, pe tot parcursul intervalului de referință, temperaturile vor fi normale pentru această perioadă, cu valori maxime de 23 – 25 de grade, în medie, iar minimele se vor situa în jurul a 15 – 16 grade. Cu toate acestea, în intervalul 13 – 15 iunie se estimează temperaturi puțin mai scăzute cu 2 – 3 grade. În prima săptămână a intervalului se vor semnala aproape zilnic perioade cu fenomene asociate instabilităţii atmosferice, iar ulterior doar în puţine zile se vor semnala local averse, în general slabe cantitativ, posibil însoţite de descărcări electrice.

Muntenia

De asemenea, vremea va fi apropiată de normalul termic pentru această perioadă și în Muntenia, unde media temperaturilor maxime se va situa în jurul a 26 de grade, iar cea a minimelor va fi de 13 – 14 grade. Chiar dacă în perioada 13 – 15 iunie, aceste medii vor scădea cu aproximativ două grade, ulterior vremea se va încălzi treptat, iar pe 18 – 20 iunie, media valorilor maxime va ajunge la 28 de grade, iar a minimelor va fi de 14 grade.

În intervalele 5 – 7, 8 – 9 şi 10 – 12 iunie, se vor semnala fenomene specifice instabilităţii atmosferice local importante, cu o probabilitate mai mare. Ploi de scurtă durată, în general slabe, posibil însoţite de descărcări electrice, se pot semnala în celelalte zile ale intervalului.

Oltenia

Până la sfârşitul primei părți a intervalului de prognoză, regimul termic va fi apropiat de cel normal, iar media temperaturilor maxime se va situa în jurul a 26 de grade, iar cea a minimelor de 13 – 14 grade. Cu toate acestea, în perioada 13 – 15 iunie, atât valorile maxime, cât şi cele minime vor scădea cu aproximativ două grade. Ulterior vremea se va încălzi treptat, astfel pe 18 – 20 iunie, media temperaturilor maxime va ajunge la 28 de grade, iar a minimelor la 15 grade.

Fenomenele specifice instabilităţii atmosferice local importante, cu o probabilitate mai mare, își vor face apariția în intervalul 10 – 12 iunie, însă local averse, posibil însoţite de descărcări electrice, se pot semnala în oricare zi din perioada celor două săptămâni.

La munte

Pe tot parcursul intervalului de prognoză, vremea va fi normală din punct de vedere termic, cu medii ale temperaturilor maxime de 15 – 17 grade şi ale celor minime de 6 – 8 grade. În intervalul răcoros 13 – 15 iunie, care se estimează că va face excepţie de la această evoluţie, valorile acestor medii vor fi mai scăzute cu aproximativ două grade.