Home » Când, unde, cum » Locul unde soarele nu apune niciodată. Aici nu există întuneric. Unde se petrece această situație stranie

Locul unde soarele nu apune niciodată. Aici nu există întuneric. Unde se petrece această situație stranie

Manolică Anca / 10.05.2021, 10:51
Locul unde soarele nu apune niciodată. Aici nu există întuneric. Unde se petrece această situație stranie

Un fenomen natural pentru acel loc, dar cu totul neobișnuit pentru ceilalți locuitori ai Terrei. Ei bine, da, deși poate părea un fenomen foarte ciudat, există pe această și locul unde soarele stă pe cer 24 de ore din 24 și nu apune niciodată. Iată unde nu există întuneric.

Locul unde soarele nu apune niciodată

Unele lucruri par atât de natural pentru noi, încât este greu să ne imaginăm o lume fără ele. Cum ar fi ziua și noaptea, ceva absolut firesc pentru aproape toți locuitorii de pe Terra. Deși pare un fenomen ciudat, într-adevăr undeva în această lume se găsește locul unde soarele nu apune niciodată.

Este vorba despre Polul Nord. Aici, soarele stă pe cer 24 de ore din 24, fiind tot timpul lumină. O situație normală în această zonă, însă foarte stranie pentru omul de rând. Este greu să îți imaginezi o viață în care să nu fie zi și noapte, iar afară să fie mereu lumină. Soarele pare o minge de foc, care zboară pe cer, urcând mereu, pana într-un punct culminant.

[rssfeed id='1612173855' template='list' posts=2]

Cel mai probabil, ciclul vieții și funcționarea organismului uman s-ar schimba complet.Cu toate acestea, zona din apropierea cercului polar este locuită. Oamenii de aici spun că s-au obișnuit cu acest fenomen și își trăiesc viața cât se poate de normal.

La Polul Nord soarele nu apune niciodată
La Polul Nord soarele nu apune niciodată

De ce nu apune soarele la Polul Nord

Situația din această parte a lumii este diferită față de cea de pe restul Globului. Aici, soarele poate sta pe cer zile întregi sau poate să nu fie văzut luni la rând. Un fenomen ciudat care are, însă, o explicație logică.

La Polul Nord, lucrurile învârt în jurul a două evenimente: noaptea polară și ziua polară. Astfel, în timpul solstițiului de vară soarele se apropie de orizont, însă niciodată nu apune. Prin urmare, există o serie de zile la rând în care soarele stă pe cer continuu. În schimb pe timpul solstițiului de iarnă, atunci când noaptea polară se instalează, soarele nu se vede cu lunile. Așadar, acolo, în decursul unui an, lumina de zi durează încontinuu șase luni, urmată de șase luni de noapte.

Cum poți să ajungi la Polul Nord

Polul Nord este cel mai nordic punct al planetei. Potrivit oamenilor de știință, acesta este definit ca fiind punctul de intersecție între axa de rotație a Pământului și suprafața globului în emisfera nordică, acolo unde se întâlnesc toate meridianele⁠ și fusurile orare.

Este important de menționat că dacă vrei să călătorești la Polul Nord o busolă nu te va duce neapărat acolo. Acest lucru este din cauza faptului că există o diferență între Polul Nord geografic și Polul Nord geomagnetic. Cel din urmă este urmărit de busola și GPS-ul din ziua de astăzi. Polii geomagnetici se schimbă de-a lungul anilor, astfel că ceea ce a fost în nord geomagnetic acum 10 ani nu este același lucru ca ceea ce este în ziua de astăzi.