Home » Life & Style » Timp liber » Cel mai izolat loc din lume. Cum se ajunge aici. 7 locuri uimitoare pe care puțini le-au descoperit

Cel mai izolat loc din lume. Cum se ajunge aici. 7 locuri uimitoare pe care puțini le-au descoperit

Violeta Badea / 26.03.2021, 14:38

Cel mai izolat loc din lume. Cum se ajunge de fapt aici. 7 locuri uimitoare pe care puțini le știu. Dacă locuiești într-un oraș aglomerat, plin de oameni și de mașini, atunci ce ai spune de o călătorie în cele mai izolate locuri de pe Pământ? Da, ai auzit bine! Chiar dacă pare greu de crezut, în unele locuri dăinuie doar liniștea, calmul și sunetul naturii.

Cel mai izolat loc din lume

Există locuri uitate de lume și puțini se aventurează pentru a le vizita. De ce? Ei bine, unele sunt la mii de kilometrii distanță, altele se află în deșert , iar în unele locuri sunt temperaturi extrem de scăzute. Mai mult decât atât, în anumite locuri nu poți ajunge decât cu vaporul sau cu avionul. În continuare vă prezentăm câteva regiuni uimitoare pe care puțini le cunosc.

1. Insula Tristan da Cunha

Insula Tristan da Cunha
Insula Tristan da Cunha

Aceasta este considerată cea mai izolată insulă din lume, fiind înconjurată pe o rază de mii de kilometri de apele oceanului Atlantic. Există totuși o populație de 258 de persoane, existând doar nouă nume de familie diferite. Insula Tristan da Cunha a fost colonizată de britanici în anul 1816 și a jucat un rol important în unele războaie. Dacă vă surâde ideea de a o vizita vreodată, atunci trebuie să știți că turiștii au nevoie de permisiune. În acel loc se poate ajunge doar cu vaporul și sunt 2.816 kilometri până la Cape Town.

Nu vă gândiți că locuitorii de acolo trăiesc ca în epoca de piatră, deoarece nu este deloc așa. Acolo există o televiziune, un radio, ba chiar și un ziar online. În anul 2006, a fost deschis și un internet-cafe. Insula este destul de cochetă și puteți vedea pe viu: pinguini, balene și un lac vulcanic.

2. Easter Island, Chile

Insula se găsește în partea de sud-est a Oceanului Pacific și aparține statului Chile. Acolo locuiesc doar 3.300 de oameni și trăiesc în mare parte din turism. Insula este vizitată anual de turiști, deoarece a devenit renumită pentru cele 900 de statui iconice de pe teritoriul său. Există o singură companie aeriană care efectuează zboruri în acest loc și se numește LAN, iar prețul biletului este de 900 de dolari. Plecarea se face din Statele Unite ale Americii.

3. Ittoqqortoormiit, Groenlanda

Ittoqqortoormiit, Groenlanda
Ittoqqortoormiit, Groenlanda

Acesta este un sat din Groenlanda, iar aici se poate ajunge cu avionul sau cu vaporul. Dar mare atenție, deoarece zona este cunoscută pentru numeroasele animale sălbatice care trăiesc aici. Cei 500 de locuitori din acest sat petrec trei luni, în timpul verii, fără să vadă soarele apunând și încă aproximativ două luni, de la mijlocul lunii noiembrie până la mijlocul lunii ianuarie, fără să vadă soarele răsărind. Aceștia trăiesc din pescuit și uneori vânează balene.

4. Rinconada, Peru

Orașul estesituat pe cel mai înalt munte din lume, mai exact la o altitudine de aproximativ 5100 de metri deasupra nivelului mării. Aici există circa 30.000 locuitori și nu există sisteme de alimentare cu apă și canalizare. Deși au numeroase probleme, puțini sunt cei care aleg să părăsească definitiv localitatea. Se spune că oamenii care ar coborâ la altitudinile cu care suntem noi obișnuiți, organismul lor ar rezista cu greu. Aceștia se ocupă cu extragerea și prelucrarea minereului de aur, astfel încât nu banii sunt principala problemă.

5. Motuo, China

Motuo, China
Motuo, China

Această zonă este izolată de lume, dar și de China. În acest loc nu există străzi sau drumuri. În Motuo timpul pare să stea în loc, zona fiind neatinsă de epoca modernă. Singurele care îți fac veacul acolo sunt plantele sălbatice. Autoritățile chineze au vrut să investească în această zonă, dar toate proiectele au picat din cauza solului instabil.

6. Cape York, Australia

Peninsula Cape York din Australia este de-o frumusețe extraordinară și pare greu de crezut că este un loc izolat. Populația este de 18.000 de locuitori, iar mulți dintre aceștia fac parte din triburi. Din păcate, locul nu a fost deloc dezvoltat și se poate ajunge doar cu mașini de tracțiune, însă în multe zone nici așa nu este posibil.

7. Alert, Canada

Alert, Canada
Alert, Canada

Orașul Alert din Nunavut, Canada, este cea mai nordică aşezare permanentă din lume. Aceasta este situată la numai 817 km de Polul Nord, pe insula Ellesmere. În oraș locuiesc doar cinci locuitori, deși zona are un aeroport, o stație de metrou și o bază militară. Locuitorii au urmat cariera de militari și fac parte din armata Canadei. Temperaturile sunt extrem de scăzute: în timpul nopţii polare la -30°C dar uneori se pot înregistra și -50°C. Temperaturile cresc până la aproximativ +5°C, pe timpul verii.