Home » Life & Style » Cele mai frumoase locuri de vizitat. Imagini uimitoare cu grădini spectaculoase din lume

Cele mai frumoase locuri de vizitat. Imagini uimitoare cu grădini spectaculoase din lume

Alexandru Cazacu / 24.03.2021, 17:22

În lume există multe grădini extrem de frumoase în care ne putem bucura de natură, admirând o mulțime de flori parfumate și plante spectaculoase. De asemenea acestea pot fi și destinații ideale de vacanță.

Cele mai frumoase locuri de vizitat. Grădini spectaculoase din lume

Dacă iubești natura și vrei să te relaxezi într-o vacanță, atunci trebuie să știi că există multe locuri în lume unde te poți bucura de liniștea și de toată splendoarea naturii. Puține locuri sunt mai relaxante și mai plăcute decât o grădină frumoasă în care să fii înconjurat de flori și de nenumărate plante spectaculoase. Așadar, mai departe îți vom prezenta câteva dintre cele mai frumoase grădini din lume.

Grădinile Palatului Versailles

Dacă vrei să faci o excursie în Franța, trebuie neapărat să știi că, în apropierea Parisului vei putea găsi faimoasele Grădini ale Palatului Versailles. Parcul se întinde pe o suprafață de 800 de hectare și este format din grădini cu flori și plante extraordinare, fântâni, iazuri și diferite statui sau ansambluri sculpturale.

Grădinile Kirstenbosch

O altă grădină spectaculoasă o putem găsi în Africa de Sud, în apropiere de Cape Town. Aceasta a fost înființată de un profesor de botanică de la Universitatea Cambridge, Henry Harold Pearson. Acest minunat muzeu în aer liber este considerat un diamant al florei indigene.

Dubai Miracle Garden

De asemenea, această minunată grădină merită vizitată. Dubai Miracle Garden a fost inaugurată pe 14 februarie 2013. Aceasta este cea mai mare grădină cu flori din lume și număra peste 100 milioane de plante. Complexul, care ocupă mai mult de 7 hectare în deșert, este un adevărat miracol multicolor. Vizitatorii pot admira aici bolte în formă de inimă, figurine îmbrăcate în flori, ghivece suspendate, case ”tapetate“ cu flori, ba chiar şi un avion îmbrăcat în verdeață.

Cele mai frumoase grădini din lume
Cele mai frumoase grădini din lume: Dubai Miracle Garden

Grădinile lui Monet

Tot în Franța, la 80 de kilometri de Paris, puteți vizita minunatele grădini a lui Monet. Aici turiștii pot admira multe alei boltite cu trandafiri cățărători, podul japonez străjuit de ghirlande violete de glicină, luciul apei invadat de nuferi, maluri cu sălcii plângătoare, azalee, narcise, lalele și nenumărate specii de plante exotice.

Grădina Keukenhof, Olanda

Ei bine, în Olanda puteți vizita Grădina Keukenhof supranumită și Grădina Europei. Acest ”rai pe pământ” se întinde pe o suprafață de 32 de hectare pline de lalele mari, fântâni și lacuri.

Grădina Yuyuan, China

Impresionanta Grădină Yuyuan are o suprafață de 20.000 de metri pătrați și este situată în centrul vechi al orașului Shanghai. Minunata grădină este veche de aproape 500 de ani. Aceasta este una dintre cele mai frumoase grădini din China și este de asemenea Monument Național. Grădina Yuyuan este compusă din cele patru elemente clasice folosite de chinezi pentru grădinile lor: stânci, apă, plante și structuri arhitectonice.

Grădinile Brooklyn Botanic

În cealaltă parte a lumii putem găsi minunata grădină din Brooklyn, care se întinde pe o suprafață de 21 de hectare și este împărțită pe mai multe zone tematice. Cei care vizitează acest loc pot admira aici o galerie de artă, pavilionul dedicat plantelor acvatice, dar și multe specii foarte rare de trandafiri.

Grădinile Butchart

Unul dintre principalele obiective turistice ale Canadei sunt Grădinile Buchart. Acestea sunt situate în Brentwood Bay și sunt Patrimoniu Național. Aici mii de turiști anual vin să vadă nenumărate specii de trandafiri sau alte flori, specii de arbori și arbuști sau diferite plante extraordinare.