Home » Life & Style » Obiective turistice în Vrancea – 13 locuri-cheie din acest județ

Obiective turistice în Vrancea – 13 locuri-cheie din acest județ

Alexandru Cazacu / 16.03.2021, 10:40

Situat în partea de est a României, județul Vrancea este unul dintre cele mai frumoase din țara noastră și face parte din regiunile istorice Moldova și Muntenia. Tot în județul Vrancea turiștii pot vizita o mulțime de obiective turistice sau podgoriile cunoscute pe plan internațional.

Obiective turistice în Vrancea – 13 locuri-cheie din acest județ

Dacă te-ai hotărât să vizitezi acest minunat județ din România, trebuie să știi că pe lângă celebrele sale podgorii, în Vrancea mai poți vizita nenumărate obiective turistice sau poți admira rezervațiile naturale impresionante cu peisaje incredibile.

Obiective turistice în Vrancea – Muzeul Vrancei

Dacă ajungi în Vrancea trebuie să vizitezi acest muzeu foarte important din punct de vedere cultural, situat în orașul Focșani. Muzeul Vrancei a fost fondat în 1931 și s-a numit inițial ”Muzeul Regional al Putnei”. Acesta cuprindea o secție etnografică, însă de-a lungul vremii i s-au adăugat și alte secții, iar în 1944, instituția a primit numele actual.

Cheile Tișiței

Ei bine, Rezervația Naturală Cheile Tișiței este de asemenea unul dintre cele mai importante obiective turistice din județul Vrancea. Situată în vecinătatea satului Lepșa, la 76 de kilometri de reședința județului, rezervația se întinde pe o suprafață de 307 hectare și cuprinde zone împădurite, chei și pajiști cu peisaje incredibile. Așadar, acest loc merită cu siguranță văzut.

Obiective turistice în Vrancea – Cascada Putnei

Situată pe teritoriul comunei Tulnici din județul Vrancea, Cascada Putnei, este cea mai impresionantă din județ. Acest obiectiv turistic se întinde pe o suprafață de 80 de metri și are o diferență de nivel în cădere de 14 metri. Dacă tot ajungi aici, poți să vizitezi și defileul Putnei. Aceste două locații deosebite fac parte din Parcul Național Putna-Vrancea, rezervație  geologică ce se întinde pe o suprafață de 10 hectare.

Rezervația Naturală Focul Viu

Un alt obiectiv turistic renumit din județul Vrancea este Rezervația Naturală Focul Viu. Această locație este renumită din cauza emanațiilor de gaze naturale care se aprind câteodată de la soare. Aceasta se întinde pe o suprafață de circa 400 de metri pătrați, pe versantul drept al văii Milcovului, pe teritoriul administrativ al localității Andreiașu de jos.

Lacul Negru

Lacul Negru face parte din Rezervația Naturală Cheile Nărujei și este unul dintre cele mai frumoase lacuri din județul Vrancea. Lacul s-a format în urma alunecărilor de teren și are o suprafață de aproximativ 10.000 de metri pătrați. De asemenea, lacul impresionează prin faptul că o parte a sa este acoperită cu turbărie, iar pe cealaltă parte plutește plaurul.

Muzeul ”Rădăcina Vrancei”

În comuna Bîrsești, poți vizita Muzeul Rădăcina Vrancei. Muzeul etnografic a fost amenajat de Costică Beșa, un colecționar vrâncean. Aici turiștii pot admira mai multe obiecte de specifice acestor meleaguri, de la costume populare la obiecte de uz casnic și instrumente muzicale.

Domeniile viticole din Vrancea

Su siguranță toți românii au auzit despre podgoriile din județul Vrancea. Cei care sunt pasionați de vinuri pot vizita aici două pivnițe, construite în Evul Mediu, care adăpostesc colecții deosebite de vinuri. Una dintre ele este Beciul Domnesc din Odobești, iar cealaltă Hrubele Domnești din localitatea Panciu. De asemenea acestea sunt foarte cunoscute pe plan internațional, datorită vinurilor care sunt produse aici.

Soveja

În Soveja există de asemenea mai multe obiective turistice care merită vizitate. Unele dintre ele sunt: Mausoleul Eroilor, Mănăstirea lui Matei Basarab, ridicată în anul 1645, Schitul Soveja, Popasul haiducului Bucur sau podul generalului Artur Văitoianu.

Obiective turistice în Vrancea – Cetatea Crăciuna

Un alt obiectiv turistic din Vrancea este Cetatea Crăciuna. Aceasta a datează din secolele XIII-XV și a fost fortificată de Ștefan Cel Mare. Potrivit istoricilor, Radu cel Frumos a ridicat Cetatea Crăciuna, cucerită în 1482 de Ștefan cel Mare. Cu toate acestea, târgul nu a rezistat războaielor și distrugerilor, iar la sfârșitul secolului al 15-lea a decăzut la nivelului unui simplu sat.

Obiective turistice în Vrancea – Stațiunea Lepșa

În comuna Tulnici puteți vizita Stațiunea Lepșa. În această oază de liniște absolută puteți să vă relaxați, admirând minunatele peisaje din frumoasa așezare montană. De asemenea, cei pasionați de drumeții vor fi foarte încântați de acest obiectiv turistic din județul Vrancea.

Casa memorială ”Moș Ion Roată”

Un alt obiectiv turistic deosebit din județul Vrancea este Casa memorială ”Moș Ion Roată”. Casa are două odăi, iar aici turiștii pot admira o filă din istoria satului românesc. În interior vei putea găsi mai multe obiecte personale, obiecte vestimentare sau icoane.

Locuri care merită vizitate în județul Vrancea
Locuri care merită vizitate în județul Vrancea

Mausoleul eroilor de la Mărășești

Unul dintre cele mai spectaculoase mausolee din Europa este Mausoleu Eroilor de la Mărășești. Monumentul a fost ridicat între 1919 și 1938, în memoria eroilor care au luptat în Primul Război Mondial. Așadar, dacă te afli în zonă, merită să vizitezi și acest obiectiv turistic.

Muzeul de Istorie și Arheologie din Focșani

Parte a Muzeului Vrancei, Muzeul de Istorie și Arheologie din orașul Focșani este una dintre instituțiile culturale foarte importante din Vrancea. Aici puteți găsi mai multe atestări documentare și documente cu o valoare științifică deosebită. De asemenea, aici se găsesc și unele colecții arheologice din regiunile Coroteni, Cândești sau Mînăstioara.