Home » Meteo » Prognoza meteo 8 noiembrie – 6 decembrie 2021. În ce zone din România anunță meteorologii ploi și vreme rece

Prognoza meteo 8 noiembrie – 6 decembrie 2021. În ce zone din România anunță meteorologii ploi și vreme rece

Alexandru Cazacu / 08.11.2021, 16:06
Prognoza meteo 8 noiembrie – 6 decembrie 2021. În ce zone din România anunță meteorologii ploi și vreme rece

Specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie ne aduc estimările meteo pentru perioada 8 noiembrie – 6 decembrie 2021. Potrivit meteorologilor, în următoarele patru săptămâni, vremea se va răci ușor în aproape toată țara. Ba chiar mai mult de atât, temperaturile vor fi mai scăzute în cea de-a doua parte a intervalului de prognoză. De asemenea, sunt estimate și precipitații sub formă de ploaie.

Prognoza meteo 8 noiembrie – 6 decembrie 2021

Deși, în prima zi a intervalului este estimată o ușoară creștere a valorilor termice, când vor fi 20 de grade Celsius, începând din 9 noiembrie, temperaturile vor scade până la valori cuprinse între 7 – 12 grade, în partea de vest și sud-vest a teritoriului. În ceea ce privește minimele termice, acestea vor extrem de scăzute, putând ajunge în depresiunile din estul Transilvaniei chiar și la valori de -7…-8 grade Celsius.

Totodată, potrivit meteorologilor, în București temperaturile vor ajunge la 8 – 10 grade Celsius. Acestea fiind spuse, haideți să vedem care este prognoza meteo pentru perioada 8 noiembrie – 6 decembrie 2021.

Meteo săptămâna 8 – 15 noiembrie

În prima săptămână a intervalului de prognoză, în regiunile vestice și nordice, temperaturile aerului vor fi puțin mai scăzute decât cele normale pentru această perioadă din an. Cu toate acestea, în restul teritoriului, valorile termice se vor situa în jurul celor apropiate pentru această perioadă.

În ceea ce privește precipitațiile, regimul pluviometric va fi local excedentar atât în regiunile centrale, cât și în regiunile vestice și nord-estice, însă în restul țării va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă a anului.

Prognoza meteo 8 noiembrie - 6 decembrie 2021
Prognoza meteo 8 noiembrie – 6 decembrie 2021

Vremea în săptămâna 15 – 22 noiembrie

Ei bine, a doua săptămână de prognoză vine cu temperaturi medii ale aerului mai scăzute decât cele specifice acestui interval, în toate regiunile țării. Din punct de vedere al precipitațiilor, meteorologii ANM estimează un regim pluviometric deficitar în regiunile sudice, însă în restul teritoriului va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă a lunii noiembrie.

Cum va fi vremea în perioada 22 – 29 noiembrie

Conform specialiștilor ANM, în săptămâna 22 – 29 noiembrie, valorile termice medii vor fi puțin mai scăzute decât cele normale pentru ultima săptămână de toamnă, în toate regiunile României. În ceea ce privește precipitațiile din cea de-a treia săptămână a intervalului de prognoză, regimul pluviometric se va situa în jurul celui normal pentru această perioadă, la nivelul întregului teritoriu.

Prognoza meteo pentru săptămâna 29 noiembrie – 6 decembrie

Conform Administrației Naționale de Meteorologie, sfârșitul lui noiembrie, și primele zile de iarnă vin cu medii ale valorilor termice apropiate de cele specifice acestei perioade din an, în toate regiunile țării. Pentru această săptămână de prognoză, meteorologii estimează un regim pluviometric ușor deficitar, în ce mai mare parte a teritoriului.

Vremea în Capitală

Potrivit prognozei speciale pentru zona municipiului București, în intervalul 8 noiembrie – 9 noiembrie ora 20:00, vremea se va răci accentuat în Capitală. De asemenea, cerul va fi mai mult noros, iar în special pe parcursul zilei de marți, 9 noiembrie, temporar va ploua. Vântul va sufla slab și moderat, trecător cu ușoare intensificări, când vor fi rafale de 35…40 km/h. În noaptea de luni spre marți, minimele vor ajunge la 7…8 grade Celsius, iar temperatura maximă a zilei de marți se va situa în jurul valorii de 9 grade.