Home » Meteo » Prognoza meteo august 2022. Când revine canicula. Precizări importante de la ANM despre vremea din România

Prognoza meteo august 2022. Când revine canicula. Precizări importante de la ANM despre vremea din România

Alexandru Cazacu / 02.08.2022, 15:19
Prognoza meteo august 2022. Când revine canicula. Precizări importante de la ANM despre vremea din România

Meteorologii ne aduc prognoza meteo pentru luna august 2022. Conform specialiștilor de la Administrația Națională de Meteorologie, ultima lună de vară vine cu temperaturi ridicate. Ba chiar mai mult de atât, vor fi și zile în care valorile termice vor depăși limitele specifice ale perioadei. Din păcate, în unele regiuni, precipitațiile vor fi deficitare și în luna august, potrivit experților ANM.

Prognoza meteo august 2022. Cum va fi vremea din România în ultima lună de vară

După cum se arată în prognoza pentru următoare patru săptămâni publicată de Administrația Națională de Meteorologie, și în luna august vom avea temperaturi ridicate, uneori peste valorile termice normale ale acestei perioade. Potrivit meteorologilor, ploile vor fi deficitare și în ultima lună de vară a lui 2022, în unele zone din țară. Acestea fiind spuse, haideți să vedem cum va fi vremea în țara noastră în această lună.

Prognoza meteo pentru săptămâna 1 – 8 august 2022

În prima săptămână a intervalului de prognoză, mediile valorilor termice apropiate de cele specifice acestei perioade, în cea mai mare parte a teritoriului. Excepție vor face regiunile din vestul și sud-vestul țării, unde temperaturile vor fi ușor mai ridicate decât în mod normal. Conform meteorologilor ANM, cantitățile de precipitații estimate pentru această săptămână vor deficitare în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile intracarpatice.

Prognoza meteo august 2022 – săptămâna 8 – 15 august

În cea de-a doua săptămână a intervalului, temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale în toate regiunile țării. Este totuși posibil ca valorile termice să fie ușor mai ridicate în regiunile vestice.

În ceea ce privește cantitățile de precipitații, specialiștii estimează un regim pluviometric excedentar în zonele montane. Cu toate acestea, precipitațiile vor fi deficitare în estul și sud-estul țării. În rest, vor fi apropiate de cele specifice perioadei.

Prognoza meteo august 2022
Prognoza meteo august 2022. Când revine canicula în România

Meteo săptămâna 15 – 22 august

Pentru perioada 15 – 22 august, meteorologii estimează valori termice ușor mai ridicate decât cele normale în această perioadă, în majoritatea regiunilor, dar mai ales în cele vestice. Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în zonele de munte și sub-montate, dar și în regiunile vestice și nord-vestice. În restul teritoriului, regimul pluviometric va fi apropiat de cel specific perioadei.

Săptămâna 22 – 29 august

Iată că am ajuns și la ultima săptămână a intervalului de prognoză. În această perioadă, media valorilor termice va fi ușor mai ridicată decât cea specifică ultimei săptămâni de vară, în cea mai mare parte a teritoriului.

Din punct de vedere a precipitațiilor, pentru săptămâna 22 – 29 august 2022, specialiștii estimează un regim pluviometric cu tendință spre deficit în majoritatea regiunilor, dar mai ales în cele intracarpatice.

Așadar, după cum ați putut observa, meteorologii estimează că în ultima lună de vară vom avea parte de vreme călduroasă, chiar caniculară iar în unele zone ale României, unde valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice perioadei. Pe de altă parte, ploile vor fi deficitare și în luna august, după cum arată prognoza publicată de experții Administrației Naționale de Meteorologie.