Home » Meteo » Prognoza meteo iulie 2022. Vreme toridă. Ce temperaturi a anunțat ANM în România

Prognoza meteo iulie 2022. Vreme toridă. Ce temperaturi a anunțat ANM în România

Manolică Anca / 01.07.2022, 11:55
Prognoza meteo iulie 2022. Vreme toridă. Ce temperaturi a anunțat ANM în România

Dacă în prima lună de vară temperaturile s-au învârtit în jurul celor normale pentru perioada din calendar și doar izolat au fost înregistrate valori ceva mai ridicate, în luna lui cuptor vremea se va încălzi considerabil. Iată cum arată prognoza meteo pentru luna iulie 2022. Se anunță temperaturi extrem de ridicate.

Cum arată prognoza meteo pentru luna iulie 2022

Meteorologii anunță că vremea va fi în general frumoasă în luna lui cuptor și foarte călduroasă. De altfel, deja din prima zi sunt anunțate maxime de până la 38 de grade, conform informațiilor transmise de Administrația Națională de Meteorologie (ANM). Iată cum arată prognoza pentru următoarele 4 săptămâni:

Săptămâna 4 – 11 iulie

Potrivit ANM, temperaturile vor fi uşor mai ridicate decât cele specifice pentru data din calendar în regiunile sud-estice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale. Cantitatea de precipitații va avea o tendință excedentară în majoritatea regiunilor, dar mai ales în cele centrale şi la munte. Excepţie va face sud-estul ţării, acolo unde regimul pluviometric va fi normal pentru acest interval.

Prognoza meteo în săptămâna 11 – 18 iulie 2022

Temperatura medie a aerului va înregistra valori în general apropiate de cele normale pentru a doua săptămână a lunii lui cuptor, posibil uşor mai scăzute local în regiunile intracarpatice. Cantitatea de precipitaţii va avea o tendinţă deficitară în majoritatea zonelor din țară, dar mai ales la munte.

Săptămâna 18 – 25 iulie

Temperaturile medii vor fi uşor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, pe tot teritoriul țării, dar mai ales în regiunile vestice. Regimul pluviometric va fi deficitar în cea mai mare parte a ţării, dar mai ales în centru şi la munte.

Prognoza meteo în săptămâna 25 iulie – 1 august 2022

Mediile valorilor termice vor fi peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric pentru acest interval va fi deficitar în toate regiunile, dar mai ales la munte.

Cum va fi vremea în weekend-ul 2-3 iulie 2022

Sâmbătă, 2 iulie

Vom avea o noapte tropicală, cu minime ale dimineții de 21 până la 23, 24 de grade Celsius în cea mai mare parte din țară. Puțin mai rece va fi în zonele montane și izolat prin Transilvania. Pe durata zilei, valorile termice vor crește foarte mult, ajungând la valori de 37 – 38 de grade prin Oltenia, Muntenia, Dobrogea și izolat în Moldova.

În restul țării, temperaturile maxime ale zilei se vor situa în jurul a 32 – 34 de grade. În ceea ce privește cantitatea de precipitații, ANM anunță că în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, Oltenia și zonele montane se pot acumula până la 30 de l/mp.

Duminică, 3 iulie 

Ziua de duminică va împărți țara în două. În unele regiuni, canicula va continua, iar în alte zone temperaturile vor fi în scădere. Când vorbim de minime, acestea se vor situa în jurul a 22 – 24 de grade Celsius prin cea mai mare parte a țării. Valorile maxime ale zilei vor fi caniculare prin Oltenia, Muntenia, Dobrogea și Moldova, cu valori între 34 – 36 de grade Celsius.

De partea cealaltă, în Banat, Crișana, Maramureș, zonele deluroase și depresiunile Transilvaniei se va constata o răcire semnificativă, iar temperatura aerului nu va depăși 25 de grade Celsius. Vor exista și ploi prin Oltenia, Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania și zonele montane, unde sunt așteptate precipitații însoțite de averse, ce pot acumula până la 40 de l/mp.