Prognoza meteo mai 2021. Cum va fi vremea în România. Informații de la ANM

de:
30 04. 2021, 17:26
Prognoza meteo mai 2021

Specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie au emis prognoza meteo pentru luna mai 2021. Iată cum va fi vremea de Paște și ce temperaturi vom avea în ultima lună de primăvară. Avem informații bune de la ANM.

Prognoza meteo mai 2021

Potrivit estimărilor publicate de meteorologi, temperaturile vor avea, în umătoarele 4 săptămâni, valori apropiate cele normale pentru această perioadă, chiar ușor mai ridicate după 10 mai. De asemenea, în ultima lună de primăvară ploua mai puțin decât media ultimilor ani. Dar hai să vedem cum va arăta prognoza meteo pentru luna mai 2021, în fiecare săptămână în parte.

În săptămâna 3-10 mai, valorile termice vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări. De asemenea, va ploua mai puțin decât în mod obișnuit în toate zonele, dar mai ales în regiunile de munte.

Pentru intervalul 10-17 mai, meteorologii au estimat temperaturi medii ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în cea mai mare parte a României. Regimul pluviometric va fi deficitar în regiunile extracarpatice și la munte, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Prognoza meteo în săptămâna 17-24 mai 2021

În această perioadă, temperatura medie va avea valori apropiate de cele normale pentru această perioadă, pe întreg teritoriul țării. Va ploua mai puțin în sud-vest și la munte, iar în rest cantitățile de precipotații vor fi apropiate de cele normal pentru această săptămână.

În luna mai, vremea va fi ceva mai caldă decât normalul perioadei

Și în ultima săptămână a lunii mai, mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această perioadă, la nivelul întregii țări. Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor fi în general excedentare în regiunile nord-vestice și ușor deficitare în regiunile sudice, în rest fiind apropiate de cele normale pentru această perioadă din calendar.

Cum va fi vremea de 1 și 2 mai

Pe 1 și 2 mai este posibil ca valorile temperaturilor să scadă până în jurul a 20-23 de grade Celsius, timp în care se vor înregistra ploi izolate în partea de nord-vest, centru și sud-est a țării.

Vremea de 1 mai va fi parțial însorită, cu minime cuprinse între 7 și 9 grade Celsius și maxime de 18-20 grade Celsius în zonele joase. La munte, minimele vor fi de 4-5 grade, iar maximele vor fi cuprinse între 8 și 11 grade Celsius.

Vremea pe 2 mai va fi parțial însorită, cu minime cuprinse între 5 și 7 grade Celsius și maxime de 16-18 grade Celsius în zonele joase. La munte, minimele vor fi de1-3 grade, iar maximele vor fi cuprinse între7 și 9 grade Celsius.

„De Înviere va fi o noapte liniștită. Este posibil ca dimineața să fie ceață în zonele centrale, nordice și sudice, cu valori nu preponderent negative, posibil doar în zona montană înaltă. În restul țării contăm pe valori la nivelul minimelor, în jurul la 6-10 grade Celsius. Cel mai cald va fi în zonele sudice, sud-vestice și sud-estice ale țării”, a declarat Elena Mateescu, directorul ANM, potrivit stririleprotv.ro.

Estimările meteorologice pentru luna mai sunt realizate de Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată. Este estimată media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului și a cantităților de precipitații față de media perioadei 1993-2016.