Home » Meteo » Prognoza meteo 26 aprilie-9 mai 2021. Vreme schimbătoare. Ce temperaturi sunt anunțare în România

Prognoza meteo 26 aprilie-9 mai 2021. Vreme schimbătoare. Ce temperaturi sunt anunțare în România

Alexandru Cazacu / 26.04.2021, 13:22
Prognoza meteo 26 aprilie-9 mai 2021. Vreme schimbătoare. Ce temperaturi sunt anunțare în România

Specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie au emis prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni. Cum va fi vremea în perioada următoare și ce temperaturi vom avea de Paște, puteți afla mai departe.

Prognoza meteo 26 aprilie-9 mai 2021

Potrivit meteorologilor, vremea va fi schimbătoare în următoarele două săptămâni, iar temperaturile vor scade puțin după Paștele ortodox. În continuarea articolului, vă vom prezenta prognoza meteo pentru toate regiunile din țară, în intervalul 26 aprilie – 9 mai.

Banat

În primele zile ale intervalului de prognoză, vremea se va răci. Așadar că maximele vor avea în medie 14 grade, iar minimele 4 grade. cu toate acestea, în perioada 28 aprilie – 1 mai, vremea se va încălzi treptat, cu medii ale maximelor de 20…24 de grade și minime de 8…10 grade. După acest interval, temperaturile vor scădea ușor și valorile diurne vor fi de 19…21 de grade, iar cele nocturne de 8…10 grade.

În aproape toate zilele, probabilitatea de ploaie va fi ridicată, însă, cu precădere din 30 aprilie, vor fi fenomene specifice instabilității atmosferice, respectiv averse însoțite de
descărcări electrice.

Crișana

Primele zile de prognoză vor fi caracterizate de o vreme deosebit de rece, cu medii ale maximelor de 12 grade și ale minimelor de 2 grade. Cu toate aceste, din 28 aprilie vremea se va încălzi treptat, când vom avea temperaturi diurne, mediate la nivel de regiune, între 16 și 22 de grade, iar cele nocturne între 4 și 10 grade. În a doua săptămână a intervalului cele mai mari valori vor avea o medie de 19 grade, iar cele mai mici de 8 grade.

După data de 28 aprilie până în 2 mai și între 3 și 7 mai probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată. Vor fi mai ales averse și, cu precădere după-amiaza, se vor semnala fenomene cu descărcări electrice.

Transilvania

Începutul de săptămână vine cu o vreme rece pentru această perioadă din an, cu medii termice diurne de 12 grade și nocturne de 0…2 grade. Însă din 28 aprilie vremea se va încălzi, cu maxime ce vor atinge 20…22 de grade și minime de 7…10 grade, pe 30 aprilie și 1 mai.

În intervalul 2 – 9 mai, regimul termic va avea variații relativ mici. Așadar, vom avea medii ale temperaturilor maxime de 18 grade și a celor minime de 6 grade.

În aproape toate zilele, se pot semnala ploi slabe și pe arii restrânse, însă probabilitatea ca acestea să fie mai intense, pe arii mai extinse și însoțite de descărcări electrice, va fi mai ridicată în 30 aprilie, precum și în 1, 4, 5 și 6 mai.

Maramureș

În această regiune, în primele două zile de prognoză, temperaturile se vor situa cu mult sub normele caracteristice acestei perioade, cu medii ale maximelor de 10 grade și ale minimelor de 0…2 grade. Însă vremea se va încălzi treptat, până în data de 30 aprilie, iar media regională a maximelor va fi de 20…21 de grade, iar a minimelor de 9 grade.

Cu toate acestea, în a doua săptămână de prognoză, vremea se va răci ușor, astfel că, în medie, cele mai mari valori vor fi de 17…18 grade, iar cele mai mici de 6…7 grade. Probabilitatea de ploaie va fi ridicată în perioadele 29 aprilie…1 mai și 4…7 mai, când vor fi mai ales averse însoțite de descărcări electrice, iar în restul intervalului se vor semnala ploi slabe pe spații restrânse.

Prognoza meteo 26 aprilie-9 mai 2021. Vremea va fi schimbătoare
Prognoza meteo 26 aprilie-9 mai 2021. Vremea va fi schimbătoare

Moldova

Până pe 28 aprilie, vremea se va menține rece pentru această perioadă din an, cu medii ale maximelor situate în jurul a 11…12 grade și ale minimelor în jurul valorii de 2 grade. Ulterior, până spre sfârșitul primei săptămâni de prognoză, valorile termice vor fi în creștere spre maxime, în medie, de 22…23 de grade și minime de 9…10 grade.

Însă, după data de 1 mai, temperaturile vor avea o tendință de scădere, iar în cea de-a doua jumătate a intervalului, media valorilor diurne va fi de 19…20 de grade, iar a celor nocturne, de 7…8 grade. Pe aproape tot parcursul perioadei de prognoză vor fi condiții pentru averse de ploaie vor fi , iar în perioada 1 – 5 mai vor fi posibile și cantități de apă mai însemnate.

Dobrogea

În primele zile ale intervalului, vremea va fi mai rece decât cea normală pentru această perioadă, cu o medie a maximelor în jurul a 13 grade și a minimelor, de 6…7 grade. Cu toate acestea, în intervalul 29 aprilie – 1 mai, temperatura aerului va fi în creștere până la medii ale valorilor din timpul zilei de 21…22 de grade și ale celor nocturne de 12…13 grade.

În a doua săptămână, valorile termice vor avea tendința să scadă, iar media regională a valorilor maxime va fi de 16…18 grade, iar a valorilor minime, de 9…10 grade. Probabilitatea ploaie va fi ridicată în perioada 26-28 aprilie și în intervalul 1-5 mai.

Muntenia

Valorile termice vor fi în scădere până în data de 28 aprilie, când vom avea medii de 13…14 grade. Ulterior, până spre sfârșitul primei săptămâni, valorile maxime vor fi în creștere și vom avea temperaturi în medie, de 24…25 de grade. În prima jumătate a intervalului minimele vor crește treptat, de la medii de 5 grade, la 10…11 grade.

După data de 1 mai, vremea va avea o tendință răcire, iar în cea de-a doua săptămână, media valorilor diurne se va situa în jurul a 19 grade, iar a celor nocturne va fi de 7…9 grade. Între 26 și 28 aprilie, probabilitatea de ploi va fi în creștere, dar și în intervalul 1-5 mai, când vor fi posibile și cantități de apă mai însemnate.

Oltenia

La începutul săptămânii valorile termice vor marca o scădere și vor fi mai mici decât cele normale pentru această perioadă din an, cu medii de 12…14 grade. Ulterior, până spre sfârșitul primei săptămâni, temperaturile maxime crește treptat până la valori, în medie, în jurul a 24 de grade. În prima jumătate a intervalului, temperaturile minime vor fi în creștere treptată, de la medii de 5…6 grade, la 10…11 grade.

După data de 1 mai, temperatura aerului va avea tendința de scădere, iar în cea de-a doua săptămână, media valorilor diurne va fi de 18…20 de grade. Probabilitatea de ploaie va fi în creștere între 26 și 28 aprilie și în intervalul 1-5 mai, când vor fi posibile și cantități de apă mai însemnate.

La munte

În 26, 27 și 28 aprilie, vremea va fi mai rece decât în mod normal pentru această perioadă, când mediile maximelor vor fi de 4…6 grade, iar ale minimelor de -4…-2 grade. Apoi, vremea se va încălzi treptat, până în 30 aprilie, sunt estimate valori diurne în medie de 12 grade și nocturne de 4 grade.

Ziua de 1 mai va fi comparabilă cu precedenta, apoi vremea se va răci ușor, cu maxime mediate zonal la 10 grade și minime de 2 grade. Temporar vor fi precipitații în cea mai mare parte a intervalului de prognoză, la început mixte, iar din 30 mai vor fi mai ales ploi, sub formă de aversă, ce trecător pot fi însoțite de fenomene electrice.