Home » Meteo » Prognoza meteo pentru următoarele 2 săptămâni. Când se încălzește de fapt vremea în țară. Anunțul ANM

Prognoza meteo pentru următoarele 2 săptămâni. Când se încălzește de fapt vremea în țară. Anunțul ANM

Cojocaru Cristian / 12.10.2021, 14:39
Prognoza meteo pentru următoarele 2 săptămâni. Când se încălzește de fapt vremea în țară. Anunțul ANM

Meteorologii au venit cu prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni, astfel că în cea de-a doua decadă a lunii octombrie, temperaturile vor cunoaște o creștere ușoară. Află cum va fi vremea în zilele următoare.

Cum arată prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni

În general, vremea va fi una răcoroasă, dar românii vor avea parte de o creștere ușoară a temperaturilor, începând cu data de 18 octombrie. ANM a emis prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni, fiind prevăzut intervalul 11 – 24 octombrie.

Banat

Chiar dacă săptămâna a început cu o zi caldă, valorile din termometre din timpul zile vor cunoaște o scădere, ajungând la temperaturi cuprinse între 12-14 grade Celsius, iar minimele vor fi caracterizate de temperaturi cuprinse între 5-7 grade Celsius. Începând cu data de 18 octombrie, temperatura aerului va cunoaște o încălzire treptată, astfel că maximele vor ajunge și la 19 grade Celsius. În cea de-a doua parte a intervalului menționat, șansele de ploaie vor fi slabe.

Crișana

În prima parte a intervalului, regimul termic va fi caracterizat cu valori termice mai mici comparativ cu această perioadă a lunii octombrie, iar temperaturile se vor situa între 13 și 16 grade Celsius îmn timpul zilei. Noaptea va aduce temperaturi de 4-7 grade Celsius, iar începând cu data de 18 octombrie, valorile din termometre vor cunoaște o creștere ușoară. Probabilitatea averselor de ploaie va fi un mai ridicată în intervalele 11-14 și 16-17 octombrie.

Transilvania

Temperaturile vor fi cuprinse între 10-12 grade Celsius în prima săptămână a intervalului, mai mici decât media anuală. Începând cu data de 18 octombroe, vremea va cunoaște o încălzire treptată care va aduce maxime de 15-17 grade Celsius. Regimul plubiometric va fi unul normal, însă în prima săptămână, șansele de ploaie vor fi mai ridicate.

Maramureș

Această perioadă debutează cu o vreme mai caldă în comparație cu prima decadă a lunii, însă începând cu data de 12 octombrie, valorile din termometre se vor situa între 11-13 grade Celsius, în timp ce minimele vor arăta între 2 și 7 grade Celsius în termometre. Data de 18 octombrie vine cu o creștere treptată a avestor valori, ajungând până la 15-16 grade Celsius. Șansele de ploaie vor fi moderate, cu precădere în prima săptămână a intervalului.

prognoza meteo
La munte sunt așteptate ninsori în prima saptamana a intervalului

Moldova

Vremea va fi una răcorasă până în jurul datei de 18 octombrie, astfel că maximele vor fi cuprinse între 12-13 grade Celsius. Ulterior, temperaturile vor cunoaște o creștere ușoară treptată, iar în perioada 21-24 octombrie, valorile vor arăta temperaturi cuprinse între 16-18 grade Celsius. În prima săptămână va ploua slab cantitativ, iar în cea de-a doua săptămână a intervalului, șansele de ploaie vor fi mai slabe.

Dobrogea

În Dobrogea, la fel ca și în celelalte regiuni ale țării temperaturile vor fi mai scăzute în comparație cu media pentru această perioadă. În perioada 21-24 octombrie, temperaturile medii se vor situa în jurul a 17-18 grade Celsius. În timpul nopții, valorile din termometre vor arăta valori cuprinse între 6-10 grade Celsius. În cursul zilei de 12 octombrie dar și în noaptea de 12 spre 13 octombrie, ploile vor fi însemnate cantitativ.

Muntenia

Vremea se va menține răcoroasă până în jurul date de 19 octomrbie, iar valorile din termometre vor crește în perioada următoare, astfel că termometrele vor arăta valori cuprinse între 17-19 grade Celsius în timp zilei. În prima săptămână a intervalului, temporar sunt anunțate ploi moderate, iar în zilele de 12, 14 și 15 octombrie, aceste vor fi însemnate cantitativ.

Oltenia

Pentru prima parte a intervalului sunt așteptate temperaturi scăzute în comparație cu media maximelor termice, acestea fiind cuprinse între 12-14 grade Celsius. Ulterior, în perioada 20-24 octombrie, valorile din termometre vor crește treptat ajungând la 16-18 grade Celsius, în timp ce cele nocturne se vor situa între 4-8 grade Celsius. În zilele de 14 și 15 octombrie vor fi ploi însemnate cantitativ, iar în cea de-a doua săptămână, șansele de averse vor fi reduse.

Vremea la munte

La munte, vremea va fi rece cu maxime cuprinse între 2 – 5 grade Celsius, în timp ce minimele vor arăta valori de -3 – 0 grade Celsius. În perioada 20-24 octombrie, valorile din termometre vor cunoaște o creștere treptată ce va veni cu temperaturi cuprinse între 7-8 grade Celsius, iar minime de 1-2 grade. Precipitațiile vor fi moderate în prima săptămână, urmând ca în zilele de 12, 14 și 15 octombroe, acestea să fie însemnate cantitativ, sub formă de ninsoare pe crestele munților.