Home » Sănătate » 7 greșeli pe care să le eviți în încercarea de a-ți albi dantura

7 greșeli pe care să le eviți în încercarea de a-ți albi dantura

Violeta Badea / 27.02.2021, 14:10
7 greșeli pe care să le eviți în încercarea de a-ți albi dantura

7 greșeli pe care să le eviți în încercarea de a-ți albi dantura. Albirea dinților este un subiect care se află pe buzlele tuturor celor ce doresc un zâmbet impecabil care să reflecte sănătate asemenea marilor staruri. Este o idee care ne încântă pe toti, dar este important să nu încercăm tot felul de metode acasă pentru că unele s-ar putea să dăuneze danturii. În acest articol vă vom prezenta câteva greșeli pe care să le eviți încercarea de a avea un zâmbet alb.

7 greșeli pe care să le eviți în încercarea de a-ți albi dantura

Albirea dinților pare mai accesibilă ca niciodată. Suntem bombardați peste tot cu informații despre produsele revoluționare care au apărut: benzi pentru albire, pastă de dinți pentru albire sau chiar bicarbonat de sodiu. Înainte de a încerca tot felul de metode acasă, recomandat ar fi să vă consultați cu un medic stomatolog, deoarece acesta este în măsură să vă dea cel mai bun tratament.

Unele soluții sunt extrem de dăunătoare pentru dantură și ați putea să vă alegeți cu probleme serioase, în locul zâmbetului perfect. În continuare vă vom prezenta șapte greșeli  pe care trebuie neapărat să le evitați în încercarea de a vă albi dinții.

Nu este recomandat sa folosesti pasta de dinti pentru albire o perioada indelungata
Nu este recomandat sa folosesti pasta de dinti pentru albire o perioada indelungata

1. Consumul de fructe acide pentru albirea dinților

O mare greșeală în încercarea de a-ți albi dinți este să consumi fructe acide. Acestea sunt recunoscute pentru  pH scăzut, ceea ce înseamnă că sunt foarte eficiente în dizolvarea smalţului dentar. Distrugerea acestuia declanșează o sensibilitate mai mare și retragere gingivală.

2. Folosirea exagerată a pastei de dinți pentru albire

Piața este invadată de o mulţime de branduri de pastă de dinţi pentru albirea acestora. Deși unele dintre ele dau rezultate din acest punct de vedere, au și un dezavantaj: pot provoca daune atunci când sunt folosite pe perioade îndelungate. Aceste produse cu cărbune conţin de obicei substanţe abrazive pentru a da strălucire. Utilizarea continuă a pastei de dinţi abrazive poate ataca smalţul dinţilor şi poate provoca retragerea gingiei.

3. Periezi dinții prea tare

Din dorința de a avea niște dinți mai albi, ai tendința de a peria mai agresiv. Renunță la acest obicei, deoarece nu vei face altceva decât să îți rănești gingiile. De asemenea, te poți alege cu erodarea smalțului  și alte probleme dentare provocate de periajul mult prea dur.

4. Cumperi diverse soluții de albire din comerț

Anumite kit-uri de albire pe care le găsești la discreție prin supermarket-uri sau pe internet nu sunt reglementate și pot fi extrem de dăunătoare dinților. Acestea pot afecta serios dinții, provocând sensibilitate și multe alte probleme dentare. Cel mai recomandat este să întrebi medicul înainte de a folosi o soluție luată la întâmplare.

5. Nu faci periajul înainte de albire

Înainte de a te ocupa de albirea dinților, mult mai important este să te ocupi de periaj și de îngrijirea orală. Pe suprafața danturii de regăsesc depuneri și resturi de mâncare. Dacă nu le vedem, nu înseamă că nu există. Înainte de albirea dinților trebuie să ne pregătim dantura și să curățăm dinții foarte bine, altfel nu vom avea parte de rezultatul dorit.

6. Albirea dinților cu bicarbonat de sodiu poate distruge smalțul

Multe persoane aleg să aplice tot felul de metode acasă, deoarece este mai confortabil și mai ietin. Însă, unele metode s-ar putea să-i coste sănătatea. Una dintre metode este folosirea bicarbonatului de sodiu. Acest ingredient este eficient pentru îndepărtarea depunerilor de pe suprafața dinților.  Însă, orice acid, inclusiv acidul citric din lămâie, este foarte dăunător pentru dantură și poate afecta smalțul.

7. Albirea dinţilor trebuie repetată

De albirea dinților te poți bucura o perioadă, nu este valabilă pentru tot restul vieții. În cazul în care obișnuiești să consumi lichide închise la culoare sau fumezi, este necesar să repeţi procedura de albire după o anumită perioadă de timp.