Home » Sănătate » 8 alimente care sporesc puterea de concentrare. Ce e bine să consumi

8 alimente care sporesc puterea de concentrare. Ce e bine să consumi

Alexandru Cazacu / 18.03.2021, 15:15
8 alimente care sporesc puterea de concentrare. Ce e bine să consumi

Poate mulți dintre noi nu recunoaștem asta câteodată, însă, odată cu înaintarea în vârstă, îmbătrânește și organismul nostru. Cu toate acestea, există mai multe moduri prin care îți poți menține creierul sănătos. În continuarea articolului vă vom prezenta o serie de alimente care sporesc puterea de concentrare și stimulează creierul.

8 alimente care sporesc puterea de concentrare

Creierul uman are nevoie de anumite substanțe pentru a funcționa la capacitate maximă. Deși nu există un aliment sau un medicament care că ne stimuleze IQ-ul și să ne facă mai inteligenți, sunt totuși mai multe substanțe care ne dau energie, stimulează creierul și ne ajută să ne putem concentra mai bine.

Alimente care sporesc puterea de concentrare: Cofeina

Una dintre acestea este bineînțeles cofeina. Diferite alimente sau băuturi precum cafeaua, ciocolata sau băuturile energizante conțin cofeină. Această substanță ne dă un impuls inconfundabil de energie, însă efectele sale sunt pe termen scurt. Pe de altă parte, o supradoză de cofeină ne poate da o stare de nervi și anxietate.

Zahărul

De asemenea, zahărul este o foarte bună sursă de combustibil pentru creierul tău. Mai exact, vorbim despre glucoză, pe care organismul nostru o prelucrează din zaharurile și carbohidrații pe care îi consumăm zilnic.

Alimentele cu un conținut bogat de fibre

Nu este recomandat să sărim peste micul dejun. Specialiștii susțin că micul dejun ne poate îmbunătăți memoria și atenția pe termen scurt. Printre alimentele care trebuie să le consumăm se află cele cu un conținut bogat de fibre, lactatele și fructele. Cu toate acestea, nu ar trebui să exagerăm cu cantitățile dimineața. Studiile au descoperit că un mic dejun foarte bogat în calorii poate să împiedice concentrarea.

Peștele

Peștele este un aliment foarte important pentru o bună funcționare a creierului. Acizii grași Omega-3 pe care îi conține peștele, stimulează creierul și sunt esențiali pentru sănătatea acestuia. De asemenea, aceste grăsimi sănătoase aduc multe beneficii pentru creierul tău precum: scad riscul de demență și accident vascular cerebral și pe cel de declin mental. Mai mult de atât, acești acizi grași pot avea un rol foarte important în îmbunătățirea memoriei.

Care sunt alimentele care sporesc concentrarea
Care sunt alimentele care sporesc concentrarea. Ce e bine să consumi

Nuci și Ciocolată

De asemenea, alimente precum nucile și ciocolata pot ajuta pentru o concentrare mai bună. Nucile și semințele au un conținut bogat de vitamina E. Totodată, ciocolata neagra are proprietăți antioxidante și conține cofeină care sporește concentrarea.

Alimente care sporesc puterea de concentrare: afinele

Potrivit unor studii ale oamenilor de știință, afinele pot ajuta de asemenea la protejarea creierului de daunele provocate de radicalii liberi. De asemenea, consumul acestor fructe poate reduce riscul de Alzheimer. Mai mult de atât, se pare că dietele bogate în afine îmbunătățesc capacitatea de învățare.

Legumele cu frunze verzi

De asemene, legumele cu frunze verzi  precum spanacul, varza kale, varza verde, ceapa verde, frunzele de muștar sau frunzele de nap sunt o sursă bogată de acid folic. Acestă substanță reglează nivelul de homocisteină, un aminoacid asociat cu un risc crescut de dezvoltare a bolilor cardiace și deficiențelor de memorie.