Cine nu îşi doreşte să aibă o viaţă lungă, sănătoasă şi fericită? Însă, cu toții știm că alimentele consumate sunt cheia unei astfel de vieți sau, din contra, pot fi motivul pentru care ajungem să ne îmbolnăvim. În articolul de mai jos vei afla care este alimentul care te ajută să trăiești mai mult. Trebuie neapărat să știi ce să incluzi de acum în dieta ta zilnică.
Bolile de inimă reprezintă una dintre principalele cauze ale decesului în lume, în România fiind chiar pe locul întâi. De aceea, mai important este să previi decât să tratezi. Așadar, este trebuie evitate alimentele bogate în grăsimi, căci acestea conduc la creşterea colesterolului. În schimb, poți alege să pui în farfurie peşte, roşii, usturoi, orez brun. Acestea te ajută să ai o inimă sănoasă. De asemenea, nici fructele nu trebuie neglijate, printre cele care te feresc de boli cardiovasculare fiind lămâile, coacăzele, murele, afinele, merele, datorită antioxidanţilor pe care îi conţin. Iată câteva sfaturi utile de care să ții cont neapărat pe viitor.
Doza zilnică de fibre
Pentru o viață lungă și sănătoasă alege să consumi alimente care conţin fibre, deoarece te protejează de cancerul de colon. Așadar, introdu în meniul tău zilnic legume şi fructe precum fasole,mazăre, broccoli, spanac, ardei, orz, zmeură, pere. Specialiştii recomandă consumul a 25 de grame de fibre în fiecare zi.
Micul dejun, secretul longevităţii
Mulți specialiști recomandă ca micul dejun să nu lipsească în nicio zi și să fie consistent. Astfel, printre alimentele recomandate pentru micul dejun sunt ouăle, laptele de capră, peştele, cartofii dulci, legumele şi zarzavaturile, tofu, fasolea neagră, nucile, fructele proaspete, algele, orezul sălbatic, usturoiul, creveţii şi ardeii.
Consumă 95% plante
Locuitorii zonelor albastre, renumite pentru că au cea mai mică rată a bolilor cronice, consumă carne în medie de cinci ori pe lună, câte 60 de grame sau mai puţin. Dacă la noi carnea are proporția mai mare în farfurie, ei aleg porţii extrem de mici, principalele fiind legumele precum fasole, mazăre, linte, năut sau chiar fructele, cerealele din grâu întreg, nucile şi seminţele.
Consumă vin roşu cu moderaţie
Un pahar roşu pe zi face parte din dieta oamenilor longevivi. Conform unor studii recente, această licoare previne bolile de inimă şi apariţia infecţiilor din organism. Iar asta grație unui ingredient al vinului roşu, resveratrolul.
Optează pentru porţii mici
Este important nu doar ceea ce mănânci, ci şi cum mănânci. Așadar, cei care mănâncă încet, cu înghiţituri mici, se satură mai repede decât cei care obișnuiesc să mănânce pe fugă. De exemplu, cei mai longevivi oameni de pe planetă, locuitorii insulei japoneze Okinawa nu mănâncă niciodată până la saturație. Conform ceretătorilor, longevitatea se datorează şi faptului că mănâncă multe legume şi cereale, cantităţi mici de peşte şi foarte puţină carne.
Ai grijă la consumul de zahăr
Locuitorii zonelor albastre consumă o cincime de zahăr adăugat pe zi. Aceștia consumă zahărul în mod intenţionat, ca recompensă, nu își fac un obicei din consumul de zahăr.
Și specialiștii le recomandă în prevenirea și tratarea diverselor afecțiuni. Substanțele nutritive din ele ne sprijină imunitatea în lupta cu boala. Iată ce produse să ai neapărat în casă de acum încolo: