Home » Sănătate » Alimentul aparent sănătos, dar cu 27 de E-uri în conținut. Mulți îl consumă fără să-și dea seama

Alimentul aparent sănătos, dar cu 27 de E-uri în conținut. Mulți îl consumă fără să-și dea seama

Nistor Alexandru / 24.01.2022, 10:59
Alimentul aparent sănătos, dar cu 27 de E-uri în conținut. Mulți îl consumă fără să-și dea seama

Plimbarea printre rafturile magazinelor alimentare în căutarea unor alimente nutritive a devenit din ce în ce mai complexă, deoarece un număr tot mai mare de produse așa-zis sănătoase umple rafturile. Companiile folosesc adesea formulări pe etichetele produselor și în marketingul lor pentru a atrage clienții care încearcă să facă alegeri mai sănătoase. Însă, uneori, chiar nu știm ce mâncăm. Descoperă care este alimentul aparent sănătos, dar care conține, de fapt, 27 de E-uri.

Alimentul care are 27 de E-uri în conținut

În timp ce excesul de greutate și obezitatea reprezintă o preocupare în creștere la nivel global, în continuare există tot mai multe eforturi de publicitate și promovare care încurajează consumul de alimente nesănătoase. Așadar, mici sau mari, fiecare dintre noi am ales la un moment dat să cumpărăm un hot-dog de la diverși operatori economici, pentru a ne potoli foamea.

Cât de cât sănătos am putea spune, dacă ne gândim că nu conține foarte multe ingrediente. Pâine, crenvurști, ketchup şi muştar. Doar patru. Dar, ești gata să afli ce este într-un hot dog? Nu mulți știu ce conține, de fapt, iar adevărul i-ar putea face pe mulți să renunțe să îl mai consume.

Un studiu a scos la iveală detalii îngrijorătoare

În urma unui studiu realizat de InfoCons, bazat pe etichetele produselor care alcătuiesc un hot-dog, a scos la iveală numărul de aditivi, cantitatea de sare şi cantitatea de zaharuri care se regăsesc în acest aliment atât de îndrăgit și consumat de mulți dintre noi. Așadar, numărul aditivilor alimentari regăsiţi într-un hot-dog poate ajunge până la 27.

Iată câți aditivi poate conține fiecare ingredient în parte.

 • Numărul de aditivi alimentari din muştar poate ajunge până la 6;
 • Numărul de aditivi alimentari din ketchup poate ajunge până la 6;
 • Numărul de adiviti alimentari din pâine poate ajunge până la 4;
 • Numărul de adiviti alimentari din crenvurşti de porc poate ajunge până la 11.
Hot-dog-ul are 27 de E-uri în conținut
Hot-dog-ul are 27 de E-uri în conținut

Cantitatea de sare dintr-un hot-dog poate ajunge până la 14,9 g. Ce cantitate poate conține fiecare ingredient în parte:

 • Cantitatea de sare din muştar poate ajunge până la 6,5 g;
 • Cantitatea de sare din ketchup poate ajunge până la 3,1 g;
 • Cantitatea de sare din pâine poate ajunge până la 2,3 g;
 • Cantitatea de sare din crenvurşti de porc poate ajunge până la 3 g.

Practic, cu doar un singur hot-dog, este depăşită cantitatea de sare recomandată pe zi cu până la 200%.

Cantitatea de zaharuri regăsită într-un hot-dog, poate ajunge până la 32,53 g. Iată ce cantitate poate conține fiecare ingredient în parte:

 • Cantitatea de zaharuri din muştar poate ajunge până la 16,33 g;
 • Cantitatea de zaharuri din ketchup poate ajunge până la 8 g;
 • Cantitatea de zaharuri din pâine poate ajunge până la 7 g;
 • Cantitatea de zaharuri din crenvurşti de porc poate ajunge până la 1.2 g.

„Hot-dog-ul este o masă pe care o cumpărăm pentru a o mânca dimineaţa, la serviciu, când mergem la picnic. Sperăm cu toţii ca această masă să fie una săţioasă, dar şi sănătoasă. Însă, citind eticheta sau urmărind testele comparative InfoCons, putem vedea că într-o astfel de masă se găsesc chiar şi 27 E-uri.

Haideţi să citim eticheta, să alegem în cunoştinţă de cauză şi să votăm produsele pe care cu adevărat dorim să le cumpărăm!”, a transmis Sorin Mierlea, preşedintele InfoCons, printr-un comunicat de presă, potrivit Mediafax.