Home » Sănătate » Alimentul care slăbește. 7 produse pe care poți să le consumi fără grija kilogramelor în plus

Alimentul care slăbește. 7 produse pe care poți să le consumi fără grija kilogramelor în plus

Alexandru Cazacu / 08.03.2021, 15:01
Alimentul care slăbește. 7 produse pe care poți să le consumi fără grija kilogramelor în plus

Potrivit specialiștilor, există o serie de alimente pe care le putem consuma fără să ne facem griji că putem lua kilograme în plus. În continuare, noi vă prezentăm câteva dintre aceste alimente.

Alimentul care slăbește. Ce produse să consumi fără grija kilogramelor în plus

În cazul în care vrei să dai jos kilogramele în plus sau să-ți menții silueta după o dietă, există o serie de alimente sănătoase care te pot ajuta să faci acest lucru. Câteva dintre acestea le vei putea găsi mai departe.

Apa plată sau minerală și ceaiul neîndulcit

La fel ca și sucurile, ceaiul din comerț poate conține foarte mult zahăr. Atât apa minerală sau plată, cât și ceaiul neîndulcit conțin 0 calorii. Așadar, dacă vrei să slăbești, în loc de suc poți consuma un ceai făcut chiar de tine și îndulcit cu bucăți de lemn dulce. De asemenea, îți poți pregăti o apă fructată fără zahăr. Tot ce trebuie să faci este să lași de cu seară la macerat câteva felii din fructele tale preferate.

Legume verzi

Și legumele precum salata verde, broccoli, varza, spanacul, rucola, etc. au un conținut scăzut de calorii. Mai exact, specialiștii susțin că 400 de grame de legume verzi sunt echivalentul a 20 de grame de ciocolată. Datorit conținutului mare de fibre și apă, acestea sunt cele mai bune pentru silueta ta. Ba chiar mai mult de atât, acestea au și un conținut bogat de vitamine necesare pentru o bună funcționare a organismului tău.

Ce alimente poți să consumi fără grija kilogramelor în plus
Ce alimente poți să consumi fără grija kilogramelor în plus

Lactate degresate

De asemenea, pentru a-ți menține silueta poți consuma lactate moi degresate cu un conținut de grăsime mai mic de 3%, precum laptele sau brânza proaspătă, care conțin aproximativ 50 ce calorii la 100g. Lactatele degresate au un conținut bogat de proteine și calciu care ne oferă o senzație durabilă de sațietate. Totodată, dacă consumi aceste lactate între mese, îți vei calma rapid foamea.

Cereale integrale, leguminoase

Pentru a slăbi sau pentru a-ți păstra silueta poți consuma cereale integrale fără adaos de zahăr, miere sau ciocolată. Așadar, la micul dejun, alături de lactatele degresate poți să mănânci și unele fructe uscate sau semințe. De asemenea, orezul, fasolele boabe, mazărea fiartă sau lintea au un conținut scăzut de calorii și sunt surse foarte bune de proteine.

Carnea slabă

Chiar și carnea slabă te poate ajuta să-ți menții silueta. Poți să consumi carne macră, fără grăsime și nu împreună cu legumele. Carnea roșie sau peștele gras ar trebui evitate. Specialiștii în nutriție susțin că ar trebui consumată de maxim 2 ori pe săptămână. Așadar, poți să mănânci carne de pui, curcan sau pește fără grăsime sau piele.

Alimentul care slăbește: cartofi fierți

De asemenea, cartoful fiert are mai multe proprietăți care îl fac alimentul perfect atât pentru pierderea kilogramelor în plus, cât și pentru o sănătate la cote maxime. Cartofii au un conținut bogat de potasiu, o substanță de care avem nevoie și care are un rol foarte important în controlul tensiunii arteriale. Mai mult de atât, cartofii conțin și vitaminele C, B6, calciu și magneziu, care mențin sănătatea vaselor de sânge.