Rețetă de cartofi pane. Ce alte 3 ingrediente să adaugi pentru un gust desăvârșit. Dacă doriți să preparați ceva rapid și delicios, atunci rețeta de cartofi pane este alegerea potrivită! Veți obține niște cartofi apetsanți, moi, fini și crusta crocantă îi face irezistibili. Rețeta este extrem de simplă, nu necesită foarte multe ingrediente și are un gust desăvârșit.
Savoarea cartofului este răspândită în toată lumea, iar pe meleagurile noastre a apărut în secolul al XIX-lea. De atunci este nelipsit din bucătăria noastră și există mii de preparate care îl conțin. Există peste 3000 de specii de cartofi, dar, dintre acestea, doar câteva au primit aprecierea marilor bucătari.
Diferența dintre ei este următoarea: unii au o textura mai pufoasă, în timp ce alții sunt mai tari și se gătesc mai bine la fierbere, dar orice tip de cartof este savuros și hrănitor, dacă este folosit în rețetele potrivite. Iată care sunt cele mai cunoscute tipuri de cartofi: cartoful roșu, cartoful alb, cartoful dulce și cartoful mov.
[rssfeed id='1612173855' template='list' posts=2]În continuare vă vom prezenta o rețetă perfectă de cartofi pane. Pentru acest preparat cei mai indicați cartofi sunt cei roșii sau cei albi. De asemenea, pentru a ieși cât mai gustoși vom avea nevoie de încă trei ingrediente pe care le vom enumera mai jos. Atenție! Cartofii se curăță cât mai bine, mai ales dacă într-o anumită zonă se observă o culoare verde.
Aceasta trebuie înlăturată obligatoriu, deoarece conține solanină, o substanță extrem de toxică. Chiar dacă nu sunteți experți în arta gătitului, preparatul acesta o să vă iasă minunat. Tot secretul constă în cele trei ingrediente care îi vor da un gust fantastic. Iată cum se prepară această garnitură deosebită.
Pentru început se curăță cartofii de coajă după ce s-au răcit și se taie în bucăți mari. Făina se amestecă cu o cantitate de 300 de ml de apă foarte rece, în care adăugăm și câteva cuburi de gheață. Atenție! Nu trebuie să amesteci foarte mult, deoarece se va încălzi. Tot ceea ce trebuie să faci este să omogenizezi ușor.
Apoi, se ia un vas adânc în care se adaugă ulei și se încinge la o temperatură medie. Cartofii se pun în făina cu apă și se transferă rapid în uleiul încins. Aceștia se prăjesc la foc mediu până prind o culoare aurie. După ce sunt gata, se scot pe niște șervețele de hârtie, deoarece în acest mod se absoarbe surplusul de ulei.
Deasupra cartofilor se presară sare, după gust, cât timp sunt fierbinți. Acest preparat se poate servi împreună cu un sos de usturoi, maioneză sau ketchup.
Cartoful oferă o serie de vitamine și de minerale necesare organismului nostru. Printre acestea se numără glucidele, calciul, fierul, fosforul, potasiul, zincul, magneziul, sodiul, acidul folic, vitaminele A, C și B6. În continuare vă prezentăm valorile nutriționale valabile pentru o cantitate de 100 de grame de cartofi: