Home » Sănătate » Care este cel mai murdar organ al omului. Rezultatele surprinzătoare ale studiului

Care este cel mai murdar organ al omului. Rezultatele surprinzătoare ale studiului

Violeta Badea / 16.02.2021, 13:30
Care este cel mai murdar organ al omului. Rezultatele surprinzătoare ale studiului

Care este cel mai murdar organ al omului. Rezultatele surprinzătoare ale studiului. V-ați întrebat măcar o dată care este cea mai murdară parte a corpului uman? Sigur o să rămâneți surprinși de răspuns! Cercetătorii au efectuat un studiu, iar rezultatul final i-a uimit și pe ei. 

Specialistii au demonstrat ca buricul este cea mai murdara parte a corpului
Specialistii au demonstrat ca buricul este cea mai murdara parte a corpului

Care este cel mai murdar organ al omului

Există foarte multe locuri pe corpul uman care sunt puternic contaminte cu bacterii. Mulți dintre noi am fi tentați să spunem că părțile cele mai expuse mediului exterior sunt și cele mai murdare. Însă, ceea ce credeam cu toți s-a dovedit a fi fals! De fapt, cea mai muradară parte a corpului este buricul. Da, ați citi bine! Chiar dacă obișnuiți să faceți zilnic duș, cercetătorii au descoperit că acolo se ascund aproximativ 2378 de microorganisme, de trei ori mai mult decât în gură de exemplu.

Forma îl ajută, fiind adâncit în interior, dar având și o parte exterioară, buricul este un magnet pentru infecții, putând atrage până la 67 de tipuri de microbi, au arătat cercetările experților. De asemenea, s-a constat că aceasta este cea mai neglijată zonă a corpului nostru, iar bacteriile își pot face cuib cu încredere. Este adevărat că aceste microorganisme acumulate la nivelul buricului sunt inofensive, dar rămâne amenințarea apariției anumitor boli. Prin urmare, speciliștii recomandă tuturor să păstrăm curată această zonă a corpului.

Care sunt pasii pe care trebuie sa-i urmezi ca sa iti cureti corect buricul
Care sunt pasii pe care trebuie sa-i urmezi ca sa iti cureti corect buricul

Cum se curăță corect această parte a corpului

În continuare vă prezentăm care sunt pașii corecți pe care trebuie să-i urmați pentru a curăța corect buricul. În primul rând este foarte importantă forma acestuia. Sunt unele persoane care au buricul proeminent, în timp ce altele au ombilicul concav. De aceea este important ca igiena să se facă corect pentru ambele tipuri.

Persoanele care au buricul proeminent sunt mai norocoase, deoarece nu trebuie să facă un efort deosebit. Un simplu duș în partea respectivă este suficient pentru a se curăța totul. În timp ce persoanele care au buricul cu ombilicul concav, adică în interior, trebuie să aibă mare grijă cum îl curăță. Un simplu duș nu este suficient, nu îndepărtează toate bacteriile și există riscul de a se produce infecții.

Este foarte important ca înainte de a intra la duș să se înmoaie un tampon steril sau de vată în spirt (ca o compresă) și să se tamponeze zona cu mare atenție. De asemenea, pe alt tampon se pune gel de duș și se curăță ușor buricul, după care se clătește foarte bine. După această procedură, se ia un prosop de bumbac și se șterge zona foarte bine.

Bețișorul de urechi nu este recomandat pentru zona urechilor, dar este ideal pentru buric. Este important ca o dată pe săptămână să curățați cu foarte mare grijă zona cu un bețișor de urechi înmuiat în apă cu săpun. De asemenea, se mai poate folosi alcool sanitar sau pur și simplu apă. Însă cel mai sigur este spirtul, pentru că are proprietăți antispetice și dezinfectante.