Home » Sănătate » Ce este argintul coloidal și ce beneficii are pentru sănătate

Ce este argintul coloidal și ce beneficii are pentru sănătate

Violeta Badea / 26.03.2021, 12:31
Ce este argintul coloidal și ce beneficii are pentru sănătate

Ce este argintul coloidal și ce beneficii are pentru sănătate. Știai că argintul poate face minuni în medicină? Ei bine, acesta este un adevărat antibiotic natural, te poate scăpa de răceală imediat și nu este singurul beneficiu. În acest articol veți afla ce este argintul coloidal și ce efecte miraculoase are asupra sănătății.

Ce este argintul coloidal

Argintul este folosit în medicină încă din secolul al V e.n., iar cel care a menționat de proprietățile sale curative este chiar Hipocrate, părintele medicinei. În anul 1880, a fost descoperit argintul coloidal. Acesta are efecte miraculoase pentru sănătate. Astfel, se spune că înainte de apariția penicilinei, toți medicii foloseau argintul coloidal. Acesta era folosit ca un antibiotic natural, era folozit pentru uz intern, dar și pentru uz extern. 

Prin definiție, argintul coloidal este o dispersie a particulelor de argint într-o soluție coloidală, iar din acest motiv se găsește sub formă de lichid. Calitatea acestuia este influențată de mărimea particulelor de argint, iar medicii ne recomandă să optăm pentru  soluția transparentă sau alb-gălbuie.

Argintul coloidal poate distruge aproximaiv 600 de tulpini de microorganisme, viruși și bacterii. Un mare avantaj este acela că nanoparticulele de argint sunt eficiente împotriva unor bacterii rezistente la nenumărate antibiotice care se găsesc pe piață.

Ce este argintul coloidal
Ce este argintul coloidal

Ce beneficii are pentru sănătate

Așa cum spuneam și mai sus, argintul coloidal se poate folosi pentru uz extern sau pentru uz intern. Pariculele din care este format are numeroase efecte terapeutice în contact cu pielea omului. Cum acționează? Ei bine, ionii de argint au capacitatea de a se prinde de membranele celulelor bacteriene și pot produce efectul de blocare a respirației celulare al acelor microorganisme dăunătoare, inclusiv viruși sau fungi. În continuare vă prezentăm câteva beneficii ale acestui antibiotic natural.

  • Distruge bacteriile

Argintul coloidal are puterea de a distruge bacteriile rezistente la antibiotic. Un mare avantaj este că nu creează rezistență sau imunitate în organismele pe care le distruge, așa cum fac medicamentele obișnuite pe care le găsim pe piață în prezent,

  • Tratează rănile

Argintul coloidal ajută la tratarea rănilor și îngrijirea pielii. Specialiștii au demonstrat că anumiți pacienți care au fost tratați pentru arsuri, inflamații sau prezentau diferite răni cu produse care conțineau argintul colidal s-au vindecat mult mai rapid. De asemenea, s-a constat că acest produs are efecte miraculoase asupra pielii.

  • Rol antiviral

Argintul coloidal ajută la tratarea mai multor afecțiuni grave precum: pneomonia și poate stăpâni virusul HIV  la pacienții infectați cu SIDA. De asemenea, specialiștii au constatat că argintul coloidal poate combate virusul hepatitei C.

Alte beneficii:

– acest remediu natural ajută la reducerea apariției infecțiilor urinare cauzate de bacteria E. coli;

– dezinfectează apa;

– poate vindeca sinuzita și alte alergii;

– ajută la tratarea acneei;

– tratează boala Lyme- datorită faptului că este un agent natural anti-bacterian și anti – viral extrem de puternic;

– se poate utiliza ca dezinfectant cu spectru larg de uz medical;

– ajută la reducerea timpului de recuperare după toate tipurile de infecții bacteriene și virale;

– ajută la echilibrarea sistemului imunitar

Cum se folosește:

Argintul coloidal se găsește sub formă de soluție lichidă, ori în componența altor produse, cum ar fi cele cosmetice pentru îngrijirea pielii. Astfel, soluțiile pe bază de argint coloidal se aplică direct pe zonele afectate.