Home » Sănătate » Ce garanție au de fapt implanturile mamare. Toate femeile care vor silicoane trebuie să știe asta

Ce garanție au de fapt implanturile mamare. Toate femeile care vor silicoane trebuie să știe asta

Manolică Anca / 18.05.2021, 09:42
Ce garanție au de fapt implanturile mamare. Toate femeile care vor silicoane trebuie să știe asta

Implanturile cu silicon reprezintă una dintre cele mai frecvente intervenții estetice, iar termenul de garanție al acestora este un subiect în jurul căruia se pun foarte multe semne de întrebare. Multe femei care aleg să facă această intervenție vor să fie sigure că alegerea lor va trece testul timpului. Iată ce garanție au implanturile mamare.

Ce garanție au de fapt implanturile mamare

Implanturile mamare au garanție pe viață, însă ceea ce nu se înțelege corect de către public este faptul că garanția pe viață se referă la siliconul în sine, nu la viața pacientei care a apelat la un astfel de implant. În general, grație tehnologiei avansate, un implant mamar are o durată de viață de 10 ani. Aceasta este limita uzuală și recomandată pentru înlocuire. Din punct de vedere fizic, acestea pot rezista implantate fără riscuri chiar și pe o durată mai mare.

Conform rapoartelor Societăţii Americane de Chirurgie Plastică, la 10 ani de la operaţie 76% din implanturi necesită la un moment dat o înlocuire. Necesitatea apare din cauza contracţiei de capsulă, lăsării sânilor, rupturilor de înveliş sau infecţiilor cronice.

„Au garanție pe viață, teoretic, dar această garanție pe viață se referă la produsul în sine, adică la deteriorările protezii în sine. În schimb, ansamblul sânului, sânul cu proteza mamară, s-ar putea să necesite unele schimbări și unele intervenții periodice” a explicat dr. Khalid Al-Falah, medic primar chirurgie plastică și estetică, pentru Antena 3.

Controlul regulat este esenţial!

Este important ca femeile să se informeze foarte bine și să întrebe medicul ce calitate de implant se va folosi. Doctorul poate oferi implanturi care să aibă o durată de viaţă limitată sau cu o durată de viaţă nelimitată. Însă, cert este că, la o anumită perioadă de timp, este necesar mersul la control, pentru ca medicul chirurg să verifice dacă s-au produs modificări în timp sau au apărut eventuale schimbări de aspect.

Controlul regulat este esențial în cazul unui implant mamar
Controlul regulat este esențial în cazul unui implant mamar

De obicei, medicul chirug recomandă anual o ecografie,, pentru a depista eventualele modificari atât ale sânului, cât şi ale implantului. În cazul femeilor care au născut, aceastea trebuie să efectueze un control după întreruperea alăptării pentru a vedea dacă nu au apărut alte modificări ale implantului mamar.

Când trebuie schimbate implanturile mamare

Din nefericire, există mai multe posibile complicaţii care pot apărea de-a lungul anilor şi care duc inevitabil la eliminarea sau înlocuirea implanturilor. După cum bine știm, fiecare organism reacţionează diferit, motiv pentru care, cele mai multe dintre complicaţii nu pot fi prevenite.

Potrivit specialiștilor, implanturile mamare se pot schimba în două situații. Una este cea medicală, atunci când apare o complicație, cum ar fi contracţia capsulară (un înveliş pe care corpul îl creează în jurul implantului) datorată micşorării capsulei sau buzunarului din jurul implantului, care conduce la deformarea sânului sau, în cazuri rare, la ruptura acestuia.

Iar cea de-a doua variantă este opțiunea personală, cea de ordin estetic. Adică, atunci când au trecut ceva ani de la intervenție, timp în care coprul a mai suferit anumite modificări „a mai îmbătrânit un pic, s-a lăsat pielea, s-au lăsat și sânii și atunci pacientul își dorește să schimbe ceva – să ridice sânul, să mărească volumul acestuia”.